ул. "Македонија" бр.19 (зграда на ТД „Макошпед") contact@ombudsman.mk

Мени

Активности

ПРВ СОСТАНОК НА СОВЕТОДАВНИОТ ОДБОР ЗА ПРОЕКТОТ „КВАЛИТЕТНО ОБРАЗОВАНИЕ ЗА СИТЕ - СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА“

20.04.2023

Државната советничка на Народниот правобранител м-р Васка Бајрамовска- Мустафа, која го раководи посебниот оддел за заштита на правата на детето и лица со попреченост, како дел од Советодавниот Одбор на проектот „Квалитетно образование за сите - Северна Македонија“, учествуваше на првиот состанок на Советодавниот Одбор за проектот, кој се одржа на 20 април 2023, во Скопје. ...


ЗИБЕРИ-ГРКОВСКА: ЕФИКАСНАТА ЗАШТИТА НА ПРАВАТА НА ГРАЃАНИТЕ Е ПРИОРИТЕТ, ЗАЕДНИЧКИ ГИ НАДМИНУВАМЕ ДЕТЕКТИРАНИТЕ СЛАБОСТИ

13.04.2023

Народниот правобранител г. Насер Зибери, оствари средба со заменичката на претседателот на Владата задолжена за политики за добро владеење,Славица Грковска, на кој се разговараше за предизвиците со кои се соочува оваа институција, но и за начините како тие да се надминат. ...


УЧЕСТВО НА НАЦИОНАЛНА ТРКАЛЕЗНА МАСА ЗА МОНИТОРИНГ НА ПРАВАТА НА ДЕЦАТА

28.03.2023

Претставници од Одделот за заштита на правата на детето и лица со попреченост при Народниот правобранител, Васка Бајрамовска Мустафа и Албина Исмаили, учествуваа на Националната тркалезна маса за мониторинг на правата на децата, организирана од страна на УНИЦЕФ и Министерството за труд и социјална политика, која се одржа, во Клубот на пратеници во Скопје, а на која учествуваа претставници од министерствата, националните тела за мониторинг, невладиниот сектор, како и експерти за правата на децата. ...


ПРЕТСТАВНИЦИ НА НАРОДЕН ПРАВОБРАНИТЕЛ ПРИСУСТВУВАА НА НАСТАН ПО ПОВОД 21. МАРТ – СВЕТСКИОТ ДЕН НА ЛИЦАТА СО ДАУНОВ СИНДРОМ ВО ОРГАНИЗАЦИЈА НА ЗДРУЖЕНИЕТО „ТРИСОМИЈА 21“ - СКОПЈЕ

21.03.2023

По повод 21.Март – Светскиот ден на лицата со Даунов синдром, во просториите на „Млади Хаб“ – Скопје, беше организиран настан од страна на Здружението за помош и поддршка на лица со Даунов синдром „Трисомија 21“ – Скопје, на кој присуствуваа претставници од Одделот за заштита на права на деца и лица со попреченост при Народниот правобранител. ...


НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ Г.НАСЕР ЗИБЕРИ ОСТВАРИ ПРОШТАЛНА СРЕДБА СО Г-ЃА ЛЕЛЈА ДЕРВИШАГИЌ ОПЕРАТИВНА ДИРЕКТОРКА НА ПРОГРАМСКАТА КАНЦЕЛАРИЈА НА СОВЕТОТ НА ЕВРОПА ВО СКОПЈЕ

20.03.2023

Народниот правобранител г.Насер Зибери оствари проштална средба со оперативната директорка на Програмската канцеларијата на Советот на Европа во Скопје г-ѓа Лелја Дервишагиќ, на која двајцата соговорници ја истакнаа досегашната добра соработка во повеќе проекти кои се реализирани од оваа организација, а во кои активно учество зедоа претставници на канцеларијата на Народниот правобранител. ...