rr.’’Makedonija’’nr.19 (ndërtesa e SHT ,,Makoshped’’) contact@ombudsman.mk

Мени

Aktivitetet

GRUAJA ROME NË SHEKULLIN 21- MUNDËSI, KONTRIBUTE DHE SFIDA

07.03.2020

Zëvendësja e avokatit të popullit, znj. Vaska B-Mustafa, mori pjesë në Diskutimin Panel që u mbajt në prag të Ditës së gruas 8-Marsi në Shtëpinë e BE-së (EU house) në Shkup, ndërsa u organizua nga Koalicioni „Khetane“. ...


TAKIM I AVOKATIT TË POPULLIT ME AMBASADOREN E SHBA NË REPUBLIKËN E MAQEDONISË SË VERIUT

05.02.2020

Avokati i Popullit, z. Ixhet Memeti realizoi takim me ambasadoren e Shteteve të Bashkuara të Amerikës në Republikën e Maqedonisë së Veriut H.S. Kejt Mari Burns. ...


“HISTORI NJERËZORE” – SHFAQJA TEATRORE PËR NJOFTIMIN E QYTETARËVE ME MANDATIN DHE KOMPETENCAT E AVOKATIT TË POPULLIT

07.12.2019

Në Qendrën Kulturore Rinore në Shkup, në kinemanë “Frosina” u mbajt premiera e shfaqjes “Histori Njerëzore”, si pjesë e projektit “Ombudsmani im-teatri si metodë për rritjen e të drejtave themelore të njeriut”. ...


STUDENTËT E UNIVERSITETIT SHTETËROR TË TETOVËS MBAJTËN MËSIM PRAKTIK NË LËNDËN TË DREJTAT E NJERIUT NË ZYRËN E AVOKATIT TË POPULLIT

05.12.2019

Studentët e vitit të dytë të Fakultetit juridik pranë Universitetit Shtetëror në Tetovë, në kuadër të programit mësimor mbajtën mësim praktik në lëndën Të drejtat e njeriut, në zyrën e Avokatit të popullit. Gjatë vizitës, përmes bisedës me avokatin e popullit u njoftuan me punën e institucionit të Avokatit të popullit. ...


SHËNOHET DITA NDËRKOMBËTARE E PERSONAVE ME PENGESA

03.12.2019

Me prezantimin e situatës lidhur me realizimin e të drejtës për arsimim të fëmijëve me pengesa në shkollat fillore në rajonin e Shkupit, që është pjesë e Raportit të veçantë për realizimin e të drejtës për arsimim të fëmijëve me nevoja të veçanta arsimore (NVA), dhe promovimin e mekanizmit për monitorimin e implementimit të Konventës së Kombeve të Bashkuara për të drejtat e personave me pengesa, Avokati i popullit, me mbështetjen e Misionit të OSBE-së në Shkup, shënoi 3 dhjetorin, Ditën ndërkombëtare të personave me nevoja të veçanta. ...