ул. "Македонија" бр.19 (зграда на ТД „Макошпед") contact@ombudsman.mk

Мени

Меѓународни активности

ГЛОБАЛНА ТРКАЛЕЗНА МАСА: „ПРИЕМ И МЕРКИ ЗА ЗГРИЖУВАЊЕ НА ДЕЦА БАРАТЕЛИ НА АЗИЛ“

10.10.2018

Претставник на канцеларијата на Народниот правобранител, на 10 и 11 октомври 2018 година учествуваше на Глобална тркалезна маса на тема „Прием и мерки за згрижување на деца баратели на азил“ која се одржи во Бангкок,Тајланд. ...


УЧЕСТВО НА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ, Г. ИЏЕТ МЕМЕТИ НА КОНФЕРЕНЦИЈА НА ОМБУДСМАН АСОЦИЈАЦИЈАТА НА СОЕДИНЕТИТЕ АМЕРИКАНСКИ ДРЖАВИ

26.09.2018

Народниот правобранител, г. Иџет Мемети учествуваше на 39та годишна конференција на Асоцијацијата на Омбудсмани на Соединетите Американски Држави насловена како „Трасирање на патот до праведноста“ што се одржа во Портланд, Орегон од 26 до 28 септември 2018 година. ...


УЧЕСТВО НА ПРЕТСТАВНИК НА НАРОДЕН ПРАВОБРАНИТЕЛ ВО TAIEX РАБОТИЛНИЦА ЗА НАСЛЕДСТВОТО ОД МИНАТОТО

11.09.2018

Претставник на Народниот правобранител учествуваше на дводневен настан, регионална обука на независни тела за заштита на човековите права и слободи и невладиниот сектор насловена како „Наследството од минатото“, што во организација на инстиументот на Европската комисија TAIEX се одржа во Брисел, Белгија на 11 и 12 септември 2018 година. ...


УЧЕСТВО НА ТРЕНИНГ НА ТЕМА:„МЕРКИ ЗА КОЛЕКТИВНА ЗАШТИТА НА ПОТРОШУВАЧИТЕ“

03.09.2018

Од 03-06 септември, во Братислава, Словачка се одржа тренинг на тема „Мерки за колективна заштита на потрошувачите“, на кој учествуваше и претставник на институцијата Народен правобранител на РМ. ...


НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ ВО СЛУЖБЕНА ПОСЕТА НА ОМБУДСМАНОТ ЗА ЗАШТИТА НА ПРАВАТА НА ЛИЦАТА СО ИНВАЛИДНОСТ НА РЕПУБЛИКА ХРВАТСКА

29.08.2018

Заменичката на Народниот правобранител на РМ Васка Бајрамовска – Мустафа и претставници на Одделот за заштита на правата на децата и лицата со попреченост, остварија посета на Омбудсманот за заштита на правата на лицата со инвалидност на Република Хрватска. Посетата се оствари од 29 до 31 август, во седиштето на хрватскиот омбудсман во Загреб. ...