ул. "Македонија" бр.19 (зграда на ТД „Макошпед") contact@ombudsman.mk

Мени

Меѓународни активности

ГЕНЕРАЛНО СОБРАНИЕ НА ЕВРОПСКАТА МРЕЖА НА НАЦИОНАЛНИ ИНСТИТУЦИИ ЗА ЧОВЕКОВИ ПРАВА НА КОЕ УЧЕСТВУВАШЕ ПРЕТСТАВНИК ОД КАНЦЕЛАРИЈАТА НА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ

24.10.2018

Во Атина, Република Грција на 24 и 25 октомври се одржа Генерално собрание и Годишна конференција на Европската мрежа на Национални институции за човекови права (ENNHRI), на која учествуваше преставник од канцеларијата на Народниот правобранител. ...


ПРЕТСТАВНИЦИ НА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ УЧЕСТВУВАА НА СОСТАНОКОТ НА ПОТКОМИТЕТОТ ЗА ПРАВДА И ВНАТРЕШНИ РАБОТИ

18.10.2018

Претставници на Народниот правобранител учествуваа на 13-от состанок на Поткомитетот за правда и внатрешни работи, што се одржа во седиштето на Европската комисија во Брисел, Белгија на 18 и 19 октомври. ...


ГЛОБАЛНА ТРКАЛЕЗНА МАСА: „ПРИЕМ И МЕРКИ ЗА ЗГРИЖУВАЊЕ НА ДЕЦА БАРАТЕЛИ НА АЗИЛ“

10.10.2018

Претставник на канцеларијата на Народниот правобранител, на 10 и 11 октомври 2018 година учествуваше на Глобална тркалезна маса на тема „Прием и мерки за згрижување на деца баратели на азил“ која се одржи во Бангкок,Тајланд. ...


УЧЕСТВО НА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ, Г. ИЏЕТ МЕМЕТИ НА КОНФЕРЕНЦИЈА НА ОМБУДСМАН АСОЦИЈАЦИЈАТА НА СОЕДИНЕТИТЕ АМЕРИКАНСКИ ДРЖАВИ

26.09.2018

Народниот правобранител, г. Иџет Мемети учествуваше на 39та годишна конференција на Асоцијацијата на Омбудсмани на Соединетите Американски Држави насловена како „Трасирање на патот до праведноста“ што се одржа во Портланд, Орегон од 26 до 28 септември 2018 година. ...


УЧЕСТВО НА ПРЕТСТАВНИК НА НАРОДЕН ПРАВОБРАНИТЕЛ ВО TAIEX РАБОТИЛНИЦА ЗА НАСЛЕДСТВОТО ОД МИНАТОТО

11.09.2018

Претставник на Народниот правобранител учествуваше на дводневен настан, регионална обука на независни тела за заштита на човековите права и слободи и невладиниот сектор насловена како „Наследството од минатото“, што во организација на инстиументот на Европската комисија TAIEX се одржа во Брисел, Белгија на 11 и 12 септември 2018 година. ...