ул. "Македонија" бр.19 (зграда на ТД „Макошпед") contact@ombudsman.mk

Мени

Новости

СООПШТЕНИЕ НА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ ЗА СРЕДБАТА СО ПРЕТСТАВНИЦИ НА ГРАЃАНСКИТЕ ИНИЦИЈАТИВИ ВО ВРСКА СО РЕФОРМИТЕ ВО ОБРАЗОВАНИЕТО

11.05.2021

Народниот правобранител, имајќи го предвид јасно изразеното незадоволство од страна на граѓани/родители и ученици во однос на најавената реформа во образованието - воведувањето на дигиталните учебници, согласно Предлог-законот за учебници и други наставни и дидактички материјали во основно и средно образование, и сериозноста на ова прашање, денеска оствари средби со претставници на Граѓанската иницијатива „Учебници и настава мора да има“ и „Менуваме“, на која беше информиран за ставовите кои ги поддржуваат двете иницијативи. ...


НА ПРЕС-КОНФЕРЕНЦИЈА ПРЕЗЕНТИРАН ГОДИШНИОТ ИЗВЕШТАЈ НА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ ЗА 2020 ГОДИНА

28.04.2021

НА ПРЕС-КОНФЕРЕНЦИЈА ПРЕЗЕНТИРАН ГОДИШНИОТ ИЗВЕШТАЈ НА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ ЗА 2020 ГОДИНА ...


0800 88 500 БЕСПЛАТНА СОС ЛИНИЈА ЗА ДЕЦА, ОТВОРЕНА ВО КАНЦЕЛАРИЈАТА НА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ

08.04.2021

0800 88 500 БЕСПЛАТНА СОС ЛИНИЈА ЗА ДЕЦА, ОТВОРЕНА ВО КАНЦЕЛАРИЈАТА НА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ ...


СООПШТЕНИЕ НА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ ПО ПОВОД 2 АПРИЛ СВЕТСКИОТ ДЕН ЗА ПОДИГАЊЕ НА ЈАВНАТА СВЕСТ ЗА АУТИЗМОТ

02.04.2021

СООПШТЕНИЕ НА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ ПО ПОВОД 2 АПРИЛ СВЕТСКИОТ ДЕН ЗА ПОДИГАЊЕ НА ЈАВНАТА СВЕСТ ЗА АУТИЗМОТ ...


СООПТЕНИЕ НА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ ВО ВРСКА СО ПРОЦЕСОТ НА СПРОВЕДУВАЊЕ НА ПОПИСОТ 2021 ГОДИНА

01.03.2021

СООПТЕНИЕ НА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ ВО ВРСКА СО ПРОЦЕСОТ НА СПРОВЕДУВАЊЕ НА ПОПИСОТ 2021 ГОДИНА ...