ул. "Македонија" бр.19 (зграда на ТД „Макошпед") contact@ombudsman.mk

Мени

Меѓународни активности

ЗАМЕНИК - НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ, ЈОВАН АНДОНОВСКИ УЧЕСТВУВАШЕ НА КОНФЕРЕНЦИЈА ВО БАЊА ЛУКА, БИХ

27.02.2019

Заменик народниот правобранител, д-р Јован Андоновски учествуваше на конференција „Заштита на животната средина – улогата на омбудсманот“. Конференцијата беше организирана од страна на Омбудсманот за човекови права на Босна и Херцеговина, а со поддршка на ОБСЕ за Босна и Херцеговина. ...


РЕГИОНАЛНА КОНФЕРЕНЦИЈА „ПРИСТАП ДО ПРАВДА НА ЖРТВИТЕ НА СЕМЕЈНО НАСИЛСТВО И РОДОВА ОСНОВА“

10.12.2018

Делегација на канцеларијата на Народниот правобранител на Република Македонија предводена од заменик народниот правобранител Сузана Салиу, учествуваше на дводневната регионална коференција на тема „Пристап до правда на жртвите на семејно насилство и родова основа“, која се одржа во Приштина, под мотото „Ти не си сама“. ...


СЕМИНАР НА ТЕМА „ЗАШТИТА ОД ДИСКРИМИНАЦИЈА И ПОЛОВА ЕДНАКВОСТ“

30.11.2018

Во организација на Европската Унија на 30 ноември во Брисел, Кралството Белгија се одржа семинар на тема „Правен семинар за заштита од дискриминација и полова еднаквост“, а на кој учествуваа претставници ...


МЕЃУНАРОДНАТА КОНФЕРЕНЦИЈА „НАЦИОНАЛНИТЕ ИНСТИТУЦИИ ЗА ЧОВЕКОВИ ПРАВА ОД ЗАПАДЕН БАЛКАН ВО ЗАСТАПУВАЊЕ ЗА ЧОВЕКОВИТЕ ПРАВА И ЗАБРАНА НА ДИСКРИМИНАЦИЈАТА“

29.11.2018

Претставници на Народниот правобранител учествуваа на дводневен настан, конференција на омбудсманите, комисиите за заштита од дискриминација, како и останати релевантни тела и институции кои работат на полето ...


РЕГИОНАЛЕН ФОРУМ НА ОМБУДСМАНИТЕ ОД БАЛКАНОТ

19.11.2018

Заменик народониот правобранител г-ѓа Васка Бајрамовска Мустафа заедно со тројца претставници од канцеларијата на Народниот правобранител учествува на Регионалниот форум на Омбудсманите од Балканот, кој под покровителство на Омбудсман канцеларијата на Република Бугарија се одржа во Софија, а на кој Институцијата Народен правобранител на Република Македонија имаше улога на коиницијатор. ...