ул. "Македонија" бр.19 (зграда на ТД „Макошпед") contact@ombudsman.mk

Мени

Меѓународни активности

ЧЕТВРТА СРЕДБА НА АСОЦИЈАЦИЈАТА НА ОМБУДСМАНИТЕ ОД МЕДИТЕРАНОТ

14.06.2010

„Имиграцијата и човековите права, предизвик за омбудсман институциите“ беше темата на која се дебатираше на четвртата средба на Асоцијацијата на омбудсманите од Медитеранот што на 14 и 15 јуни се одржа во Мадрид-Кралство Шпанија, а на која учествуваше и македонскиот омбудсман г. Иџет Мемети. ...


ПРЕTСТАВНИЦИ ОД КАНЦЕЛАРИЈAТА НА МАКЕДОНСКИОТ ОМБУДСМАН УЧЕСТВУВАА НА ГОДИШНАТА КОНФЕРЕНЦИЈА НА ОМБУДСМАНИТЕ ЗА ДЕЦА ОД ЈУГОИСТОЧНА ЕВРОПА

19.05.2010

Од 19 до 21 мај годинава во Бања Лука во организација на Омбудсманот за деца во Република Српска се одржа петтата редовна годишна конференција на Омбудсманите за деца од југоисточна Eвропа (CRONESEE), а на која учествуваа и претставници од канцеларијата на македонскиот омбудсман. ...


НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ Г. ИЏЕТ МЕМЕТИ УЧЕСТВУВАШЕ НА РЕГИОНАЛНА КОНФЕРЕНЦИЈА ЗА ДИСКРИМИНАЦИЈАТА

17.05.2010

Од 17 до 18 мај годинава во Сараево, Босна и Херцеговина се одржа регионална конференција на омбудсманите на која учествуваше и Народниот правобранител на Република Македонија г. Иџет Мемети, а на која стана збор за дискриминацијата. ...


НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ Г. ИЏЕТ МЕМЕТИ УЧЕСТВУВАШЕ НА МЕЃУНАРОДНА КОНФЕРЕНЦИЈА НА ТЕМА „ПРАВАТА НА ЧОВЕКОТ - УНИВЕРЗАЛНИ ПРИНЦИПИ И РЕГИОНАЛНИ ГАРАНЦИИ“

01.02.2010

На први и втори февруари во Париз се одржа меѓународна конференција на тема: „Правата на човекот - универзални принципи и регионални гаранции“ на која учествуваше и народниот правобранител на Република Македонија г. Иџет Мемети. ...


НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ Г. ИЏЕТ МЕМЕТИ УЧЕСТВУВАШЕ НА ТРЕТАТА СРЕДБА НА АСОЦИЈАЦИЈАТА НА ОМБУДСМАНИТЕ ОД МЕДИТЕРАНОТ

14.12.2009

„Пристап до местата каде слободата на движење е ограничена“ беше темата на која говореше народниот правобранител на Република Македонија г. Иџет Мемети на третата средба на Асоцијацијата на омбудсманите од Медитеранот што на 14 и 15 декември се одржа во Атина, Република Грција. Тема на Конференцијата беше „Транспарентност во јавната администрација: Која улога за омбудсманот?“. ...