ул. "Македонија" бр.19 (зграда на ТД „Макошпед") contact@ombudsman.mk

Мени

Меѓународни активности

ПРЕТСТАВНИК НА НПМ УЧЕСТВУВАШЕ НА ДЕВЕТАТА ТЕМАТСКА РАБОТИЛНИЦА НА ЕВРОПСКИТЕ НАЦИОНАЛНИ ПРЕВЕНТИВНИ МЕХАНИЗМИ

12.06.2012

Претставник на НПМ учествуваше на деветата тематска работилница на европските Национални превентивни механизми на тема „Илегални мигранти, Фронтекс и Националните превентивни механизми“ што под покровителство на Советот на Европа се одржа во Белград, Србија. ...


НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА ОСТВАРI СТУДИСКА ПОСЕТА НА ШПАНСКИОТ ОМБУДСМАН

11.06.2012

Во период од 11 до 15 јуни, во рамките на Твининг проектот за поддршка на Народниот правобранител на Република Македонија, беше остварена студиска посета на Шпанскиот Омбудсман. Во состав на делегацијата беше и претставник на Националниот превентивен механизам. ...


ШЕСТА СРЕДБА НА ЧЛЕНКИТЕ НА АСОЦИЈАЦИЈАТА НА ОМБУДСМАНИТЕ НА МЕДИТЕРАНОТ

11.06.2012

„Зајакнување на улогата на омбудсманот„ беше тема на шестата средба на членките на Асоцијацијата на Омбудсмани на Медитеранот што на 11 и 12 јуни се одржа во Париз а на која учествуваше преставник на Народниот правобранител. ...


ПРЕТСТАВНИК НА НПМ УЧЕСТВУВАШЕ НА РАБОТНИОТ СОСТАНОК НА НАЦИОНАЛНИТЕ ПРЕВЕНТИВНИ МЕХАНИЗМИ НА АЛБАНИЈА, МАКЕДОНИЈА, СЛОВЕНИЈА И СРБИЈА

05.06.2012

Претставник на НПМ учествуваше на работниот состанок на Националните превентивни механизми на Албанија, Македонија, Словенија и Србија што од петти до седми јуни се одржа во Тирана, Република Албанија. ...


ПРЕТСТАВНИК НА НПМ УЧЕСТВУВАШЕ НА РАБОТНА СРЕДБА ВО ЖЕНЕВА НА КОЈА СЕ ЗБОРУВАШЕ ЗА МОНИТОРИНГОТ НА ПОСТАПУВАЊЕТО СО ЛИЦАТА КОИ СЕ ДЕПОРТИРААТ

20.03.2012

Претставник на Националниот превентивен механизам на 20 и 21 март учествуваше на работна средба во Женева, Швајцарија организирана и поддржана од Советот на Европа преку Проектот за воспоставување активна мрежа на национални превентивни механизми (НПМ) . ...