ул. "Македонија" бр.19 (зграда на ТД „Макошпед") contact@ombudsman.mk

Мени

Меѓународни активности

СРЕДБА НА НАЦИОНАЛНИТЕ ПРЕВЕНТИВНИ МЕХАНИЗМИ (НПМ) ОД ЈУГОИСТОЧНА ЕВРОПА НА КОЈА УЧЕСТВУВАШЕ И ПРЕСТАВНИК НА НПМ ОД МАКЕДОНИЈА

25.03.2013

Претставник на Националниот превентивен механизам од Македонија учествуваше на средбата одржана на 25 и 26 март во Белград, Србија каде се донесе Декларација за соработка на Националните превентивни механизми на Југоисточна Европа. ...


НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ Г. ИЏЕТ МЕМЕТИ УЧЕСТВУВАШЕ НА КОНФЕРЕНЦИЈА ЗА ПРАВАТА НА ПРИПАДНИЦИТЕ НА ВООРУЖЕНИТЕ СИЛИ

21.03.2013

Народниот правобранител г.Иџет Мемети на 21 и 22 март, учествуваше на меѓународната конференција, која се одржа во Сараево, Босна и Херцеговина, а на која се разговараше за позитивните практики во заштитата на човековите права на припадниците на вооружените сили. ...


НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ Г.ИЏЕТ МЕМЕТИ УЧЕСТВУВАШЕ НА СОСТАНОК НА ОМБУДСМАНИТЕ НА ВИШЕГРАДСКАТА ГРУПА И ЗАПАДЕН БАЛКАН

12.03.2013

Омбудсманите од Вишеградската група и Западен Балкан на состанок кој се одржа на 13 март во Варшава, Република Полска, на кој учествуваше и македонскиот омбудсман г. Иџет Мемети, разговараа за нивната улога во општеството, проблемите со кои се соочуваат, како и за предизвиците во иднина. ...


ЗАЈАКНУВАЊЕ НА НАДЛЕЖНОСТИТЕ НА МЕДИЈАТОРИТЕ И ОМБУДСМАНИТЕ ВО ЗАШТИТА НА ПРАВАТА НА ДЕЦАТА

23.10.2012

„Јакнење на улогата што Омбудсман институциите ја имаат на полето на детските права а посебно јакнење на улогата што ја имаат во заштита на детето и неговото запознавање со неговите права„ беше тема на конференцијата што во организација на Асоцијацијата на омбудсмани и медијатори на Франкофонијата се одржа во Тирана, Албанија на 23 и 24 октомври каде учество зема народниот правобранител на Република Македонија, г-динот Иџет Мемети. ...


ПРЕТСТАВНИК НА НАЦИОНАЛНИОТ ПРЕВЕНТИВЕН МЕХАНИЗАМ ТРЕНИНГ УЧЕСТВУВАШЕ НА ТЕМА “СПРАВУВАЊЕТО НА МЕДИЈАТОРИТЕ И ОМБУДСМАНИТЕ СО ФЕНОМЕНОТ НА МИГРАЦИЈА”

18.09.2012

Во организација на Асоцијацијата на Омбудсмани на Медитеранот во Париз од 18 до 20 септември 2012 година се спроведе тренинг на тема “Справувањето на Медијаторите и Омбудсманите со феноменот на миграција” на која учествуваше и претставник на Националниот превентивен механизам од Република Македонија. ...