ул. "Македонија" бр.19 (зграда на ТД „Макошпед") contact@ombudsman.mk

Мени

Меѓународни активности

НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ Г.ИЏЕТ МЕМЕТИ ВО ПОСЕТА НА УНГАРСКИОТ КОМЕСАР ЗА ФУНДАМЕНТАЛНИ ПРАВА

14.05.2014

Народниот правобранител на Република Македонија г. Иџет Мемети на покана од Комесарот за фундаментални права на Република Унгарија, г. Ласло Зелеки, престојуваше во дводневна посета на канцеларијата на Комесарот во Будимпешта,Република Унгарија. ...


ПРЕТСТАВНИЦИ НА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ ОСТВАРИЈА СТУДИСКА ПОСЕТА НА КАНЦЕЛАРИЈАТА НА АВСТРИСКИОТ ОМБУДМАН

28.04.2014

Од 28 до 30 април делегација на Народниот правобранител оствари посета на австрискиот Омбудсман кој е назначен за Национален превентивен механизам, согласно Факултативниот протокол кон Конвенцијата против тортура. ...


ЗАЕДНИЧКА ИЗЈАВА НА ОМБУДСМАНИТЕ ОД РЕГИОНОТ

10.02.2014

На 10 февруари во Љубљана во организација на Централно европската иницијатива (ЦЕИ), Советот за регионална соработка и Европската Унија се одржа состанок на омбудсманите од регионот на кој беше договорено унапредување на понатамошната соработка во регионот, а омбудсманите усвоија и заедничка изјава. ...


РЕГИОНАЛНА КОНФЕРЕНЦИЈА „КОМПЛЕМЕНТРАНОСТА ПОМЕЃУ ОМБУДСМАН ИНСТИТУЦИИТЕ И СУДСТВОТО ВО ЗАШТИТА НА ЧОВЕКОВИТЕ ПРАВА-ДОБРИ ЕВРОПСКИ ПРАКСИ“

11.12.2013

Народниот правобранител, Иџет Мемети, учествуваше на Регионалната конференција на тема: „Комплементарноста помеѓу Омбудсман институциите и судството во заштита на човековите права – Добри европски пракси„ која се одржа на 4 декември 2013 година во Приштина, во организација на ЕУ и Советот на Европа. ...


НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ Г.ИЏЕТ МЕМЕТИ УЧЕСТВУВАШЕ НА СОСТАНОКОТ НА ЕВРОПСКАТА МРЕЖА НА ИНСТИТУЦИИ ЗА ЧОВЕКОВИ ПРАВА

10.12.2013

Народниот правобранител г.Иџет Мемети учествуваше на дводневниот состанок на новоформираната Европска мрежа на институции за човекови права, во која членува и македонскиот омбудсман. ...