ул. "Македонија" бр.19 (зграда на ТД „Макошпед") contact@ombudsman.mk

Мени

Новости

АПЕЛ НА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ ПО ПОВОД ИНВОЛВИРАЊЕТО НА ДЕЦАТА ВО ПРОТЕСТИТЕ

03.03.2017

Народниот правобранител по повод последните пишувања во медумите, како и поднесените претставки од родители кои се жалат на злоупотреба на нивните деца во протестите кои деновиве се организираат во повеќе градови апелира веднаш да престане инволвирањето на учениците. ...


ДЕКЛАРАЦИЈА НА АСОЦИЈАЦИЈАТА НА ОМБУДСМАНИТЕ НА МЕДИТЕРАНОТ ЗА СИТУАЦИЈАТА ВО АЛЕПО

21.12.2016

Асоцијацијата на Омбудсмани на Медитеранот (АОМ) ја искажува својата длабока загриженост за сериозната ситуација во која живеат илјадници цивили, вклучувајќи деца, жени и ранети. ...


ПРЕЗЕНТИРАН ИЗВЕШТАЈОТ ОД СПРОВЕДЕНОТО ИСТРАЖУВАЊЕ НА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ ЗА ВКЛУЧЕНОСТА НА ДЕЦАТА СО ПОСЕБНИ ПОТРЕБИ ВО РЕДОВНОТО ОБРАЗОВАНИЕ

02.12.2016

Народиот правобранител г.Иџет Мемети заедно со заменик-претставникот на Канцеларијата на УНИЦЕФ г-ѓа Елпсет Ериксон и заменик-народниот правобранител г-ѓа Васка Бајрамовска-Мустафа, по повод Меѓународниот ден на лицата со посебни потреби го промовираа Извештајот од спроведеното истражување за вклученоста на децата со посебни потреби во редовното образование, кој нардниот правобранител со поддршка на канцеларијата на УНИЦЕФ го спроведе во сите основни училишта во државата. ...


СООПШТЕНИЕ НА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ ВО ПРЕСРЕТ НА ПРЕДВРЕМЕНИТЕ ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ 2016

21.11.2016

Народниот правобранител во пресрет на Предвремените парламентарни избори 2016, ги потсетува граѓаните, за важноста на избирачкото право и начинот на остварувањето и заштитата на ова право, а воедно упатува апел до институциите и сите други за обврската и одговорноста од создавање на реални услови за овозможување, почитување и остварување на избирачкото право на граѓаните, како и правилата за фер и демократски избори. ...


БЕСПЛАТНА ТЕЛЕФОНСКА ЛИНИЈА ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ ПОВРЕДА НА ИЗБИРАЧКО ПРАВО

21.11.2016

Во канцеларијата на Народниот правобранител од денес (21 ноември) граѓаните ќе можат да пријават каква било повреда на избирачкото право на бесплатната телефонска линија. Бројот на кој што граѓаните можат да ги пријават неправилностите во изборниот период и на денот на гласањето е: 0800 54321. ...