ул. "Македонија" бр.19 (зграда на ТД „Макошпед") contact@ombudsman.mk

Мени

Меѓународни активности

НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ Г. ИЏЕТ МЕМЕТИ УЧЕСТВУВАШЕ НА МЕЃУНАРОДЕН СИМПОЗИУМ ВО ЦЕТИЊЕ

08.07.2014

Во организација на Институтот за културна дипломатија од Берлин и Врховниот суд на Црна Гора , во период од осми до 10 јули во Цетиње, Црна Гора се одржа Симпозиум на тема „Интердисциплинарна анализа за улогата на Меѓународното право во промоција на човековите права,“ на кој учествуваше и Народниот правобранител на Република Македонија г.Иџет Мемети. ...


НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ Г.ИЏЕТ МЕМЕТИ УЧЕСТВУВАШЕ НА ОСМИОТ СОСТАНОК НА АСОЦИЈАЦИЈАТА НА ОМБУДСМАНИТЕ НА МЕДИТЕРАНОТ

26.06.2014

„Зајакнување на демократијата-кои се партнерите на Омбудсманот?“ беше темата на осмиот состанок на Асоцијацијата на Омбудсманите на Медитеранот, кој се одржа во Тирана, Република Албанија, а на кој учествуваше и народниот правобранител г.Иџет Мемети. ...


СОСТАНОК НА НПМ МРЕЖАТА ОД ЈУГОИСТОЧНА ЕВРОПА

26.05.2014

Националниот превентивен механизам (НПМ), учествуваше на состанокот на НПМ мрежата од Југоисточна Европа кој се одржа во Љубљана на 26 и 27 мај. ...


НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ Г.ИЏЕТ МЕМЕТИ ВО ПОСЕТА НА УНГАРСКИОТ КОМЕСАР ЗА ФУНДАМЕНТАЛНИ ПРАВА

14.05.2014

Народниот правобранител на Република Македонија г. Иџет Мемети на покана од Комесарот за фундаментални права на Република Унгарија, г. Ласло Зелеки, престојуваше во дводневна посета на канцеларијата на Комесарот во Будимпешта,Република Унгарија. ...


ПРЕТСТАВНИЦИ НА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ ОСТВАРИЈА СТУДИСКА ПОСЕТА НА КАНЦЕЛАРИЈАТА НА АВСТРИСКИОТ ОМБУДМАН

28.04.2014

Од 28 до 30 април делегација на Народниот правобранител оствари посета на австрискиот Омбудсман кој е назначен за Национален превентивен механизам, согласно Факултативниот протокол кон Конвенцијата против тортура. ...