ул. "Македонија" бр.19 (зграда на ТД „Макошпед") contact@ombudsman.mk

Мени

Активности

СРЕДБА НА ЗАМЕНИК НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ Г-ЃА ВАСКА БАЈРАМОВСКА-МУСТАФА СО КОМИСИЈАТА ЗА МЕЃУНАРОДНАТА КЛАСИФИКАЦИЈА НА ФУНКЦИОНИРАЊЕ, ПОПРЕЧЕНОСТ И ЗДРАВЈЕ (МКФ)

17.07.2019

Заменик народниот правобранител г-ѓа Васка Бајрамовска-Мустафа, заедно со тимот за следење на имплементација на Конвецијата за правата на лицата со попреченост, оствари работна средба со претставници на Комисијата за меѓународната класификација на функционирање, попреченост и здравје (МКФ). ...


ДВОДНЕВЕН СОСТАНОК НА МРЕЖАТА НА НАЦИОНАЛНИТЕ ПРЕВЕНТИВНИ МЕХАНИЗМИ ОД ЈУГОИСТОЧНА ЕВРОПА

11.06.2019

„Во 2013 година кога ја формиравме оваа мрежа, ние Националните превентивни механизми од Македонија, Албанија, Хрватска, Црна Гора, Словенија, Србија и од Босна и Херцеговина како Омбудсман институција, имавме за цел да ја подобриме соработката и да воспоставиме пракса на размена на искуства, да создадеме подобра синергија меѓу членките на мрежата, како и да обезбедиме меѓусебна поддршка за ефективно исполнување на нашиот мандат, согласно Факултативниот протокол за превенција од тортура (ОПКАТ). ...


СРЕДБА НА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ Г.ИЏЕТ МЕМЕТИ СО ПРЕТСТАВНИЦИ НА ЖЕНЕВСКИОТ ЦЕНТАР ЗА УПРАВУВАЊЕ СО БЕЗБЕДНОСНИОТ СЕКТОР

07.06.2019

Народниот правобранител г. Иџет Mемети оствари средба со претставници на Женевскиот центар за управување со безбедносниот сектор, (ДКАФ). На средбата претставниците беа запознаени со работата на Народниот правобранител, како и со предизвиците кои произлегуваат од новите надлежности на Институцијата. ...


СРЕДБА НА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ Г.ИЏЕТ МЕМЕТИ СО ПРЕТСТАВНИЦИ НА ПАРЛАМЕНТАРНОТО СОБРАНИЕ НА СОВЕТОТ НА ЕВРОПА

29.05.2019

Народниот правобранител г. Иџет Mемети оствари средба со претставници на Парламентарното собрание на Советот на Европа. На средбата претставниците беа запознаени со работата на Народниот правобранител, како и со предизвиците кои произлегуваат од новите надлежности на Институцијата. ...


СРЕДБА НА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ Г.ИЏЕТ МЕМЕТИ СО ПРЕТСТАВНИЧКАТА НА УНХЦР Г-ЃАТА МОНИКА САНДРИ

23.04.2019

Народниот правобранител, г. Иџет Mемети оствари средба со новата претставничка на Канцеларијата на УНХЦР во Република Северна Македонија, г-ѓата Моника Сандри. На средбата г-ѓата Сандри беше запознаена со работата на институцијата, со активностите што Институцијата со помош на канцеларијата на УНХЦР ги спроведе од 2015 година до денес, како и со идните предизвици и планови што треба да се реализираат поради проширениот мандат на институцијата Народен правобранител. ...