ул. "Македонија" бр.19 (зграда на ТД „Макошпед") contact@ombudsman.mk

Мени

Меѓународни активности

10-ТИ НАЦИОНАЛЕН СЕМИНАР НА ОМБУДСМАНИТЕ НА ЕВРОПСКАТА МРЕЖА

26.04.2015

Народниот правобранител г. Иџет Мемети учествуваше на Десеtтиот национален семинар што се одржа во Варшава и Краков, Република Полска, во организација на Европската мрежа на омбудсмани и канцеларијата на омбудсманот на Република Полска, насловен како „Омбудсманите против дискриминацијата“. ...


НАЦИОНАЛНИОТ ПРЕВЕНТИВЕН МЕХАНИЗАМ УЧЕСТВУВАШЕ НА ОДБЕЛЕЖУВАЊЕТО НА 25 ГОДИШНИНАТА ОД ПОСТОЕЊЕТО НА КОМИТЕТОТ ЗА СПРЕЧУВАЊЕ НА ТОРТУРА

02.03.2015

Претставник на Националниот превентивен механизам учествуваше на Конференцијата по повод 25 години постоење на Комитетот за спречување на тортура при Совет на Европа, која се одржа во Стразбург на 02 Март 2015 година. ...


ОПКАТ ФОРУМ НА ЈУГОИСТОЧНА ЕВРОПА

27.11.2014

Народниот правобранител г-дин Иџет Мемети и претставник на Националниот превентивен механизам, г-ѓа Аница Томшиќ Стојковска учествуваа на ОПКАТ Форумот на Југоисточна Европа кој се одржа во Белград на 27 и 28 ноември 2014 година. ...


НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ Г. ИЏЕТ МЕМЕТИ ПРИСУСТВУВАШЕ НА ВТОРИОТ ИНТЕРНАЦИОНАЛЕН СИМПОЗИУМ НА ОМБУДСМАН ИНСТИТУЦИИТЕ

21.10.2014

Народниот правобранител г. Иџет Мемети на покана на неговиот колега од Република Турција г.Нихат Омеролгу присуствуваше на вториот интернационален Симпозиум на омбудсман институциите од повеќе земји од Европа што на 21 и 22 октомври се одржа во Анкара. ...


ЗАМЕНИК НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ Г-ЃА ВАСКА БАЈРАМОВСКА - МУСТАФА УЧЕСТВУВАШЕ НА СЕМИНАР НА ТЕМА „ЗАШТИТА НА ПРАВАТА НА ДЕТЕТО“

30.09.2014

Заменик-народниот правобранител кој е надлежен за Одделението за заштита на правата на децата и лицата со посебни потреби г-ѓа Васка Бајрамовска - Мустафа учествуваше на семинар и оствари студиска посета кои во организација на Министерството за надворешни работи на Полска и омбудсманот на оваа земја се одржаа на 30 септември и први октомври. ...