ул. "Македонија" бр.19 (зграда на ТД „Макошпед") contact@ombudsman.mk

Мени

Меѓународни активности

РЕТСТАВНИК ОД КАНЦЕЛАРИЈАТА НА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ УЧЕСТВУВАШЕ НА КОНФЕРЕНЦИЈА НА ТЕМА „СЛОБОДАТА НА ИЗРАЗУВАЊЕ СЕ УШТЕ ПРЕДУСЛОВ ЗА ДЕМОКРАТИЈА“

13.10.2015

На 13 и 14 октомври, во организација на Советот на Европа, во Стразбур се одржа Конференција на тема „Слободата на изразување се уште предизвик за демократија“ на која присуствуваше претставник на Канцеларијата на Народниот правобранител на Република Македонија. ...


ЗАМЕНИК НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ Г-ЃА ВАСКА БАЈРАМОВСКА-МУСТАФА НА СТУДИСКА ПОСЕТА ВО РЕПУБЛИКА ХРВАТСКА

05.10.2015

Од 5 до 7 октомври заменик народниот правобранител г-ѓа Васка Бајрамовска-Мустафа оствари студиска посета во Република Хрватска во рамките на проектот за поддршка помош и заштита на жените жртви на семејно насилство и дискриминација, како и жените жртви на трговија со луѓе. ...


НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ Г. ИЏЕТ МЕМЕТИ УЧЕСТВУВАШЕ НА ТРЕТИОТ СИМПОЗИУМ НА ОМБУДСМАН ИНСТИТУЦИИТЕ ШТО СЕ ОДРЖА ВО АНКАРА, РЕПУБЛИКА ТУРЦИЈА

16.09.2015

На 16 и 17 септември, во Анкара, Република Турција се одржа третиот Меѓународен симпозиум на Омбудсман институциите на кој учествуваше и Народниот правобранител г.Иџет Мемети. ...


НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ Г.ИЏЕТ МЕМЕТИ УЧЕСТВУВАШЕ НА КОНФЕРЕНЦИЈА НА ТЕМА „ЗАКОН ЗА ЗАБРАНА ОД ДИСКРИМИНАЦИЈА, КАКО ДО ПОДОБРИ МЕХАНИЗМИ ЗА ЗАШТИТА„

04.06.2015

Народниот правобранител г.Иџет Мемети учествуваше на годишна Конференција на која се дискутираше на тема „Закон за забрана од дискриминација, како до подобри механизми за заштита“ што се одржа во Сараево, Босна и Херцеговина. ...


СРЕДБА НА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ Г. ИЏЕТ МЕМЕТИ СО Г-ЃА ГЕРТРУДЕ БРИНЕК ЕДЕН ОД ОМБУДСМАНИТЕ НА АВСТРИСКИОТ ОМБУДСМАН ОДБОР

27.04.2015

Во рамки на посетата на Република Полска и учеството на Десеттиот национален семинар на Омбудсманите на европската мрежа што се одржа во Варшава и Краков, народниот правобранител г. Иџет Мемети оствари протоколарна средба со г-ѓа Гертруде Бринек. омбудсмани на Австрискиот омбудсман одбор. ...