ул. "Македонија" бр.19 (зграда на ТД „Макошпед") contact@ombudsman.mk

Мени

Активности

СРЕДБА НА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ Г. ИЏЕТ МЕМЕТИ СО Г-ЃА КОРИН ЈОНКЕР, ШЕФ НА МИСИЈАТА НА ОБСЕ/ОДИХР

29.03.2019

Народниот правобранител, г. Иџет Мемети оствари средба со г-ѓа Корин Јонкер шеф на набљудувачката мисија за претседателските избори во Република Северна Македонија ОБСЕ/ОДИХР Мисијата во Скопје, на која стана збор за претстојните претседателски и за предвремените избори за градоначалници на три општини чиј прв круг треба да се одржи на 21 април. ...


СРЕДБА НА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ Г.ИЏЕТ МЕМЕТИ СО АМБАСАДОРОТ НА ЕУ ВО РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА Г.САМУЕЛ ЖБОГАР

11.03.2019

Народниот правобранител, г. Иџет Мемети оствари средба со амбасадорот на Европската Унија во Република Северна Македонија, г. Самуел Жбогар. ...


ЗАМЕНИЧКАТА НА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ ВАСКА БAЈРАМОВСКА МУСТАФА НА ТРКАЛЕЗНА МАСА ГО ПРЕЗЕНТИРАШЕ МЕХАНИЗMОТ ЗА НАДВОРЕШНА КОНТРОЛА НА РАБОТАТА НА ПОЛИЦИЈАТА

06.02.2019

Заменичката на народниот правобранител г-ѓа. Васка Бајрамовска- Мустафа, на тркалзена маса што се одржа во Скопје го презентираше моделот - Народниот правобранител-механизам за граѓанска контрола. ...


ИНСТИТУЦИЈАТА НАРОДЕН ПРАВОБРАБИТЕЛ СТАНА ДЕЛ ОД МРЕЖАТА ЗА БОРБА ПРОТИВ ГОВОРОТ НА ОМРАЗА ВО МЕДИУМИТЕ

30.01.2019

Народниот правобранител, г. Иџет Мемети ја потпиша Декларацијата против говорот на омраза во медиумите, со што Институцијата и официјано стана дел од Мрежата за борба против говорот на омраза. ...


СРЕДБА НА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ Г.ИЏЕТ МЕМЕТИ СО АМБАСАДОРОТ НА КРАЛСТВОТО ШПАНИЈА ВО РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА, Г. ЕМИЛИО ЛОРЕНЦО СЕРРА

25.01.2019

Народниот правобранител, г. Иџет Mемети оствари средба со амбасадорот на Кралството Шпанија во Република Македонија, г. Емилио Лоренцо Сера. На средбата амбасадорот беше запознаен со работата на зинституцијата, нејзините надлежности, но и предизвиците со кои таа се соочува. ...