ул. "Македонија" бр.19 (зграда на ТД „Макошпед") contact@ombudsman.mk

Мени

Активности

СРЕДБА НА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ Г.ИЏЕТ МЕМЕТИ СО ПРЕТСТАВНИЦИ НА ПАРЛАМЕНТАРНОТО СОБРАНИЕ НА СОВЕТОТ НА ЕВРОПА

29.05.2019

Народниот правобранител г. Иџет Mемети оствари средба со претставници на Парламентарното собрание на Советот на Европа. На средбата претставниците беа запознаени со работата на Народниот правобранител, како и со предизвиците кои произлегуваат од новите надлежности на Институцијата. ...


СРЕДБА НА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ Г.ИЏЕТ МЕМЕТИ СО ПРЕТСТАВНИЧКАТА НА УНХЦР Г-ЃАТА МОНИКА САНДРИ

23.04.2019

Народниот правобранител, г. Иџет Mемети оствари средба со новата претставничка на Канцеларијата на УНХЦР во Република Северна Македонија, г-ѓата Моника Сандри. На средбата г-ѓата Сандри беше запознаена со работата на институцијата, со активностите што Институцијата со помош на канцеларијата на УНХЦР ги спроведе од 2015 година до денес, како и со идните предизвици и планови што треба да се реализираат поради проширениот мандат на институцијата Народен правобранител. ...


РАБОТНА СРЕДБА НА ТЕМА „СЛУЧАИ НА ТРГОВИЈА СО ЛУЃЕ И МОНИТОРИРАЊЕ НА УСЛОВИ И ТРЕТМАН КОН ЛИЦА ПОТЕНЦИЈАЛНИ ЖРТВИ НА ТРГОВИЈА СО ЛУЃЕ“

22.04.2019

Заменик- народниот правобранител, г-ѓа Васка Бајрамовска Мустафа и претставници на Народниот правобранител ангажирани на проектот „Подобрување на системот за правна заштита во врска со азил и натурализација“, остварија работна средба со претставници од Националната комисија за борба против трговија со луѓе и илегална миграција, Националната единица за сузбивање на криумчарење мигранти и трговија со луѓе, меѓународната организација ИОМ, Македонското здружение на млади правници и претставник на Основното јавно обвинителство – Скопје, на тема „Трговија со луѓе“. ...


НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ Г.ИЏЕТ МЕМЕТИ СЕ СРЕТНА СО ПРЕТСТАВНИЦИ НА УНИЈАТА НА СРЕДНОШКОЛЦИ ОД ПОЛОШКИОТ РЕГИОН

05.04.2019

Народниот правобранител г. Иџет Мемети оствари средба со претставници на Унијата на средношколци од полошкиот регион на која стана збор за истражувањето, спроведено од унијата на средношколци во однос на булизмот во средните училишта во Тетово и во Гостивар. ...


РАБОТИЛНИЦА НА ТЕМА „ОГРАНИЧУВАЊЕ НА СЛОБОДАТА НА ДВИЖЕЊЕ НА БАРАТЕЛИ НА АЗИЛ“

03.04.2019

Претставници од канцеларијата на Народниот правобранител, во периодот од 3 до 5 април учествуваа на работилница/работна средба во Охрид на тема „Ограничување на слободата на движење на баратели на азил“. ...