ул. "Македонија" бр.19 (зграда на ТД „Макошпед") contact@ombudsman.mk

Мени

Меѓународни активности

„ЗАЈАКНУВАЊЕ НА ВЕШТИНИТЕ ЗА МОНИТОРИРАЊЕ НА МАЛОЛЕТНИЧКИТЕ ЗАТВОРИ“ ТЕМА НА ОБУКАТА НА КОЈА ПРИСУСТВУВАШЕ ПРЕТСТАВНИК НА НАРОДЕН ПРАВОБРАНИТЕЛ-НАЦИОНАЛЕН ПРЕВЕНТИВЕН МЕХАНИЗАМ

09.05.2016

Претставник на Народен Правобранител – Национален Превентивен Механизам во периодот од 9-11 мај учествуваше на тридневен тренинг на тема „Зајакнување на вештините за мониторирање на малолетничките затвори во Албанија, Косово и Македонија”. ...


МЕЃУНАРОДНА РАБОТИЛНИЦА ЗА СОВРЕМЕНИТЕ ПРЕДИЗВИЦИ И ЗАКАНИ ПО ЧОВЕКОВИТЕ ПРАВА

26.04.2016

Претставник на Народниот правобранител учествуваше на меѓународната работилница за современите предизвици и закани по човековите права што во организација на Каталонскиот омбудсман се одржа на 26 и 27 април во Барцелона,Кралството Шпанија. ...


ГЕНЕРАЛНО СОБРАНИЕ НА ЕВРОПСКАТА МРЕЖА НА НАЦИОНАЛНИ ИНСТИТУЦИИ ЗА ЧОВЕКОВИ ПРАВА

21.03.2016

Претставник на Народниот правобранител учествуваше на Генералното собрание на Европската мрежа на национални институции за човекови права што оваа година се одржа во Женева, Швајцарија. ...


ДЕВЕТТИ СОСТАНОК НА АСОЦИЈАЦИЈАТА НА ОМБУДСМАНИ НА МЕДИТЕРАНОТ

09.03.2016

Народниот правобранител, г. Иџет Мемети учествуваше на деветтиот состанок на Асоцијацијата на Омбудсмани на Медитеранот насловен како „Омбудсманот-главен играч во доброто владеење“ што оваа година се одржа на 9 и 10 март на Малта. ...


СОСТАНОК НА ОМБУДСМАНИТЕ ОД РЕГИОНОТ ЗА РЕГИОНАЛНА ЗАЕДНИЧКА АКЦИЈА И ВО ВРСКА СО ПРЕЗЕМАЊЕ НА МЕРКИ ЗА МИГРАНСКАТА КРИЗА

19.02.2016

Народниот правобранител, г. Иџет Мемети, заедно со колегите Омбудсмани од Република Србија, Република Албанија, Република Хрватска, Република Словенија, Република Косово и Омбудсманот од Австрискиот Омбудсман Борд, на покана на г.Василиси Каридис, вршител на должност Омбудсман на Република Грција, учествуваа на регионалната работилница која на 19 февруари се одржа во Солун, Грција. ...