ул. "Македонија" бр.19 (зграда на ТД „Макошпед") contact@ombudsman.mk

Мени

Активности

СРЕДБА НА ПРЕТСТАВНИЦИ НА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ СО ВРАБОТЕНИ И УЧЕНИЦИ ОД ООУ„ЖИВКО БРАЈКОВСКИ“ СКОПЈЕ

07.10.2019

По повод одбележувањето на Светската недела на детето, заменик- народниот правобранител, Васка Бајрамовска Мустафа заедно со тимот за следење на имплементацијата на Конвенцијата за правата на лицата со попреченост од Одделението за заштита на правата на децата и лицата со попреченост, на 07.10.2019 присуствуваа во ООУ„Живко Брајковски“ во населбата Бутел, Скопје. ...


ПРЕТСТАВНИЦИ НА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ ПО ПОВОД СВЕТСКАТА НЕДЕЛА НА ДЕТЕТО ГИ ПОСЕТИЈА ООУ„ДИМО ХАЏИ ДИМОВ“ „ЖИВКО БРАЈКОВСКИ„ ОД СКОПЈЕ

04.10.2019

Заменикот Народен правобранител Васка Бајрамовска Мустафа заедно со членовите на тимот за следење на имплементацијата на Конвенцијата за правата на лицата со попреченост од Одделението за заштита на правата на децата и лицата со попреченост по повод одбележувањето на Светската недела на детето, реализираа посета на неколку основни училишта при што отсварија директни средби, разговори и интерактивни работилници со децата. ...


ВТОР СОСТАНОК НА МРЕЖАТА НА НАЦИОНАЛНИТЕ ПРЕВЕНТИВНИ МЕХАНИЗМИ ОД ЈУГОИСТОЧНА ЕВРОПА

02.10.2019

„Специфични потреби на децата во местата за задржување: состојби и предизвици“, беше темата на вториот состанок на Мрежата на Националните превентивни механизми од Југоисточна Европа што се одржа во Скопје, а чиј домаќин беше канцеларијата на Народниот правобраниел. Состанокот финансиски беше поддржан од канцеларијата на Високиот комесаријат за бегалци на Обединетите нации(УНХЦР). ...


НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ УЧЕСТВУВАШЕ НА ЗАВРШНАТА КОНФЕРЕНЦИЈА НА ПРОЕКТОТ „ПРАВНА ЗАШТИТА НА ИЗБИРАЧКИТЕ ПРАВА“ НА ИНСТИТУТОТ ЗА ПРАВНИ И ПОЛИТИЧКИ ИСТРАЖУВАЊА

25.09.2019

На покана на Институтот за правни и политички истражувања, народниот правобранител, г.Иџет Мемети учествуваше на завршната конференција на проектот „Правна заштита на избирачките права“, имплементиран од Институтот за правни и политички истражувања, со поддршка на Амбасадата на Соединетите Американски Држави во РС Македонија и Амбасадата на Кралството Холандија во РС Македонија. ...


СРЕДБА НА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ Г.ИЏЕТ МЕМЕТИ СО ЗАМЕНИЦИТЕ НА ОМБУДСМАНИТЕ НА РЕПУБЛИКА ХРВАТСКА ТЕНА ШИМОНОВИЌ ЕИНВОЛТЕР И НА РЕПУБЛИКА СЛОВЕНИЈА МИХА ХОРВАТ

20.09.2019

Народниот правобранител г.Иџет Мемети оствари средба со замениците на народните правобранители на Република Хрватска Тена Шимоновиќ Еинволтер и на Република Словенија Миха Хорват, кои со поддршка на Мисијата на ОБСЕ во Скопје, во поглед на остварување на мандатот-Народниот правобранител пријател на судот, држеа дводневна обука на вработените во канецеларијата на народниот правобранител на Република Северна Македонија. ...