ул. "Македонија" бр.19 (зграда на ТД „Макошпед") contact@ombudsman.mk

Мени

Активности

РАБОТНА СРЕДБА НА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ Г. НАСЕР ЗИБЕРИ СО ЗАМЕНИЦИТЕ ОД ЦЕНТРАЛНАТА И ПОДРАЧНИТЕ КАНЦЕЛАРИИ

16.02.2021

Тимска работа, меѓусебна координација, размена на мислења и заедничко утврдување на ставови за значајни прашања кои се однесуваат на заштитата на правата на граѓаните, се главните поетни кои произлегоа од првиот работен состанок на народниот правобранител г. Насер Зибери со замениците од централната и подрачните канцеларии. ...


СРЕДБА НА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ Г. НАСЕР ЗИБЕРИ СО АМБАСАДОРОТ НА РЕПУБЛИКА АЛБАНИЈА ВО РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА, Н.Е. ФАТОС РЕКА

10.02.2021

Народниот правобранител г.Насер Зибери оствари средба со амбасадорот на Република Албанија во Република Северна Македонија Н.Е. Фатос Река, на која амбасадорот му го честиташе изборот на оваа функција, и воедно му ги пренесе поздравите од народониот правобранител на Република Албанија г-ѓа Еринда Баланца. ...


РАЗМЕНА НА ИСКУСТВА НА ОМБУДСМАНИТЕ ЗА ДЕЦА, ВО ВРСКА СО ЗАШТИТАТА НА ПРАВАТА НА ДЕТЕТО ВО ЈАДРАНСКО-ЈОНСКОТО ПОДРАЧЈЕ

24.08.2020

Заменичката народен правобранител, г-ѓа Васка Б-Мустафа и државната советничка од Одделението за заштита на правата на децата и лица со попреченост, г-ѓа Весна Костиќ, учествуваа на онлајн (електронски) средбата организирана од страна на Омбудсманот од регионот Марче, Република Италија, во соработка со Постојаниот секретаријат на Јадранско- Јонската иницијатива. ...


НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ Г.ИЏЕТ МЕМЕТИ УЧЕСТВУВАШЕ НА ТРКАЛЕЗНА МАСА ЗА ЧОВЕКОВИТЕ ПРАВА ВО СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА ВО ПРЕСРЕТ НА ОТВОРАЊЕТО НА ПРИСТАПНИТЕ ПРЕГОВОРИ СО ЕУ

08.07.2020

„На денешниот настан, говорејќи за основните права со кои се утврдуваат минимум стандарди за осигурување на достоинствено однесување кон секоја индивидуа, уште еднаш се потсетуваме колку е потребна и колку е значајна промоцијата на овие права и негувањето на слободата и демократијата, еднаквоста на граѓаните и владеењето на правото како вредности на кои се темели Европската Унија, а кои ние како општество треба да ги исполниме на патот за членството во Унијата“. ...


СРЕДБА НА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ Г.ИЏЕТ МЕМЕТИ СО Г.РАЈНЕР ДЕВИЛ ТИМ ЛИДЕРОТ НА ПРОЕКТОТ ЗА ПОДДРШКА НА ПРАВОСУДНИОТ СЕКТОР

09.06.2020

Народниот правобранител г.Иџет Мемети се сретна со г.Рајнер Девил, судија на Апелационен суд во Германија, кој е тим лидер на проектот „Поддршка на реформите во правосудниот сектор“, финансиран од Европската Унија, чија главна цел е поддршка на имплементацијата на Стратегијата за реформа на правосудниот сектор и Акцискиот план во врска со независноста, ефикасноста и квалитетот на работата на судиите и обвинителите, како и да се подобри ефикасноста на администрацијата во правосудните органи и зајакнување на капацитетите на сите страни во секторот. ...