Ndihmojmë qytetarët që në mënyrë më të lehtë t’i realizojnë të drejtat dhe liritë e tyre, administrata publike mirëfilli t’u shërbejë atyre, si dhe të avancohet raporti ndërmjet organeve të pushtetit dhe qytetarëve.

si dhe në parimet tona:

Në mënyrë transparente, të ndershme dhe profesionale i ndjekim dhe mbikëqyrim veprimet e organeve të pushtetit.
Të barabartë në relacion me të gjithë.
Profesionistë në punë, të hapur për sugjerime dhe të gatshëm për përsosje të vazhdueshme.

Lajme dhe Ngjarje

 • 24-04-2020

  REKOMANDIME TË AVOKATIT TË POPULLIT PËR REALIZIMIN E TË DREJTAVE TË FËMIJËS NË...

  më shumë
 • 31-03-2020

  REKOMANDIMI I AVOKATIT TË POPULLIT DERI TE QEVERIA E REPUBLIKËS SË MAQEDONISË SË...

  më shumë
 • 26-03-2020

  REKOMANDIME PËR VEPRIMIN ME PERSONAT E PRIVUAR NGA LIRIA NË KUSHTE TË PANDEMISË...

  më shumë
 • Arkivi

Levdata dhe ankesa

E - INFORMATORIPyetje dhe përgjigje

12-07-2011

Kujt duhet ti drejtohem per te realizuar te drejten time si Aksioner prane nje Shoqerie Aksionere?

I nderuari z.Avokat

Kujt duhet ti drejtohem per te realizuar te drejten time si Aksioner prane nje Shoqerie Aksionere?Desha te di se a eshte i detyruar pronari i 56 % te Aksioneve ne ndermarrje te me jape nje Raport Bilansi te Shoqerise Aksionere ne te cilen ai posedon shumicen e Aksioneve? Faleminderit

Lidhur me parashtresën Tuaj, Ju njofton si vijon:

Në përputhje me dispozitat e Ligjit për shoqëri tregtare, llogaria vjetore e miratuar nga organi drejtues i shoqërisë aksionare, dërgohet në Regjistrin qendror më së voni deri në fund të muajit shkurt.

Raportet e miratuara financiare me raportin vjetor për punën e shoqërisë, organi drejtues i dërgon më së voni brenda 30 ditësh, nga miratimi i tyre, por jo më vonë se deri më 30 qershor. Raportet dërgohen me shkresë deri te Regjistri për llogari vjetore pranë Regjistrit qendror dhe të dhënat për inspektim në lokalet afariste apo lokale të tjera.

Të drejtën e inspektimit e ka çdo bashkëpunëtor apo aksionar. Të dhënat e llogarive vjetore dhe ato financiare janë publike dhe në to kanë akses të gjithë personat, por vetëm duke respektuar mënyrën dhe procedurën e përcaktuar me këtë apo ligj tjetër. Në kontekst të kësaj, Regjistri qendror lëshon informata, fotokopje të dëshmive dhe të dhëna të caktuara nga baza elektronike, në përputhje me Ligjin për Regjistrin qendror.

Pyetje dhe përgjigje
Kërko

Kalendari i ngjarjeve

qershor 2020
H M M E P S D
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Maj
Kor

Anketa

A respektohen dhe sa respektohen të drejtat e personave me nevoja të veçanta në Republikën e Maqedonisë?


Blog

Vizitorë online: 1
© 2011 Avokati i Popullit i Republikes se Maqedonise