Ndihmojmë qytetarët që në mënyrë më të lehtë t’i realizojnë të drejtat dhe liritë e tyre, administrata publike mirëfilli t’u shërbejë atyre, si dhe të avancohet raporti ndërmjet organeve të pushtetit dhe qytetarëve.

si dhe në parimet tona:

Në mënyrë transparente, të ndershme dhe profesionale i ndjekim dhe mbikëqyrim veprimet e organeve të pushtetit.
Të barabartë në relacion me të gjithë.
Profesionistë në punë, të hapur për sugjerime dhe të gatshëm për përsosje të vazhdueshme.

Lajme dhe Ngjarje

 • 26-06-2020

  KOMUNIKATË E AVOKATIT TË POPULLIT ME RASTIN E 26 QERSHORIT-DITËS NDËRKOMBËTARE...

  më shumë
 • 17-06-2020

  KOMUNIKATË LIDHUR ME ARKËTIMIN PËR LËSHIMIN E DËFTESAVE

  më shumë
 • 09-06-2020

  under construction

  më shumë
 • Arkivi

Levdata dhe ankesa

E - INFORMATORIAvokati i Popullit

Ixhet Memeti

 • I lindur më 08.01.1961 në fshatin Rakovec – Tetovë, Republika e Maqedonisë, nacionaliteti Shqiptar.
 • 1986 - ka diplomuar në Fakultetin e drejtësisë në Prishtinë.
 • 1987- eksperiencen punuese e ka filluar si sekretar  në Shkollën fillore në fshatin Trebosh – Tetovë. Më pas, ai emërohet Zëvendës sekretar në Qeverinë e Republikës së Maqedonisë.
 • 1995 - ka ushtruar funksionin e Sekretarit të Qeverisë se Republikës së Maqedonisë.
 • 1998 - përsëri ka qenë i emëruar Zëvendës sekretar i Qeverisë së Republikës së Maqedonisë.
 • 1999 - ka qenë i nominuar për Këshilltar republikan.
 • 2000 - ka punuar si Këshilltar shtetëror në Qeverinë e Republikës së Maqedonisë.
 • 2001 - ka qenë i zgjedhur në postin Ministër i drejtësisë ne Republikën e Maqedonisë.
 • 2002 - përsëri nominohet për Këshilltar Shtetëror në Qeverinë e Republikës së Maqedonisë.
 • maj 2003 - u zgjodh Gjukatës në Gjykatën kushtetuse të Republikës së Maqedonisë.
 • nëntor 2003 - përsëri u zgjodh Ministër i drejtësisë në Qeverinë e Republikës së Maqedonisë.
 • Ka qenë anëtar i Komisionit shtetëror për listat zgjedhore të Kuvendit të Republikës së Maqedonisë, gjithashtu ishte edhe anëtar i Trupit koordnues të Qeverisë së Republikës së Maqedonisë për menaxhim me krizën në vitin 2001, gjithashtu edhe anëtar i Këshillit juridik të Qeverisë së Republikës se Maqedonisë.
 • Në Dhjetor 2004 zgjidhet Avokat i Popullit i Republikës së Maqedonisë.
 • Është anëtar i Komisionit për hartimin e Kodit Civil të Republikës së Maqedonisë.
 • Është anëtar i Komisionit për Dhënien e Provimit të Jurisprudencës.
 • Në shtator të vitit 2012 u dekorua me gradën ,,Oficer i rendit kombëtar për merita’’ nga ana e presidentit të Francës Fransoa Olland.
 • Në nëntor të vitit 2012 u dekoruar me ,,Gradën për merita të qytetarëve’’ nga ana e mbretit të Spanjës Huan Karllos i Pari.
 • Në Dhjetor 2012 rizgjidhet Avokat i Popullit i Republikës së Maqedonisë.
 • Publikime të botuara ndërkombëtare dhe vendase: “Kontributi i mundshëm i Ombudsmanit për parandalimin dhe shmangien e konflikteve religjioze, etnike dhe sociale”; “Romët – çështje evropiane”; “Qasje në informata dhe çka mund të bëjë Ombudsmani”; “Ombudsmani në shoqëritë multi-kulturore”; Roli i Ombudsmanit në luftën për parandalimin dhe mbrojtjen nga diskriminimi”; “Roli i Mekanizmit Parandalues Nacional në shoqëri – një vit nga themelimi i Mekanizmit Parandalues Nacional në Republikën e Maqedonisë”; “11 vjet pas nënshkrimit të Marrëveshjes Kornizë”; “Institucionet nacionale për të drejtat e njeriut”, e të tjera.

 

 
Kërko

Kalendari i ngjarjeve

korrik 2020
H M M E P S D
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Qer
Gsh

Anketa

A respektohen dhe sa respektohen të drejtat e personave me nevoja të veçanta në Republikën e Maqedonisë?


Blog

Vizitorë online: 1
© 2011 Avokati i Popullit i Republikes se Maqedonise