Ndihmojmë qytetarët që në mënyrë më të lehtë t’i realizojnë të drejtat dhe liritë e tyre, administrata publike mirëfilli t’u shërbejë atyre, si dhe të avancohet raporti ndërmjet organeve të pushtetit dhe qytetarëve.

si dhe në parimet tona:

Në mënyrë transparente, të ndershme dhe profesionale i ndjekim dhe mbikëqyrim veprimet e organeve të pushtetit.
Të barabartë në relacion me të gjithë.
Profesionistë në punë, të hapur për sugjerime dhe të gatshëm për përsosje të vazhdueshme.

Lajme dhe Ngjarje

 • 24-04-2020

  REKOMANDIME TË AVOKATIT TË POPULLIT PËR REALIZIMIN E TË DREJTAVE TË FËMIJËS NË...

  më shumë
 • 31-03-2020

  REKOMANDIMI I AVOKATIT TË POPULLIT DERI TE QEVERIA E REPUBLIKËS SË MAQEDONISË SË...

  më shumë
 • 26-03-2020

  REKOMANDIME PËR VEPRIMIN ME PERSONAT E PRIVUAR NGA LIRIA NË KUSHTE TË PANDEMISË...

  më shumë
 • Arkivi

Levdata dhe ankesa

E - INFORMATORILajme dhe Ngjarje

 • DENONCIMI I SHKELJEVE GJATË KOHËZGJATJES SË REGJISTRIMIT TË POPULLSISË, EKONOMIVE FAMILJARE DHE BANESAVE

  01-10-2011

  Në Zyrën e Avokatit të Popullit nga data 1 Tetor funksionon linja telefonike falas në të cilën qytetarët do të mund të denoncojnë çdo lloj shkelje të të drejtave të tyre gjatë kohës së regjistrimit të...

  më shumë
 • AVOKATIT TË POPULLIT Z. IXHET MEMETI IU NDA MIRËNJOHJA PËR HUMANIZËM “NËNA TEREZE”, ME RASTIN E SHËNIMIT TË 101 VJETORIT TË LINDJES SË SAJ

  05-09-2011

  Në kujtim të veprës së humanistes së madhe dhe Nobelistes për paqe, Avokatit të Popullit, z. Ixhet Memeti iu nda Mirënjohja për Humanizëm për kontributin e tij të veçantë në mbrojtjen e të drejtave të njeriut,...

  më shumë
 • KUSHTET NË SPITALET PSIKIATRIKE DHE ENTIN SPECIAL DEMIR KAPI PASQYROHEN NË RAPORTIN E VEÇANTË TË AVOKATIT TË POPULLIT

  06-07-2011

  Me qëllim të përcaktimit të gjendjes në lidhje me realizimin, respektimin dhe mbrojtjen e të drejtave të personave të vendosur në institucionet e cekura shëndetësore, ndërkaq në përputhje me Programin e punës,...

  më shumë
 •  INFORMATË NGA HULUMTIMI NË LIDHJE ME PËRFAQËSIMIN GJINOR DHE GJENDJEN ME DHUNËN NË FAMILJE

  05-07-2011

  “Në administratën shtetërore dhe lokale numri i meshkujve të punësuar është më i madh sesa numri i femrave, por nga ana tjetër, përqindja e femrave me arsim të lartë është më e madhe. Gjithashtu, ekziston...

  më shumë
 • DEKLARATA E AVOKATIT TË POPULLIT LIDHUR ME DITËN NDËRKOMBËTARE PËR MBËSHTETJEN E VIKTIMAVE NGA TORTURA

  26-06-2011

  Dita ndërkombëtare për mbështetjen e viktimave nga tortura, është mënyra për shprehjen e përpjekjeve tona të forta për ç’rrënjosjen e torturës dhe të gjitha formave tjera të veprimeve dhe ndëshkimeve johumane...

  më shumë
 • NË PRES-KONFERENCË AVOKATI I POPULLIT Z. IXHET MEMETI E PROMOVOI EKIPIN I CILI DO TË PUNOJË NË PARANDALIMIN E TORTURËS NË TË GJITHA INSTITUCIONET DHE VENDET KU PERSONAT JANË PRIVUAR...

  22-06-2011

  “Republika e Maqedonisë në vitin 2006 e nënshkroi Protokollin Fakultativ të Konventës Kundër Torturës dhe Llojeve tjera të Trajtimit Brutal, Jonjerëzor, Nënçmues ose Ndëshkues, ndërsa në dhjetor të vitit 2008 e...

  më shumë
 • STARTOI FUNKSIONIMI I LINJËS TELEFONIKE FALAS PËR DENONCIMIN E SHKELJEVE TË TË DREJTËS SË ZGJEDHJES

  20-05-2011

  Në zyrën e Avokatit të Popullit nga data 20 maj startoi funksionimi i linjës telefonike falas në të cilën qytetarët do të mund të denoncojnë çdo lloj shkelje të të drejtës së zgjedhjes. Numri në të cilin...

  më shumë
 • NUMRI I PARASHTRESAVE NË VITIN 2010 U RRIT ME 11 PËR QIND, KRAHASUAR ME VITIN 2009, TREGON RAPORTI VJETOR I AVOKATIT TË POPULLIT

  24-03-2011

  Duke e prezantuar Raportin e punës për vitin 2010 Avokati i Popullit, z. Ixhet Memeti, theksoi se edhe gjatë vitit të kaluar vazhdoi tendenca e rritjes së numrit të qytetarëve të cilët kërkuan mbrojtje nga...

  më shumë
 • APEL I AVOKATIT TË POPULLIT PËR NGJARJET NË KALANË E SHKUPIT

  18-02-2011

  Duke i ndjekur ngjarjet e fundit në Kalanë e Shkupit, ku u përleshën qytetarë të dy bashkësive më të mëdha etnike në vend, si dhe dukuritë e ndarjeve mbi baza të ndryshme, Avokati i Popullit, shpreh shqetësimin...

  më shumë
 • NPK “SKOPJE” MBËSHTET SUGJERIMIN E AVOKATIT TË POPULLIT PËR SHFRYTËZIMIN PAPENGESË TË TRANSPORTIT FALAS PËR NXËNËSIT

  12-01-2011

  Nxënësit e shkollave fillore dhe të mesme kanë të drejtë për transport falas, si me autobusët e Ndërmarrjes Publike të Komunikacionit “Skopje” ashtu edhe me transportuesit privatë, me të cilët është lidhur...

  më shumë
 • AVOKATI I POPULIT PËR DITËN E TË DREJTAVE TË NJERIUT: “TË DREJTAT E NJERIUT JANË BAZA E NDËRTIMIT TË PAQES DHE DREJTËSISË”

  10-12-2010

  AVOKATI I POPULIT PËR DITËN E TË DREJTAVE TË NJERIUT: “TË DREJTAT E NJERIUT JANË BAZA E NDËRTIMIT TË PAQES DHE DREJTËSISË”

  më shumë
 • 07.12.2010, Shkup
  ME RASTIN E SHËNIMIT TË DITËS SË PERSONAVE ME HENDIKEP AVOKATIT TË POPULLIT IU NDA ÇMIMI NGA “DETLA EKSLUZIV”

  07-12-2010

  Për kontributin e veçantë në mbrojtjen e personave me nevoja të posaçme dhe mbrojtjen nga diskriminimi, Institucionit të Avokatit të Popullit, me rastin e shënimit të Ditës së personave me hendikep, iu nda...

  më shumë
 • QËNDRIMI I AVOKATIT TË POPULLIT PËR DITËN E TOLERANCËS

  16-11-2010

  Edhe përkundër detyrimit ligjor, qendrat për punë sociale nuk marrin aktvendime për mbikëqyrjen e ushtrimit të së drejtës prindërore, në rastet kur evidentohet fëmijë-viktimë e trafikimit. Vetëm në një rast,...

  më shumë
 • QËNDRIMI I AVOKATIT TË POPULLIT PËR DITËN E TOLERANCËS

  16-11-2010

  Qytetarë të nderuar,
  Sot, në Ditën Ndërkombëtare të Tolerancës t’i përkujtojmë edhe një herë vlerat themelore që e karakterizojnë një shoqëri demokratike. Drejtësi, liri, barazi!Të gjitha këto nuk mund të bëhen...

  më shumë
 • NFORMATË PËR VIZITAT DHE INSPEKTIMET E REALIZUARA NË STACIONET POLICORE ME KOMPETENCË TË PËRGJITHSHME

  10-11-2010

  “Vizitat dhe inspektimet në evidencat policore, si dhe kushtet materiale në të gjitha 38 stacionet policore me kompetencë të përgjithshme, lanë përshtypjen e progresit të konsiderueshëm sa i përket udhëheqjes...

  më shumë
 • INFORMATË PËR GJENDJEN ME REALIZIMIN E TË DREJTAVE TË PERSONAVE TË DËNUAR NË INSTITUCIONET NDËSHKUESE-KORREKTUESE NË REPUBLIKËN E MAQEDONISË

  10-11-2010

  “Gjendja, sa u përket kushteve hapësinore, në të cilat funksionojnë institucionet ndëshkuese-korrektuese nuk është në nivel të kënaqshëm. Ky konstatimit, në veçanti ka të bëjë me ENK “Idrizovë”, ndërsa më së...

  më shumë
 • INFORMATË PËR PERCEPTIMIN E GJENDJES ME EKZEKUTIMIN E MASËS EDUKUESE-KORREKTUESE DËRGIM NË ENT EDUKUES-KORREKTUES

  09-11-2010

  “Trajnimi dhe edukimi i të punësuarve me qëllim të realizimit të suksesshëm të procesit edukues-korrektues me pjesëmarrje në seminare, kurse, punëtori. Përforcimi i bashkëpunimit me qendrat për punë sociale...

  më shumë
 • 14.10.2010, Shkup
  KONFERENCË PËR SHTYP ME RASTIN SHFAQJES SË PREMIERËS “TË NJËJTË NË MËNYRË TË NDRYSHME” QË ËSHTË PJESË E PROJEKTIT PËR MBËSHTETJEN E INSTITUCIONIT AVOKAT I POPULLIT

  14-10-2010

  “Vendosja e rregullave të sjelljes, përmes normave ligjore përkatëse, nuk mjafton për ta luftuar fenomenin e diskriminimit. Përkundrazi, ky është vetëm një segment i asaj që duhet ta bëjë një shoqëri në planin...

  më shumë
 • QËNDRIMI I AVOKATIT TË POPULLIT PËR LLOGARITË PËR ENERGJI ELEKTRIKE

  11-06-2010

  Duke pasur parasysh ritjen e numrit të ankesave të qytetarëve, për shkak të llogarive të reja për energjinë e konsumuar elektrike për muajin Maj të këtij viti, në të cilat përpos borxhit kryesor është...

  më shumë
 • ËSHTË SHTYPUR NUMRI I PARË I GAZETËS SË AVOKATIT TË POPULLIT

  28-05-2010

  ËSHTË SHTYPUR NUMRI I PARË I GAZETËS SË AVOKATIT TË POPULLIT

  më shumëKërko

Kalendari i ngjarjeve

maj 2020
H M M E P S D
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Pri
Qer

Anketa

A respektohen dhe sa respektohen të drejtat e personave me nevoja të veçanta në Republikën e Maqedonisë?


Blog

Vizitorë online: 1
© 2011 Avokati i Popullit i Republikes se Maqedonise