Ndihmojmë qytetarët që në mënyrë më të lehtë t’i realizojnë të drejtat dhe liritë e tyre, administrata publike mirëfilli t’u shërbejë atyre, si dhe të avancohet raporti ndërmjet organeve të pushtetit dhe qytetarëve.

si dhe në parimet tona:

Në mënyrë transparente, të ndershme dhe profesionale i ndjekim dhe mbikëqyrim veprimet e organeve të pushtetit.
Të barabartë në relacion me të gjithë.
Profesionistë në punë, të hapur për sugjerime dhe të gatshëm për përsosje të vazhdueshme.

Lajme dhe Ngjarje

 • 25-09-2019

  AVOKATI I POPULLIT – MEKANIZMI PARANDALUES NACIONAL MIKPRITËS I TAKIMIT TË DYTË...

  më shumë
 • 12-08-2019

  KOMUNIKATË E AVOKATIT TË POPULLIT NË LIDHJE ME NGJARJET E FUNDIT ME DJEGIEN E...

  më shumë
 • 26-06-2019

  U PREZANTUA RAPORTI VJETOR I AVOKATIT TË POPULLIT MEKANIZMIT PARANDALUES...

  më shumë
 • Arkivi

Levdata dhe ankesa

E - INFORMATORILajme dhe Ngjarje

 • REAGIM I AVOKATIT TË POPULLIT NË LIDHJE ME SULMET MBI FËMIJË NË TERRITORIN E KRYEQYTETIT-SHKUP

  01-03-2013

  Në lidhje me ngjarjet e fundit të cilat ndodhën në territorin e qytetit të Shkupit, në të cilat viktima të rrahjeve dhe keqtrajtimeve ishin fëmijët, Avokati i Popullit i shqetësuar seriozisht reagon deri te...

  më shumë
 • KUVENDI I REPUBLIKËS SË MAQEDONISË E RIZGJODHI Z.IXHET MEMETIN PËR AVOKAT TË POPULLIT TË REPUBLIKËS SË MAQEDONISË

  24-12-2012

  Kuvendi i Republikës së Maqedonisë për her te dytë zgjodhi z. Ixhet Memetin për Avokat të Popullit të Republikës së Maqedonisë.

  më shumë
 • MESAZH I AVOKATIT TË POPULLIT ME RASTIN E SHËNIMIT TË 10 DHJETORIT - DITËS NDËRKOMBËTARE TË TË DREJTAVE TË NJERIUT

  10-12-2012

  Dita e sotme, 10 Dhjetori – Dita Ndërkombëtare e të Drejtave të Njeriut edhe këtë vit është mundësi e mirë që të gjithë ata të cilët punojnë në mbrojtjen e të drejtave ta rikujtojnë Deklaratën Universale për të...

  më shumë
 • MESAZH ME RASTIN E 3 DHJETORIT – DITËS NDËRKOMBËTARE TË PERSONAVE ME INVALIDITET

  03-12-2012

  Sot, kur shënohet Dita e personave me invaliditet – 3 Dhjetori, dua të drejtor një mesazh deri te të gjitha institucionet relevante me qëllim që të ndërmarrin masa dhe aktivitete të cilat do të kontribuojnë në...

  më shumë
 • AVOKATI I POPULLIT Z. IXHET MEMETI U DEKORUA ME “URDHRIN PËR MERITA QYTETARE” NGA MBRETI I SPANJËS, LARTMADHËRIA E TIJ HUAN KARLOSI I PARË

  22-11-2012

  Avokatit të Popullit, z. Ixhet Memeti në ceremoni të posaçme, e cila u mbajt në Rezidencën e Ambasadës së Mbretërisë së Spanjës, Zëvendësja Ambasadorja e këtij vendi, Znj. Ester Martin Padron, ia dorëzoi...

  më shumë
 • AVOKATI I POPULLIT Z.IXHET MEMETI U DEKORUA ME GRADËN ‘’OFICER I RENDIT KOMBËTAR PËR MERITA’’ NGA ANA E PRESIDENTIT TË FRANCËS FRANSOA OLLAND

  27-09-2012

  Për kontributin e veçantë në mbrojtjen e të drejtave fundamentale të qytetarëve, për kultivimin e marrëdhënieve të mira ndërmjet Maqedonisë dhe Francës si dhe për aktivitetet në suaza të Asociacionit të...

  më shumë
 • MESAZHI I AVOKATIT TË POPULLIT ME RASTIN E 26 QERSHORIT DITËS NDËRKOMBËTARE PËR MBËSHTETJEN E VIKTIMAVE TË TORTURËS

  26-06-2012

  Mbështetja e viktimave të torturës paraqet një nga obligimet kryesore të çdo shoqërie që respekton principet demokratike dhe standardet ndërkombëtare për të drejtat e njeriut.

  më shumë
 • KOMITETI KOORDINUES NDËRKOMBËTAR I INSTITUCIONEVE NACIONALE PËR PROMOVIMIN E MBROJTJES TË TË DREJTAVE TË NJERIUT, INSTITUCIONIN AVOKAT I POPULLIT E AKREDITOI ME STATUSIN B

  23-04-2012

  Avokati i Popullit i Republikës së Maqedonisë, si Institucion nacional për mbrojtjen e të drejtave dhe lirive të njeriut, nga muaji tetor i vitit të kaluar është akredituar me statusin B të Komitetit Koordinues...

  më shumë
 • RAPORT I VEÇANTË PËR NDJEKJEN E ZBATIMIT TË PARIMIT TË PËRFAQËSIMIT TË DREJTË DHE ADEKUAT PËR VITIN 2011

  17-04-2012

  Avokati i Popullit e hartoi Raportin e veçantë për ndjekjen e zbatimit të parimit të përfaqësimit të drejtë dhe adekuat për vitin 2011

  më shumë
 • AVOKATI I POPULLIT E PUBLIKOI DHE IA DËRGOI KUVENDIT RAPORTIN VJETOR PËR VITIN 2011

  28-03-2012

  “Trajtimi i pabarabartë i qytetarëve, ndarjet dhe përjashtimet mbi baza të ndryshme mbeten dukuri të theksuara, sistemi i jurisprudencës vazhdon të jetë me procedura të stërzgjatura, ndërsa rreziku i qytetarëve...

  më shumë
 • 10 - DHJETORI – DITA E TË DREJTAVE TË NJERIUT

  09-12-2011

  MESAZHI I AVOKATIT TË POPULLIT ME RASTIN E SHËNIMIT TË 10- DHJETORIT – DITËS SË TË DREJTAVE TË NJERIUT

  më shumë
 • DENONCIMI I SHKELJEVE GJATË KOHËZGJATJES SË REGJISTRIMIT TË POPULLSISË, EKONOMIVE FAMILJARE DHE BANESAVE

  01-10-2011

  Në Zyrën e Avokatit të Popullit nga data 1 Tetor funksionon linja telefonike falas në të cilën qytetarët do të mund të denoncojnë çdo lloj shkelje të të drejtave të tyre gjatë kohës së regjistrimit të...

  më shumë
 • AVOKATIT TË POPULLIT Z. IXHET MEMETI IU NDA MIRËNJOHJA PËR HUMANIZËM “NËNA TEREZE”, ME RASTIN E SHËNIMIT TË 101 VJETORIT TË LINDJES SË SAJ

  05-09-2011

  Në kujtim të veprës së humanistes së madhe dhe Nobelistes për paqe, Avokatit të Popullit, z. Ixhet Memeti iu nda Mirënjohja për Humanizëm për kontributin e tij të veçantë në mbrojtjen e të drejtave të njeriut,...

  më shumë
 • KUSHTET NË SPITALET PSIKIATRIKE DHE ENTIN SPECIAL DEMIR KAPI PASQYROHEN NË RAPORTIN E VEÇANTË TË AVOKATIT TË POPULLIT

  06-07-2011

  Me qëllim të përcaktimit të gjendjes në lidhje me realizimin, respektimin dhe mbrojtjen e të drejtave të personave të vendosur në institucionet e cekura shëndetësore, ndërkaq në përputhje me Programin e punës,...

  më shumë
 •  INFORMATË NGA HULUMTIMI NË LIDHJE ME PËRFAQËSIMIN GJINOR DHE GJENDJEN ME DHUNËN NË FAMILJE

  05-07-2011

  “Në administratën shtetërore dhe lokale numri i meshkujve të punësuar është më i madh sesa numri i femrave, por nga ana tjetër, përqindja e femrave me arsim të lartë është më e madhe. Gjithashtu, ekziston...

  më shumë
 • DEKLARATA E AVOKATIT TË POPULLIT LIDHUR ME DITËN NDËRKOMBËTARE PËR MBËSHTETJEN E VIKTIMAVE NGA TORTURA

  26-06-2011

  Dita ndërkombëtare për mbështetjen e viktimave nga tortura, është mënyra për shprehjen e përpjekjeve tona të forta për ç’rrënjosjen e torturës dhe të gjitha formave tjera të veprimeve dhe ndëshkimeve johumane...

  më shumë
 • NË PRES-KONFERENCË AVOKATI I POPULLIT Z. IXHET MEMETI E PROMOVOI EKIPIN I CILI DO TË PUNOJË NË PARANDALIMIN E TORTURËS NË TË GJITHA INSTITUCIONET DHE VENDET KU PERSONAT JANË PRIVUAR...

  22-06-2011

  “Republika e Maqedonisë në vitin 2006 e nënshkroi Protokollin Fakultativ të Konventës Kundër Torturës dhe Llojeve tjera të Trajtimit Brutal, Jonjerëzor, Nënçmues ose Ndëshkues, ndërsa në dhjetor të vitit 2008 e...

  më shumë
 • STARTOI FUNKSIONIMI I LINJËS TELEFONIKE FALAS PËR DENONCIMIN E SHKELJEVE TË TË DREJTËS SË ZGJEDHJES

  20-05-2011

  Në zyrën e Avokatit të Popullit nga data 20 maj startoi funksionimi i linjës telefonike falas në të cilën qytetarët do të mund të denoncojnë çdo lloj shkelje të të drejtës së zgjedhjes. Numri në të cilin...

  më shumë
 • NUMRI I PARASHTRESAVE NË VITIN 2010 U RRIT ME 11 PËR QIND, KRAHASUAR ME VITIN 2009, TREGON RAPORTI VJETOR I AVOKATIT TË POPULLIT

  24-03-2011

  Duke e prezantuar Raportin e punës për vitin 2010 Avokati i Popullit, z. Ixhet Memeti, theksoi se edhe gjatë vitit të kaluar vazhdoi tendenca e rritjes së numrit të qytetarëve të cilët kërkuan mbrojtje nga...

  më shumë
 • APEL I AVOKATIT TË POPULLIT PËR NGJARJET NË KALANË E SHKUPIT

  18-02-2011

  Duke i ndjekur ngjarjet e fundit në Kalanë e Shkupit, ku u përleshën qytetarë të dy bashkësive më të mëdha etnike në vend, si dhe dukuritë e ndarjeve mbi baza të ndryshme, Avokati i Popullit, shpreh shqetësimin...

  më shumëKërko

Kalendari i ngjarjeve

nëntor 2019
H M M E P S D
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
Tet
Dhj

Anketa

A respektohen dhe sa respektohen të drejtat e personave me nevoja të veçanta në Republikën e Maqedonisë?


Blog

Vizitorë online: 3
© 2011 Avokati i Popullit i Republikes se Maqedonise