Ndihmojmë qytetarët që në mënyrë më të lehtë t’i realizojnë të drejtat dhe liritë e tyre, administrata publike mirëfilli t’u shërbejë atyre, si dhe të avancohet raporti ndërmjet organeve të pushtetit dhe qytetarëve.

si dhe në parimet tona:

Në mënyrë transparente, të ndershme dhe profesionale i ndjekim dhe mbikëqyrim veprimet e organeve të pushtetit.
Të barabartë në relacion me të gjithë.
Profesionistë në punë, të hapur për sugjerime dhe të gatshëm për përsosje të vazhdueshme.

Lajme dhe Ngjarje

 • 03-09-2021

  KOMUNIKATË E AVOKATIT TË POPULLIT PËR FILLIMIN E VITIT TË RI SHKOLLOR

  më shumë
 • 19-08-2021

  under construction

  më shumë
 • 13-07-2021

  APEL I AVOKATIT TË POPULLIT PËR INVOLVIMIN E FËMIJËVE NË PROTESTA

  më shumë
 • Arkivi

Levdata dhe ankesa

E - INFORMATORILajme dhe Ngjarje

 • U PREZANTUA RAPORTI VJETOR I MEKANIZMIT PARANDALUES NACIONAL PËR VITIN 2015

  27-06-2016

  “Mekanizmi Parandalues Nacional, në gjysmën e parë të vitit raportues, zbatoi shtatë vizita të rregullta, gjashtë vizita për kontroll dhe dy vizita të jashtëzakonshme në më shumë vende të privimit nga liria...

  më shumë
 • MESAZH ME RASTIN E DITËS NDËRKOMBËTARE PËR MBËSHTETJEN E VIKTIMAVE TË TORTURËS - 26 QERSHORI

  26-06-2016

  Çdo vit, 26 qershori shënohet si Dita Ndërkombëtare për mbështetjen e viktimave të torturës, dita kur vihet në dukje përpjekja për hulumtimin sa më efikas të të gjitha formave të mundshme të këtij lloji të...

  më shumë
 • AVOKATI I POPULLIT PRANË QEVERISË SË REPUBLIKËS SË MAQEDONISË DËRGOI INICIATIVË ME PROPOZIM-LIGJ PËR NDRYSHIMIN E LIGJIT PËR AZIL DHE MBRO

  20-06-2016

  Avokati i Popullit pranë Qeverisë së Republikës së Maqedonisë dërgoi Iniciativë me Propozim-ligj për ndryshimin e Ligjit për azil dhe mbrojtje të përkohshme.

  më shumë
 • AVOKATI I POPULLIT TË MËRKURËN (1 QERSHOR) DO TË PREZANTOJË RAPORTIN E VEÇANTË PËR GJENDJET NË INSTITUCIONET EDUKUESE-KORREKTUESE

  30-05-2016

  Avokati i Popullit të mërkurën (1 qershor) me fillim në ora 11 në Qendrën informative të BE-së do të prezantojë gjetjet nga Raporti i veçantë për gjendjen e fëmijëve dhe të rinjve me probleme edukativo-sociale...

  më shumë
 • AVOKATI I POPULLIT VIZITOI 40 SHKOLLA FILLORE NË TË GJITHË SHTETIN

  25-05-2016

  Përfaqësues të Seksionit për mbrojtjen e të drejtave të fëmijëve dhe personave me nevoja të veçanta, konform programit të Avokatit të Popullit për vitin 2016, në bashkëpunim me Zyrat rajonale të Avokatit të...

  më shumë
 • HULUMTIM PËR GJENDJEN ME RESPEKTIMIN DHE REALIZIMIN E TË DREJTËS SË HOSPITALIZIMIT TË FËMIJËS ME SHOQËRUES

  26-04-2016

  Me qëllim të përcaktimit të gjendjeve lidhur me respektimin dhe realizimin e të drejtave të fëmijëve të hospitalizuar me dhe pa prindër – nënën, përkatësisht babanë, Avokati i Popullit zbatoi hulumtim në...

  më shumë
 • REAGIM I AVOKATIT TË POPULLIT ME RASTIN E NDRYSHIMIT TË AFATEVE PËR DHËNIEN E MATURËS SHTETËRORE

  19-04-2016

  Avokati i Popullit reagon ashpër ndaj publikimit të Kalendarit për ndryshimin e Kalendarit për organizimin e vitit akademik 2015/2016 në shkollat e mesme me të cilin, në kundërshtim me ligjin dhe vetëm një muaj...

  më shumë
 • KOMUNIKATË NË LIDHJE ME PROTESTAT NË SHKUP DHE ARRESTIMI I DEMONSTRANTËVE

  14-04-2016

  Avokati i Popullit, me keqardhje e konstaton pengimin e punës nga ana e personit zyrtar të Stacionit Policor (SP) Qendër ku pas protestave të mbrëmshme janë arrestuar më shumë persona. Përkatësisht, në...

  më shumë
 • PRES-KONFERENCË NË TË CILËN U PREZANTUA RAPORTI VJETOR PËR NIVELIN E SIGURIMIT TË RESPEKTIMIT, AVANCIMIT DHE MBROJTJES SË LIRIVE DHE TË DREJTAVE TË NJERIUT NË VITIN 2015

  28-03-2016

  Avokati i Popullit, z. Ixhet Memeti, në pres-konferencë e prezantoi Raportin vjetor për nivelin e sigurimit të respektimit, avancimit dhe mbrojtjes së lirive dhe të drejtave të njeriut në vitin 2015.

  më shumë
 • REAGIM I AVOKATIT TË POPULLIT PAS MIRATIMIT TË VENDIMIT TË GJYKATËS KUSHTETUESE PËR ABROGIMIN E LIGJIT PËR NDRYSHIME DHE PLOTËSIME TË LIGJIT PËR FALJE

  17-03-2016

  Avokati i Popullit, shpreh shqetësim të thellë për miratimin e Vendimit të Gjykatës Kushtetuese për abrogimin e Ligjit për ndryshime dhe plotësime të Ligjit për falje dhe sidomos për mundësinë që Presidenti të...

  më shumë
 • PRES-KONFERENCË E AVOKATIT TË POPULLIT Z.IXHET MEMETI NË TË CILËN INFORMOI PËR RËNDËSINË E TË DREJTËS ZGJEDHORE DHE PËR MËNYRAT E MROJTJES NË PRAG TË ZGJEDHJEVE TË PARAKOHSHME PARLAMENTARE

  08-02-2016

  „Secili ka të drejtë të deklarohet për opsionin e vet pa vuajtur gjatë kësaj kurrfarë pasoja. Qytetarët janë ata të cilët vendosin.

  më shumë
 • 30-12-2015

  më shumë
 • KOMUNIKATË E AVOKATIT TË POPULLIT ME RASTIN E 18 DHJETORIT – DITËS NDËRKOMBËTARE TË MIGRANTËVE

  18-12-2015

  Avokati i Popullit me rastin e 18 Dhjetorit – Ditës Ndërkombëtare të Migrantëve vë në dukje se institucionet kompetente në Maqedoni nuk arritën të përballen me krizën e refugjatëve në atë mënyrë siç e...

  më shumë
 • PRANË MINISTRISË SË SHËNDETËSISË U PARAQIT INICIATIVA PËR NDRYSHIME TË LIGJIT PËR MBROJTE SHËNDETËSORE TË CILAT KANË TË BËJNË ME KUSHTET E REALIZIMIT TË SPECIALIZIMIT

  16-12-2015

  Avokati i Popullit paraqiti Iniciativë pranë Ministrisë së Shëndetësisë për ndryshimin e disa dispozitave të Ligjit për mbrojtje shëndetësore të cilat kanë të bëjnë me kushtet e reja të realizimit të...

  më shumë
 • AVOKATI I POPULLIT DËRGOI INFORMATË PRANË MINISTRIT PËR PUNË TË BRENDSHME PËR SITUATËN NË QENDRËN E PRANIMIT PËR TË HUAJ GAZI-BABË

  11-12-2015

  Avokati i Popullit pranë Ministrit për punë të brendshme dërgoi informatë lidhur me situatën në Qendrën e pranimit për të huaj Gazi-Babë.

  më shumë
 • KOMUNIKATË ME RASTIN E 10 DHJETORIT, DITËS NDËRKOMBËTARE PËR TË DREJTAT E NJERIUT

  10-12-2015

  Të nderuar,

  „Liria është e mirë që na mundëson t’i gëzojmë të gjitha të mirat e tjera“

  më shumë
 • U KËRKUA INTERPRETIMI AUTENTIK I NENIT 136 TË LIGJIT PËR SHËRBIME MEDIATIKE AUDIO DHE AUDIOVIZIVE

  01-12-2015

  Avokati i Popullit pranë Kuvendit të Republikës së Maqedonisë dërgoi kërkesë për interpretimin autentik të nenit 136 paragrafit 1, alinesë 1 të Ligjit për shërbime mediatike audio dhe audiovizive me qëllim të...

  më shumë
 • AVOKATI I POPULLIT PARAQITI MENDIM DERI TE MINISTRIA E PUNËVE TË BRENDSHME PËR PROPOZIM LIGJIN PËR NDRYSHIMIN DHE PLOTËSIMIN E LIGJIT PËR POLICINË

  27-11-2015

  vokati i Popullit pranë Ministrisë së Punëve të Brendshme paraqiti Mendim për Propozim Ligjin për ndryshimin dhe plotësimin e Ligjit për polici. Në këtë Mendim, Avokati i Popullit e potencoi qëndrimin e tij se...

  më shumë
 • INFORMATË E DËRGUAR ME PROPOZIM PËR NDËRMARRJEN E MASAVE PRANË MINISTRISË PËR PUNË DHE POLITIKË SOCIALE

  27-11-2015

  Avokati i Popullit duke vepruar sipas parashtresave të parashtruara të qytetarëve për mbrojtjen e të drejtave të tyre nga sfera sociale, konstatoi një seri gjendjesh për shkak të të cilave qytetarët nuk mund...

  më shumë
 • REAGIM I AVOKATIT TË POPULLIT NË LIDHJE ME NGJARJET ME MARSHIN E FËMIJËVE NË MANASTIR DHE SHPËRNDARJEN E FLETAVE ANKETUESE NË KOMUNËN E AERODROMIT

  26-11-2015

  Avokati i Popullit, duke u udhëhequr nga interesi më i mirë i fëmijës, si dhe nga mbrojtja e të drejtave të tij, konsideron se është skajshëm i papranueshëm involvimi i fëmijëve në manifestimet, të cilat kanë...

  më shumëKërko

Kalendari i ngjarjeve

tetor 2021
H M M E P S D
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Sht

Anketa

A respektohen dhe sa respektohen të drejtat e personave me nevoja të veçanta në Republikën e Maqedonisë?


Blog

Vizitorë online: 1
© 2011 Avokati i Popullit i Republikes se Maqedonise