Ndihmojmë qytetarët që në mënyrë më të lehtë t’i realizojnë të drejtat dhe liritë e tyre, administrata publike mirëfilli t’u shërbejë atyre, si dhe të avancohet raporti ndërmjet organeve të pushtetit dhe qytetarëve.

si dhe në parimet tona:

Në mënyrë transparente, të ndershme dhe profesionale i ndjekim dhe mbikëqyrim veprimet e organeve të pushtetit.
Të barabartë në relacion me të gjithë.
Profesionistë në punë, të hapur për sugjerime dhe të gatshëm për përsosje të vazhdueshme.

Lajme dhe Ngjarje

 • 03-09-2021

  KOMUNIKATË E AVOKATIT TË POPULLIT PËR FILLIMIN E VITIT TË RI SHKOLLOR

  më shumë
 • 19-08-2021

  under construction

  më shumë
 • 13-07-2021

  APEL I AVOKATIT TË POPULLIT PËR INVOLVIMIN E FËMIJËVE NË PROTESTA

  më shumë
 • Arkivi

Levdata dhe ankesa

E - INFORMATORILajme dhe Ngjarje

 • AVOKATI I POPULLIT, Z. IXHET MEMETI, NË PRES-KONFERENCË E PREZANTOI RAPORTIN PËR NIVELIN E SIGURIMIT TË RESPEKTIMIT DHE MBROJTJES SË LIRIVE DHE TË DREJTAVE TË NJERIUT NË VITIN 2017

  29-03-2018

  “Nga puna e vitit të kaluar rezultojnë disa konstatime jashtëzakonisht të rëndësishme edhe atë se: drejtësia selektive është gjithnjë e më e pranishme, administrata publike e partizuar dhe joprofesionale në...

  më shumë
 • REAGIMI I AVOKATIT TË POPULLIT NË LIDHJE ME RASTIN E ABUZIMIT SEKSUAL TË TË MBROJTURËS TË IP „RANKA MILLANOVIQ“

  16-02-2018

  Avokati i popullit shpreh shqetësim serioz për qëndrimin indolent të institucioneve që rezultoi me një rast abuzimi seksual të një fëmije 12 vjeçar-i mbrojtur i institucionit publik për përkujdesje të...

  më shumë
 • INFORMATË PËR MASAT E NDËRMARRA DHE GJENDJET E KONSTATUARA NGA VEPRIMI SIPAS PARASHTRESAVE NË LIDHJE ME ARRESTIMIN DHE PRIVIMIN NGA LIRIA E TRE DEPUTETËVE

  28-12-2017

  Pranë Avokatit të Popullit u paraqit parashtresë nga Grupi parlamentar i VMRO-DPMNE dhe Koalicioni për Maqedoni më të Mirë, në të cilën theksojnë se me shkelje të rëndë të Kushtetutës dhe procedurave juridike,...

  më shumë
 • KOMUNIKATË E AVOKATIT TË POPULLIT ME RASTIN E DITËS NDËRKOMBËTARE TË PERSONAVE ME AFTËSI TË KUFIZUAR

  03-12-2017

  “Shoqëri për të gjithë”, është motoja me të cilën këtë vit do të shënohet Dita Ndërkombëtare e Personave me Aftësi të Kufizuar.

  më shumë
 • KOMUNIKATË E AVOKATIT TË POPULLIT ME RASTIN E DITËS BOTËRORE TË FËMIJËS

  20-11-2017

  Dita e sotme, 20 Nëntori, e njohur si Dita Botërore e Fëmijës dhe Dita e Konventës për të Drejtat e Fëmijës është mundësi që secili prej nesh të rikujtohet se dikur edhe ai e ka kaluar periudhën e quajtur...

  më shumë
 • KUVENDI I REPUBLIKËS SË MAQEDONISË, NË PËRPUTHJE ME NDRYSHIMET DHE PLOTËSIMET E LIGJIT PËR AVOKATIN E POPULLIT, I MIRATOI PROPOZIM MASAT PËR ZBATIMIN E REKOMANDIMEVE TË AVOKATIT TË POPULLIT

  08-11-2017

  Kuvendi i Republikës së Maqedonisë në mbledhjen e mbajtur më datë tetë nëntor, me propozim të Komisionit për Sistem Politik dhe Marrëdhënie midis Bashkësive, si dhe në përputhje me ndryshmet dhe plotësimet e...

  më shumë
 • KOMUNIKATË PËR ZGJEDHJET LOKALE TË VITIT 2017

  13-10-2017

  Të dielën, më 15 tetor, në ditën e mbajtjes së rrethit të parë të Zgjedhjeve lokale 2017, të gjitha shtatë zyrat e Avokatit të Popullit në: Shkup, Manastir, Kërçovë, Kumanovë, Strumicë, Tetovë dhe Shtip, nga...

  më shumë
 • NË PRES-KONFERENCË U PREZANTUA HULUMTIMI I VEÇANTË PËR “GJENDJEN ME DEPONIIMIN E MBETURINAVE NË REPUBLIKËN E MAQEDONISË”

  06-09-2017

  “Konkluzioni i përgjithshëm, mbi bazë të të dhënave nga hulumtimi për gjendjen me deponimin e mbeturinave dhe kornizën ligjore, është se në Republikën e Maqedonisë deponimi i mbeturinave kryhet nën çdo nivel,...

  më shumë
 • KOMUNIKATË E AVOKATIT TË POPULLIT ME RASTIN E FILLIMIT TË VITIT TË RI SHKOLLOR

  04-09-2017

  Me rastin e fillimit të vitit të ri shkollor të gjithë nxënësve, veçanërisht atyre të cilët për herë të parë do të ulen në bankat shkollore, u dëshiroj fillim të mbarë me shpresë se shkolla do të jetë vendi ku...

  më shumë
 • U PREZANTUA RAPORTI I GJASHTË VJETOR I MEKANIZMIT PARANDALUES NACIONAL

  18-07-2017

  “Në INK “Idrizovë” dënimin me burg e vuajnë gjithsej 1966 persona të dënuar ose thuaja se dy herë më shumë se kapaciteti i këtij Institucioni.

  më shumë
 • KOMUNIKATË ME RASTIN E DITËS NDËRKOMBËTARE PËR MBËSHTETJEN E VIKTIMAVE NGA TORTURA - 26 QERSHORI

  26-06-2017

  Më datë 12 dhjetor të vitit 1997, me rezolutën 52/149, Asambleja e Përgjithshme e Kombeve të Bashkuara shpalli 26 qershorin si Ditën ndërkombëtare për mbështetjen e viktimave të torturës, me qëllim të...

  më shumë
 • KOMUNIKATË ME RASTIN E DITËS BOTËRORE TË REFUGJATËVE

  20-06-2017

  Asambleja e Përgjithshme e Kombeve të Bashkuara në vitin 2000 e shpalli 20 qershorin si Ditën botërore të refugjatëve, ditë e cila shënohet në pothuajse të gjitha pjesët e botës. Dita botërore për refugjatët...

  më shumë
 • REAGIM I AVOKATIT TË POPULLIT PËR NGJARJET ME USHTRIMIN E DHUNËS NË KUVEND

  28-04-2017

  Avokati i Popullit edhe një herë, ashpër i dënon ngjarjet e djeshme me futjen e dhunshme në Kuvendin e Republikës së Maqedonisë, si dhe dhunën mbi deputetët dhe ekipet të gazetarëve. Njëkohësisht, e kritikon...

  më shumë
 • PRES-KONFERENCA NË TË CILËN U PREZANTUA RAPORTI VJETOR PËR NIVELIN E SIGURIMIT TË RESPEKTIMIT, AVANCIMIT DHE MBROJTJES SË LIRIVE DHE TË DREJTAVE TË NJERIUT NË VITIN 2016

  30-03-2017

  Avokati i Popullit, z. Ixhet Memeti, në pres-konferencë e prezantoi Raportin për nivelin e sigurimit të respektimit, avancimit dhe mbrojtjes së lirive dhe të drejtave të njeriut në vitin 2016.

  më shumë
 • REAGIM I AVOKATIT TË POPULLIT PËR PËRPJEKJET E INVOLVIMIT TË FËMIJËVE NË PROTESTA

  16-03-2017

  Avokati i Popullit, edhe një herë, seriozisht e shpreh shqetësimin e tij lidhur me përpjekjet e involvimit të fëmijëve në protestat e organizuara në më shumë qytete të Republikës së Maqedonisë.

  më shumë
 • APEL I AVOKATIT TË POPULLIT NË LIDHJE ME INVOLVIMIN E FËMIJËVE NË PROTESTA

  03-03-2017

  Avokati i Popullit, në lidhje me shkrimet e fundit në media, si dhe parashtresat e parashtruara nga prindërit të cilët ankohen për keqpërdorimin e fëmijëve të tyre në protesta të cilat, ditëve të fundit,...

  më shumë
 • DEKLARATË E ASOCIACIONIT TË OMBUDSMANËVE TË MESDHEUT PËR SITUATËN NË ALEPO

  21-12-2016

  Asociacioni i Ombudsmanëve të Mesdheut (AOM) e shpreh shqetësimin e tij të thellë për situatën e rëndë në të cilën jetojnë mijëra civilë, përfshirë fëmijë, gra dhe të plagosur.

  më shumë
 • LINJË TELEFONIKE FALAS PËR DENONCIMIN E SHKELJES SË TË DREJTËS ZGJEDHORE

  21-11-2016

  Në zyrën e Avokatit të Popullit, nga dita e sotshme (21 nëntor), qytetarët do të mund të denoncojnë çfarëdo qoftë shkelje të së drejtës zgjedhore në linjën telefonike falas. Numri, në të cilin qytetarët mund...

  më shumë
 • KOMUNIKATË E AVOKATIT TË POPULLIT NË PRAG TË ZGJEDHJEVE TË PARAKOHSHME PARLAMENTARE 2016

  21-11-2016

  Avokati i Popullit, në prag të Zgjedhjeve të Parakohshme Parlamentare 2016, ua rikujton qytetarëve rëndësinë e të drejtës së zgjedhjes dhe mënyrën e realizimit të mbrojtjes së kësaj të drejte dhe njëkohësisht u...

  më shumë
 • QËNDRIMI I AVOKATIT TË POPULLIT PËR DITËN E TOLERANCËS

  16-11-2016

  Të nderuar qytetarë,

  Kjo ditë 16 nëntori në mënyrë tradicionale shënohet si Dita ndërkombëtare e tolerancës. Sot të gjithë ne kemi mundësi t’i përkujtojmë përfitimet e tolerancës, por edhe të mësojmë për...

  më shumëKërko

Kalendari i ngjarjeve

tetor 2021
H M M E P S D
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Sht

Anketa

A respektohen dhe sa respektohen të drejtat e personave me nevoja të veçanta në Republikën e Maqedonisë?


Blog

Vizitorë online: 1
© 2011 Avokati i Popullit i Republikes se Maqedonise