Ndihmojmë qytetarët që në mënyrë më të lehtë t’i realizojnë të drejtat dhe liritë e tyre, administrata publike mirëfilli t’u shërbejë atyre, si dhe të avancohet raporti ndërmjet organeve të pushtetit dhe qytetarëve.

si dhe në parimet tona:

Në mënyrë transparente, të ndershme dhe profesionale i ndjekim dhe mbikëqyrim veprimet e organeve të pushtetit.
Të barabartë në relacion me të gjithë.
Profesionistë në punë, të hapur për sugjerime dhe të gatshëm për përsosje të vazhdueshme.

Lajme dhe Ngjarje

 • 24-04-2020

  REKOMANDIME TË AVOKATIT TË POPULLIT PËR REALIZIMIN E TË DREJTAVE TË FËMIJËS NË...

  më shumë
 • 31-03-2020

  REKOMANDIMI I AVOKATIT TË POPULLIT DERI TE QEVERIA E REPUBLIKËS SË MAQEDONISË SË...

  më shumë
 • 26-03-2020

  REKOMANDIME PËR VEPRIMIN ME PERSONAT E PRIVUAR NGA LIRIA NË KUSHTE TË PANDEMISË...

  më shumë
 • Arkivi

Levdata dhe ankesa

E - INFORMATORILajme dhe Ngjarje

 • U PREZANTUA RAPORTI I GJASHTË VJETOR I MEKANIZMIT PARANDALUES NACIONAL

  18-07-2017

  “Në INK “Idrizovë” dënimin me burg e vuajnë gjithsej 1966 persona të dënuar ose thuaja se dy herë më shumë se kapaciteti i këtij Institucioni.

  më shumë
 • KOMUNIKATË ME RASTIN E DITËS NDËRKOMBËTARE PËR MBËSHTETJEN E VIKTIMAVE NGA TORTURA - 26 QERSHORI

  26-06-2017

  Më datë 12 dhjetor të vitit 1997, me rezolutën 52/149, Asambleja e Përgjithshme e Kombeve të Bashkuara shpalli 26 qershorin si Ditën ndërkombëtare për mbështetjen e viktimave të torturës, me qëllim të...

  më shumë
 • KOMUNIKATË ME RASTIN E DITËS BOTËRORE TË REFUGJATËVE

  20-06-2017

  Asambleja e Përgjithshme e Kombeve të Bashkuara në vitin 2000 e shpalli 20 qershorin si Ditën botërore të refugjatëve, ditë e cila shënohet në pothuajse të gjitha pjesët e botës. Dita botërore për refugjatët...

  më shumë
 • REAGIM I AVOKATIT TË POPULLIT PËR NGJARJET ME USHTRIMIN E DHUNËS NË KUVEND

  28-04-2017

  Avokati i Popullit edhe një herë, ashpër i dënon ngjarjet e djeshme me futjen e dhunshme në Kuvendin e Republikës së Maqedonisë, si dhe dhunën mbi deputetët dhe ekipet të gazetarëve. Njëkohësisht, e kritikon...

  më shumë
 • PRES-KONFERENCA NË TË CILËN U PREZANTUA RAPORTI VJETOR PËR NIVELIN E SIGURIMIT TË RESPEKTIMIT, AVANCIMIT DHE MBROJTJES SË LIRIVE DHE TË DREJTAVE TË NJERIUT NË VITIN 2016

  30-03-2017

  Avokati i Popullit, z. Ixhet Memeti, në pres-konferencë e prezantoi Raportin për nivelin e sigurimit të respektimit, avancimit dhe mbrojtjes së lirive dhe të drejtave të njeriut në vitin 2016.

  më shumë
 • REAGIM I AVOKATIT TË POPULLIT PËR PËRPJEKJET E INVOLVIMIT TË FËMIJËVE NË PROTESTA

  16-03-2017

  Avokati i Popullit, edhe një herë, seriozisht e shpreh shqetësimin e tij lidhur me përpjekjet e involvimit të fëmijëve në protestat e organizuara në më shumë qytete të Republikës së Maqedonisë.

  më shumë
 • APEL I AVOKATIT TË POPULLIT NË LIDHJE ME INVOLVIMIN E FËMIJËVE NË PROTESTA

  03-03-2017

  Avokati i Popullit, në lidhje me shkrimet e fundit në media, si dhe parashtresat e parashtruara nga prindërit të cilët ankohen për keqpërdorimin e fëmijëve të tyre në protesta të cilat, ditëve të fundit,...

  më shumë
 • DEKLARATË E ASOCIACIONIT TË OMBUDSMANËVE TË MESDHEUT PËR SITUATËN NË ALEPO

  21-12-2016

  Asociacioni i Ombudsmanëve të Mesdheut (AOM) e shpreh shqetësimin e tij të thellë për situatën e rëndë në të cilën jetojnë mijëra civilë, përfshirë fëmijë, gra dhe të plagosur.

  më shumë
 • LINJË TELEFONIKE FALAS PËR DENONCIMIN E SHKELJES SË TË DREJTËS ZGJEDHORE

  21-11-2016

  Në zyrën e Avokatit të Popullit, nga dita e sotshme (21 nëntor), qytetarët do të mund të denoncojnë çfarëdo qoftë shkelje të së drejtës zgjedhore në linjën telefonike falas. Numri, në të cilin qytetarët mund...

  më shumë
 • KOMUNIKATË E AVOKATIT TË POPULLIT NË PRAG TË ZGJEDHJEVE TË PARAKOHSHME PARLAMENTARE 2016

  21-11-2016

  Avokati i Popullit, në prag të Zgjedhjeve të Parakohshme Parlamentare 2016, ua rikujton qytetarëve rëndësinë e të drejtës së zgjedhjes dhe mënyrën e realizimit të mbrojtjes së kësaj të drejte dhe njëkohësisht u...

  më shumë
 • QËNDRIMI I AVOKATIT TË POPULLIT PËR DITËN E TOLERANCËS

  16-11-2016

  Të nderuar qytetarë,

  Kjo ditë 16 nëntori në mënyrë tradicionale shënohet si Dita ndërkombëtare e tolerancës. Sot të gjithë ne kemi mundësi t’i përkujtojmë përfitimet e tolerancës, por edhe të mësojmë për...

  më shumë
 • U PREZANTUA RAPORTI VJETOR I MEKANIZMIT PARANDALUES NACIONAL PËR VITIN 2015

  27-06-2016

  “Mekanizmi Parandalues Nacional, në gjysmën e parë të vitit raportues, zbatoi shtatë vizita të rregullta, gjashtë vizita për kontroll dhe dy vizita të jashtëzakonshme në më shumë vende të privimit nga liria...

  më shumë
 • MESAZH ME RASTIN E DITËS NDËRKOMBËTARE PËR MBËSHTETJEN E VIKTIMAVE TË TORTURËS - 26 QERSHORI

  26-06-2016

  Çdo vit, 26 qershori shënohet si Dita Ndërkombëtare për mbështetjen e viktimave të torturës, dita kur vihet në dukje përpjekja për hulumtimin sa më efikas të të gjitha formave të mundshme të këtij lloji të...

  më shumë
 • AVOKATI I POPULLIT PRANË QEVERISË SË REPUBLIKËS SË MAQEDONISË DËRGOI INICIATIVË ME PROPOZIM-LIGJ PËR NDRYSHIMIN E LIGJIT PËR AZIL DHE MBRO

  20-06-2016

  Avokati i Popullit pranë Qeverisë së Republikës së Maqedonisë dërgoi Iniciativë me Propozim-ligj për ndryshimin e Ligjit për azil dhe mbrojtje të përkohshme.

  më shumë
 • AVOKATI I POPULLIT TË MËRKURËN (1 QERSHOR) DO TË PREZANTOJË RAPORTIN E VEÇANTË PËR GJENDJET NË INSTITUCIONET EDUKUESE-KORREKTUESE

  30-05-2016

  Avokati i Popullit të mërkurën (1 qershor) me fillim në ora 11 në Qendrën informative të BE-së do të prezantojë gjetjet nga Raporti i veçantë për gjendjen e fëmijëve dhe të rinjve me probleme edukativo-sociale...

  më shumë
 • AVOKATI I POPULLIT VIZITOI 40 SHKOLLA FILLORE NË TË GJITHË SHTETIN

  25-05-2016

  Përfaqësues të Seksionit për mbrojtjen e të drejtave të fëmijëve dhe personave me nevoja të veçanta, konform programit të Avokatit të Popullit për vitin 2016, në bashkëpunim me Zyrat rajonale të Avokatit të...

  më shumë
 • HULUMTIM PËR GJENDJEN ME RESPEKTIMIN DHE REALIZIMIN E TË DREJTËS SË HOSPITALIZIMIT TË FËMIJËS ME SHOQËRUES

  26-04-2016

  Me qëllim të përcaktimit të gjendjeve lidhur me respektimin dhe realizimin e të drejtave të fëmijëve të hospitalizuar me dhe pa prindër – nënën, përkatësisht babanë, Avokati i Popullit zbatoi hulumtim në...

  më shumë
 • REAGIM I AVOKATIT TË POPULLIT ME RASTIN E NDRYSHIMIT TË AFATEVE PËR DHËNIEN E MATURËS SHTETËRORE

  19-04-2016

  Avokati i Popullit reagon ashpër ndaj publikimit të Kalendarit për ndryshimin e Kalendarit për organizimin e vitit akademik 2015/2016 në shkollat e mesme me të cilin, në kundërshtim me ligjin dhe vetëm një muaj...

  më shumë
 • KOMUNIKATË NË LIDHJE ME PROTESTAT NË SHKUP DHE ARRESTIMI I DEMONSTRANTËVE

  14-04-2016

  Avokati i Popullit, me keqardhje e konstaton pengimin e punës nga ana e personit zyrtar të Stacionit Policor (SP) Qendër ku pas protestave të mbrëmshme janë arrestuar më shumë persona. Përkatësisht, në...

  më shumë
 • PRES-KONFERENCË NË TË CILËN U PREZANTUA RAPORTI VJETOR PËR NIVELIN E SIGURIMIT TË RESPEKTIMIT, AVANCIMIT DHE MBROJTJES SË LIRIVE DHE TË DREJTAVE TË NJERIUT NË VITIN 2015

  28-03-2016

  Avokati i Popullit, z. Ixhet Memeti, në pres-konferencë e prezantoi Raportin vjetor për nivelin e sigurimit të respektimit, avancimit dhe mbrojtjes së lirive dhe të drejtave të njeriut në vitin 2015.

  më shumëKërko

Kalendari i ngjarjeve

maj 2020
H M M E P S D
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Pri
Qer

Anketa

A respektohen dhe sa respektohen të drejtat e personave me nevoja të veçanta në Republikën e Maqedonisë?


Blog

Vizitorë online: 1
© 2011 Avokati i Popullit i Republikes se Maqedonise