Ndihmojmë qytetarët që në mënyrë më të lehtë t’i realizojnë të drejtat dhe liritë e tyre, administrata publike mirëfilli t’u shërbejë atyre, si dhe të avancohet raporti ndërmjet organeve të pushtetit dhe qytetarëve.

si dhe në parimet tona:

Në mënyrë transparente, të ndershme dhe profesionale i ndjekim dhe mbikëqyrim veprimet e organeve të pushtetit.
Të barabartë në relacion me të gjithë.
Profesionistë në punë, të hapur për sugjerime dhe të gatshëm për përsosje të vazhdueshme.

Lajme dhe Ngjarje

 • 03-09-2021

  KOMUNIKATË E AVOKATIT TË POPULLIT PËR FILLIMIN E VITIT TË RI SHKOLLOR

  më shumë
 • 19-08-2021

  under construction

  më shumë
 • 13-07-2021

  APEL I AVOKATIT TË POPULLIT PËR INVOLVIMIN E FËMIJËVE NË PROTESTA

  më shumë
 • Arkivi

Levdata dhe ankesa

E - INFORMATORILajme dhe Ngjarje

 • INSTITUCIONI AVOKAT I POPULLIT E SHËNOI DHJETËVJETORIN E FUNKSIONIMIТ TË TIJ

  10-12-2008

  Me rastin e shënimit të dhjetëvjetorit të funksionimit të Institucionit Avokat i Popullit dhe gjashtëdhjetë vjetorit të miratimit të Deklaratës Universale për të Drejtat e Njeriut, Avokati i Popullit, z...

  më shumë
 • INFORMATË DREJTUAR QEVERISË PËR KONSTATIMET E AVOKATIT TË POPULLIT NË LIDHJE ME SHKYÇJET KOLEKTIVE TË KONSUMATORËVE TË RRJETIT ELEKTRO – ENERGJETIK

  26-11-2008

  Në interes të mbrojtjes së qytetarëve, ndërkaq duke e pasur parasysh rritjen e numrit të parashtresave në të cilat potencohen shkyçjet kolektive nga rrjeti elektro – energjetik, me ç’rast pa energji elektrike...

  më shumë
 • AVOKATI I POPULLIT PËRGATITI INFORMATË TË VEÇANTË PËR GJENDJEN ME REGJISTRIMIN E FËMIJËVE NË EVIDENCËN E TË LINDURVE

  18-11-2008

  “E pakontestueshme është se në Republikën e Maqedonisë ka fëmijë të cilët nuk janë të regjistruar në evidencën amë të të lindurve, ndërkohë që asnjë organ nuk ka evidencë për këtë. Gjithashtu, mungojnë...

  më shumë
 • INFORMATAT KRYESORE PËR PUNËN DHE KOMPETENCAT E AVOKATIT TË POPULLIT – TË ARRITSHME EDHE PËR PERSONAT E VERBËR

  18-11-2008

  Avokati i Popullit me mbështetjen e Misionit të OSBE-së në Shkup dhe Agjencisë Ndërkombëtare për Zhvillim të Suedisë SIDA, si dhe Lidhjes të të Verbërve të Republikës së Maqedonisë e botoi broshurën bazë për...

  më shumë
 • 13-11-2008

  më shumë
 • AVOKATI I POPULLIT I DËRGOI INFORMATË QEVERISË NË LIDHJE ME KONSTATIMET PËR PROBLEMET ME TË CILAT BALLAFAQOHEN QYTETARËT E QË KANË TË BËJNË ME SISTEMIN E NGROHJES

  13-11-2008

  Për shkak të numrit të madh të parashtresave të cilat kanë të bëjnë me rritjen e çmimit të energjisë termike, ndërkaq duke vlerësuar se bëhet fjalë për çështje qenësore të cilat i prekin drejtpërsëdrejti...

  më shumë
 • PËRFUNDOI FUSHATA “DITËT E HAPURA TË AVOKATIT TË POPULLIT”

  17-10-2008

  Me vizitën në Komunën e Aerodromit, më datë 24 tetor, përfundoi Fushata “Ditët e hapura të Avokatit të Popullit”, e cila u realizua me mbështetjen e Misionit të OSBE-së në Maqedoni dhe Agjencinë Suedeze për...

  më shumë
 • AVOKATI I POPULLIT PROPOZON NDRYSHIME TË LIGJIT PËR NDALIMIN E SHITJES SË PIJEVE ENERGJIKE PERSONAVE MË TË RINJ SE 18 VJEÇ

  29-09-2008

  Avokati i Popullit kërkoi nga institucionet kompetente, Ministria e Shëndetësisë dhe Drejtoria për Ushqim, informatë nëse pijet energjike të cilat shiten nëpër dyqane i përmbushin standardet sa i përket...

  më shumë
 • AVOKATI I POPULLIT PROPOZON MASA PËR TEJKALIMIN E PROBLEMIT ME RRITJEN E NUMRIT TË FËMIJËVE VARËS NGA DROGA

  17-09-2008

  Avokati i Popullit rekomandon që të parashikohen programe edukative nëpër shkolla, me qëllim të parandalimit dhe reduktimit të numrit të fëmijëve varës nga droga, në mënyrë që fëmijët të njihen me dëmet dhe...

  më shumë
 • ME INTERVENIMIN E AVOKATIT TË POPULLIT ABROGOHET PARTICIPIMI PËR TË GJITHË NXËNËSIT E SHKOLLAVE TË MESME

  16-09-2008

  Pas intervenimit të Avokatit të Popullit, Ministra e Arsimit dhe Shkencës, publikoi se fëmijët e regjistruar në shkollat e mesme publike nuk duhet të paguajnë participim gjatë regjistrimit të tyre.Përkatësisht,...

  më shumë
 • 15-09-2008

  më shumë
 • PRES KONFERENCË ME RASTIN E  FILLIMIT TË FUSHATËS “DITËT E HAPURA TË AVOKATIT TË POPULLIT”

  09-09-2008

  “Ditët e hapura të Avokatit të Popullit”, është titulluar fushata e cila do të zhvillohet nga data 11 shtator deri më datë 24 tetor, në 15 komuna të Republikës së Maqedonisë, e mbështetur nga Misioni i OSBE-së...

  më shumë
 • 04-09-2008

  më shumë
 • AVOKATI I POPULLIT, Z. IXHET MEMETI I INFORMOI DEPUTETËT ME PËRMBAJTJEN E RAPORTIT PËR VITIN 2007

  03-09-2008

  Në mbledhjen e 18-të të Kuvendit të Republikës së Maqedonisë, Avokati i Popullit, z. Ixhet Memeti i informoi deputetët e Kuvendit të Republikës së Maqedonisë me përmbajtjen e Raportit vjetor për vitin 2007.
  Në...

  më shumë
 • 17-07-2008

  më shumë
 • 15-07-2008

  më shumë
 • AVOKATI I POPULLIT EDHE NJË HERË, VË NË PAH RËNDËSINË E TË DREJTËS PËR VOTIM DHE SHPREHJE TË LIRË TË VULLNETIT

  12-06-2008

  Pasiqë më datën 15 qershor në një numër të madh të vendvotimeve do të ketë rivotim, Avokati i Popullit vendosi që zyret në Shkup, Tetovë dhe Kumanovë të jenë të hapura për qytetarët me qëllim që tu ndihmohet në...

  më shumë
 • AVOKATI I POPULLIT APELON PËR RESPEKTIMIN E TË DREJTAVE DHE LIRIVE TË NJERIUT NË PRAG TË ZGJEDHJEVE TË PARAKOHSHME PARLAMENTARE

  19-05-2008

  Duke i ndjekur aktivitetet parazgjedhore për zgjedhjet e parakohshme parlamentare në Republikën e Maqedonisë, posaçërisht nga aspekti  i rëndësisë së të drejtave dhe lirive të njeriut, Avokati i Popullit,...

  më shumë
 • 19-05-2008

  më shumë
 • 08-04-2008

  më shumëKërko

Kalendari i ngjarjeve

tetor 2021
H M M E P S D
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Sht

Anketa

A respektohen dhe sa respektohen të drejtat e personave me nevoja të veçanta në Republikën e Maqedonisë?


Blog

Vizitorë online: 1
© 2011 Avokati i Popullit i Republikes se Maqedonise