Ndihmojmë qytetarët që në mënyrë më të lehtë t’i realizojnë të drejtat dhe liritë e tyre, administrata publike mirëfilli t’u shërbejë atyre, si dhe të avancohet raporti ndërmjet organeve të pushtetit dhe qytetarëve.

si dhe në parimet tona:

Në mënyrë transparente, të ndershme dhe profesionale i ndjekim dhe mbikëqyrim veprimet e organeve të pushtetit.
Të barabartë në relacion me të gjithë.
Profesionistë në punë, të hapur për sugjerime dhe të gatshëm për përsosje të vazhdueshme.

Lajme dhe Ngjarje

 • 24-04-2020

  REKOMANDIME TË AVOKATIT TË POPULLIT PËR REALIZIMIN E TË DREJTAVE TË FËMIJËS NË...

  më shumë
 • 31-03-2020

  REKOMANDIMI I AVOKATIT TË POPULLIT DERI TE QEVERIA E REPUBLIKËS SË MAQEDONISË SË...

  më shumë
 • 26-03-2020

  REKOMANDIME PËR VEPRIMIN ME PERSONAT E PRIVUAR NGA LIRIA NË KUSHTE TË PANDEMISË...

  më shumë
 • Arkivi

Levdata dhe ankesa

E - INFORMATORILajme dhe Ngjarje

 • KOMUNIKATË

  06-03-2019

  Avokati i Popullit, në vazhdimësi e ndjek sigurimin e respektimit dhe mbrojtjes së të drejtave të qytetarëve si konsumatorë, përkatësisht shfrytëzuesve të shërbimeve, përfshirë edhe para EVN Maqedoni SHA dhe,...

  më shumë
 • AVOKATI I POPULLIT ME RASTIN E DITËS “ZERO DISKRIMINIM”

  01-03-2019

  Dita e sotme, 1 Marsi, është e njohur edhe si ditë e “zero diskriminimit, si sfidë për të gjithë faktorët në shoqëri për t’i dhënë fund çdo lloji të diskriminimit.

  më shumë
 • KOMUNIKATË E AVOKATIT TË POPULLIT PËR NGJARJET NË BURGUN "SHKUP" - SHKUP

  22-02-2019

  Avokati i popullit informon opinionin se hapi lëndë sipas iniciativës së vet në lidhje me informatat e mediave, si dhe paraqitjet nga familjarët e personave të paraburgosur se në seksionin e paraburgimit të...

  më shumë
 • KOMUNIKATË ME RASTIN E 10 DHJETORIT DITËS NDËRKOMBËTARE TË TË DREJTAVE TË NJERIUT

  10-12-2018

  Të nderuar,

  Më 10 dhjetor, 70 vjet më parë, shtetet anëtare të Kombeve të bashkuara morrën vendim që në letër t'i vendosin postulatet e të drejtave të njeriut dhe këtë dokument ta quajnë Deklaratë universale...

  më shumë
 • KOMUNIKATË E AVOKATIT TË POPULLIT ME RASTIN I DITËS NDËRKOMBËTARE TË FËMIJËS

  20-11-2018

  Këtë 20 nëntor ta ngjyrosim me ngjyrë të kaltër.

  Këtë vit, ngjyra e kaltër është shenja mbrojtëse e Ditës Ndërkombëtare të Fëmijës

  më shumë
 • KOMUNIKATË NË PRAG TËMBAJTJES SË REFERENDUMIT,

  13-09-2018

  Avokati i Popullit në prag tëmbajtjes së referendumit, i informon qytetarët se nga dita e hënë, 17 shtator, do të hap linjë telefonike falas - 0800 54321, me qëllim që t’u ndihmoj qytetarëve në realizimin dhe...

  më shumë
 • KOMUNIKATË E AVOKATIT TË POPULLIT ME RASTIN E FILLIMIT TË VITIT SHKOLLOR

  03-09-2018

  Fëmijë/nxënës të dashur,

  Dita e parë e shkollës është moment i rëndësishëm dhe solemn për të gjithë ju, veçanërisht për ata të cilët për herë të parë do të ulen në bankat shkollore. Ju dëshiroj suksese të...

  më shumë
 • KOMUNIKATË ME RASTIN E DITËS NDËRKOMBËTARE PËR MBËSHTETJEN E VIKTIMAVE TË TORTURËS- 26 QERSHORI

  26-06-2018

  Asambleja e përgjithshme e Kombeve të bashkuara në vitin 1948 miratoi Deklaratën universale për të drejtat e njeriut si një dokument të parë i cili ndalon torturën.

  më shumë
 • KUVENDI I REPUBLIKËS SË MAQEDONISË DHA PËLQIMIN PËR AKTET E PËRGJITHSHME TË AVOKATIT TË POPULLIT

  14-06-2018

  Kuvendi i Republikës së Maqedonisë dha pëlqimin për aktet e përgjithshme të Avokatit të popullit.

  më shumë
 • KUVENDI I REPUBLIKËS SË MAQEDONISË I MIRATOI MASAT PËR ZBATIMIN E REKOMANDIMEVE TË AVOKATIT TË POPULLIT

  14-06-2018

  Kuvendi i Republikës së Maqedonisë, në mbledhjen e mbajtur në qershor, me propozim të Komisionit për Sistem Politik dhe Marrëdhënie mes Bashkësive, miratoi gjithsej 71 masa nga 20 fusha për zbatimin e...

  më shumë
 • REAGIM I AVOKATIT TË POPULLIT LIDHUR ME RASTET E SHPESHTUARA TË DHUNËS NËPËR SHKOLLA

  17-04-2018

  Avokati i Popullit e dënon mungesën e reagimit adekuat dhe jo në kohë të parandalimit të dhunës midis nxënësve dhe i përkujton përgjegjësit e shkollave, si dhe bashkësinë më të gjerë, se shkolla është...

  më shumë
 • AVOKATI I POPULLIT, Z. IXHET MEMETI, NË PRES-KONFERENCË E PREZANTOI RAPORTIN PËR NIVELIN E SIGURIMIT TË RESPEKTIMIT DHE MBROJTJES SË LIRIVE DHE TË DREJTAVE TË NJERIUT NË VITIN 2017

  29-03-2018

  “Nga puna e vitit të kaluar rezultojnë disa konstatime jashtëzakonisht të rëndësishme edhe atë se: drejtësia selektive është gjithnjë e më e pranishme, administrata publike e partizuar dhe joprofesionale në...

  më shumë
 • REAGIMI I AVOKATIT TË POPULLIT NË LIDHJE ME RASTIN E ABUZIMIT SEKSUAL TË TË MBROJTURËS TË IP „RANKA MILLANOVIQ“

  16-02-2018

  Avokati i popullit shpreh shqetësim serioz për qëndrimin indolent të institucioneve që rezultoi me një rast abuzimi seksual të një fëmije 12 vjeçar-i mbrojtur i institucionit publik për përkujdesje të...

  më shumë
 • INFORMATË PËR MASAT E NDËRMARRA DHE GJENDJET E KONSTATUARA NGA VEPRIMI SIPAS PARASHTRESAVE NË LIDHJE ME ARRESTIMIN DHE PRIVIMIN NGA LIRIA E TRE DEPUTETËVE

  28-12-2017

  Pranë Avokatit të Popullit u paraqit parashtresë nga Grupi parlamentar i VMRO-DPMNE dhe Koalicioni për Maqedoni më të Mirë, në të cilën theksojnë se me shkelje të rëndë të Kushtetutës dhe procedurave juridike,...

  më shumë
 • KOMUNIKATË E AVOKATIT TË POPULLIT ME RASTIN E DITËS NDËRKOMBËTARE TË PERSONAVE ME AFTËSI TË KUFIZUAR

  03-12-2017

  “Shoqëri për të gjithë”, është motoja me të cilën këtë vit do të shënohet Dita Ndërkombëtare e Personave me Aftësi të Kufizuar.

  më shumë
 • KOMUNIKATË E AVOKATIT TË POPULLIT ME RASTIN E DITËS BOTËRORE TË FËMIJËS

  20-11-2017

  Dita e sotme, 20 Nëntori, e njohur si Dita Botërore e Fëmijës dhe Dita e Konventës për të Drejtat e Fëmijës është mundësi që secili prej nesh të rikujtohet se dikur edhe ai e ka kaluar periudhën e quajtur...

  më shumë
 • KUVENDI I REPUBLIKËS SË MAQEDONISË, NË PËRPUTHJE ME NDRYSHIMET DHE PLOTËSIMET E LIGJIT PËR AVOKATIN E POPULLIT, I MIRATOI PROPOZIM MASAT PËR ZBATIMIN E REKOMANDIMEVE TË AVOKATIT TË POPULLIT

  08-11-2017

  Kuvendi i Republikës së Maqedonisë në mbledhjen e mbajtur më datë tetë nëntor, me propozim të Komisionit për Sistem Politik dhe Marrëdhënie midis Bashkësive, si dhe në përputhje me ndryshmet dhe plotësimet e...

  më shumë
 • KOMUNIKATË PËR ZGJEDHJET LOKALE TË VITIT 2017

  13-10-2017

  Të dielën, më 15 tetor, në ditën e mbajtjes së rrethit të parë të Zgjedhjeve lokale 2017, të gjitha shtatë zyrat e Avokatit të Popullit në: Shkup, Manastir, Kërçovë, Kumanovë, Strumicë, Tetovë dhe Shtip, nga...

  më shumë
 • NË PRES-KONFERENCË U PREZANTUA HULUMTIMI I VEÇANTË PËR “GJENDJEN ME DEPONIIMIN E MBETURINAVE NË REPUBLIKËN E MAQEDONISË”

  06-09-2017

  “Konkluzioni i përgjithshëm, mbi bazë të të dhënave nga hulumtimi për gjendjen me deponimin e mbeturinave dhe kornizën ligjore, është se në Republikën e Maqedonisë deponimi i mbeturinave kryhet nën çdo nivel,...

  më shumë
 • KOMUNIKATË E AVOKATIT TË POPULLIT ME RASTIN E FILLIMIT TË VITIT TË RI SHKOLLOR

  04-09-2017

  Me rastin e fillimit të vitit të ri shkollor të gjithë nxënësve, veçanërisht atyre të cilët për herë të parë do të ulen në bankat shkollore, u dëshiroj fillim të mbarë me shpresë se shkolla do të jetë vendi ku...

  më shumëKërko

Kalendari i ngjarjeve

maj 2020
H M M E P S D
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Pri
Qer

Anketa

A respektohen dhe sa respektohen të drejtat e personave me nevoja të veçanta në Republikën e Maqedonisë?


Blog

Vizitorë online: 1
© 2011 Avokati i Popullit i Republikes se Maqedonise