Ndihmojmë qytetarët që në mënyrë më të lehtë t’i realizojnë të drejtat dhe liritë e tyre, administrata publike mirëfilli t’u shërbejë atyre, si dhe të avancohet raporti ndërmjet organeve të pushtetit dhe qytetarëve.

si dhe në parimet tona:

Në mënyrë transparente, të ndershme dhe profesionale i ndjekim dhe mbikëqyrim veprimet e organeve të pushtetit.
Të barabartë në relacion me të gjithë.
Profesionistë në punë, të hapur për sugjerime dhe të gatshëm për përsosje të vazhdueshme.

Lajme dhe Ngjarje

 • 26-06-2020

  KOMUNIKATË E AVOKATIT TË POPULLIT ME RASTIN E 26 QERSHORIT-DITËS NDËRKOMBËTARE...

  më shumë
 • 17-06-2020

  KOMUNIKATË LIDHUR ME ARKËTIMIN PËR LËSHIMIN E DËFTESAVE

  më shumë
 • 09-06-2020

  under construction

  më shumë
 • Arkivi

Levdata dhe ankesa

E - INFORMATORILajme dhe Ngjarje

23-01-2020

Shkup

RASTIN ME TË MITURIN Е LIDHUR PËR KREVATI TË CILIN E BËRI PUBLIK AVOKATI I POPULLIT FITOI ZGJIDHJE GJYQËSORE NË STRAZBUR

Rastin, të cilin Avokati i popullit e bëri publik në vitin 2013, kur gjatë një vizite të rregullt në Entin për mbrojtje dhe rehabilitim – Banja Bansko, gjeti një fëmi të lidhur për krevati me arsyetim se kjo është për siguritetin e ti , fitoi zgjidhje gjyqësore në Gjykatën për të drejtat e njeriut në Strazbur..

Gjegjësisht gjykatësit, sipas ankesës së dërguar nga ana e Komitetit të Helsinkut për të drejtat e njeriut sollën aktgjykim në favor të të miturit me arsyetim se me aktin e lidhjes për krevati janë cenuar të drejtat e tij.

Rasti me lidhjen u publikua në konferencën për shtyp të Avokatit të popullit, kur ai duke promovuar Raportin vjetor të Mekanizmit parandalues nacional për vitin 2013, publikoi se gjatë vizitës së Entit për mbrojtje dhe rehabilitim – Banja Bansko janë zbuluar katër raste të fëmijëve të cilët ishin vendosur aty, diagnozat e të cilëve nuk i përshtateshin  llojit të vendosjes. Veçanërisht u theksua rasti me lidhjen e një fëmiu të mitur për krevati me arsyetim se kjo është për të mirën e tij.

Avokati i popullit në lidhje me këtë rast punoi për gati një vit e gjysmë, periudhë kohore në të cilën ai pati sukses, jo vetëm fëmiut të lidhur por edhe tre fëmijëve të tjerë t’u ndihmojë pasi institucionet kompetente bënë një kategorizim të ri për këta fëmijë, të cilët mëpas u vendosën në institucione përkatëse.

Kërko

Kalendari i ngjarjeve

korrik 2020
H M M E P S D
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Qer
Gsh

Anketa

A respektohen dhe sa respektohen të drejtat e personave me nevoja të veçanta në Republikën e Maqedonisë?


Blog

Vizitorë online: 1
© 2011 Avokati i Popullit i Republikes se Maqedonise