Ndihmojmë qytetarët që në mënyrë më të lehtë t’i realizojnë të drejtat dhe liritë e tyre, administrata publike mirëfilli t’u shërbejë atyre, si dhe të avancohet raporti ndërmjet organeve të pushtetit dhe qytetarëve.

si dhe në parimet tona:

Në mënyrë transparente, të ndershme dhe profesionale i ndjekim dhe mbikëqyrim veprimet e organeve të pushtetit.
Të barabartë në relacion me të gjithë.
Profesionistë në punë, të hapur për sugjerime dhe të gatshëm për përsosje të vazhdueshme.

Lajme dhe Ngjarje

 • 24-04-2020

  REKOMANDIME TË AVOKATIT TË POPULLIT PËR REALIZIMIN E TË DREJTAVE TË FËMIJËS NË...

  më shumë
 • 31-03-2020

  REKOMANDIMI I AVOKATIT TË POPULLIT DERI TE QEVERIA E REPUBLIKËS SË MAQEDONISË SË...

  më shumë
 • 26-03-2020

  REKOMANDIME PËR VEPRIMIN ME PERSONAT E PRIVUAR NGA LIRIA NË KUSHTE TË PANDEMISË...

  më shumë
 • Arkivi

Levdata dhe ankesa

E - INFORMATORILajme dhe Ngjarje

03-09-2018

03.09.2018, Shkup

KOMUNIKATË E AVOKATIT TË POPULLIT ME RASTIN E FILLIMIT TË VITIT SHKOLLOR

Fëmijë/nxënës të dashur,

Dita e parë e shkollës është moment i rëndësishëm dhe solemn për të gjithë ju, veçanërisht për ata të cilët për herë të parë do të ulen në bankat shkollore. Ju dëshiroj suksese të gjithëve, me dëshirën që kjo ditë të jetë e lumtur, e mbushur me krenari dhe gëzim për punën dhe mësimin e përbashkët!

Apeloj deri te të gjithë të punësuarit në shkolla t’i pranojnë të gjithë fëmijët, t’u ndihmojnë që ditën e parë të shkollës ta kalojnë në një mjedis të këndshëm, dhe çdo fëmijë të ndihet i mirëseardhur, i sigurt dhe i pranuar në shkollë, të bindur se në mjedisin e ri nuk do mbetet i vetëm por se do ta ketë mbështetjen e nevojshme nga kuadri mësimdhënës dhe kuadri tjetër i shkollës.

Në këtë kontekst, i ftoj prindërit/kujdestarët, gjyshet dhe gjyshërit, si dhe të afërmit e tjerë fëmijës t’u kushtojnë sa më shumë vëmendje dhe mirëkuptim fëmijëve-nxënësve të tyre, të kalojnë më shumë kohë me ta me besimin se gjithmonë do të jenë aty për ta.

Arsimi nuk është vetëm mësim, por është një mundësi për bashkëpunim, shoqërim, mirëkuptim dhe respekt ndaj të tjerëve, tolerancë, por edhe zgjidhje pa dhunë të konflikteve. Roli i tij është i madh në edukimin dhe zhvillimin e fëmijës dhe në përgatitjen e tij për ballafaqimin me të gjitha sfidat të cilat i sjell jeta.

Avokati i Popullit, do ta monitoroj respektimin e të drejtës së fëmijës, veçanërisht të drejtës së tij për arsim papengesë, trajtim dhe sjellje ndaj nxënësve në praktikë dhe do të reagoj çdoherë kur ka nevojë për një gjë të këtillë, gjithnjë me qëllim të sigurimit të kushteve për arsim cilësor dhe efikas për çdo fëmijë, por edhe për zhvillim të drejtë social dhe emocional në një mjedis stimulues dhe të sigurt.

Të gjithë nxënësve dhe mësimdhënësve u dëshiroj fillim të suksesshëm të vitit shkollor me bindjes se Avokati i popullit të të jetë bashkëpunëtor në mbrojtjen e të drejtave të fëmijës dhe në angazhimin që interesi i tij më mirë të jetë parimi udhëheqës në procesin arsimor.

Të gjithë nxënësve dhe mësimdhënësve u dëshiroj fillim të suksesshëm të vitit shkollor me bindjen se Avokati i Popullit do të jetë kontribuues në mbrojtjen e të drejtave të fëmijës dhe angazhimin i tij që interesi më i mirë të jetë parimi udhëheqës edhe në procesin edukativ-arsimor.

Duke e pasur parasysh se nga dita e sotme, në mesin e pjesëmarrësve në komunikacion do të lëvizin qindra dhe mijëra fëmijë dhe njerëz të rinj, ndërsa për disa kjo do të jetë hera e parë pa ndihmën e të rriturve, apeloj deri te të gjithë pjesëmarrësit në komunikacion të jenë të vëmendshëm dhe të sillen me përgjegjësi, duke ua kujtuar që në plan të parë ta kenë sigurinë e fëmijës.

                                                                                                           AVOKATI I POPULLIT
                                                                                  SEKSIONI PËR MBROJTJEN E TË DREJTAVE TË FËMIJËS
                                                                                               DHE PERSONAVE ME AFTËSI TË KUFIZUAR

Kërko

Kalendari i ngjarjeve

maj 2020
H M M E P S D
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Pri
Qer

Anketa

A respektohen dhe sa respektohen të drejtat e personave me nevoja të veçanta në Republikën e Maqedonisë?


Blog

Vizitorë online: 1
© 2011 Avokati i Popullit i Republikes se Maqedonise