Ndihmojmë qytetarët që në mënyrë më të lehtë t’i realizojnë të drejtat dhe liritë e tyre, administrata publike mirëfilli t’u shërbejë atyre, si dhe të avancohet raporti ndërmjet organeve të pushtetit dhe qytetarëve.

si dhe në parimet tona:

Në mënyrë transparente, të ndershme dhe profesionale i ndjekim dhe mbikëqyrim veprimet e organeve të pushtetit.
Të barabartë në relacion me të gjithë.
Profesionistë në punë, të hapur për sugjerime dhe të gatshëm për përsosje të vazhdueshme.

Lajme dhe Ngjarje

 • 07-08-2020

  under construction

  më shumë
 • 28-07-2020

  under construction

  më shumë
 • 26-06-2020

  LINJË TELEFONIKE FALAS PËR DENONCIMIN E SHKELJES SË TË DREJTËS ZGJEDHORE

  më shumë
 • Arkivi

Levdata dhe ankesa

E - INFORMATORILajme dhe Ngjarje

 • under construction

  07-08-2020

  më shumë
 • under construction

  28-07-2020

  më shumë
 • LINJË TELEFONIKE FALAS PËR DENONCIMIN E SHKELJES SË TË DREJTËS ZGJEDHORE

  26-06-2020

  Në zyrën e Avokatit të Popullit, prej sot e enjte (25 qershor), qytetarët do të mund të denoncojnë çfarëdo qoftë shkelje të së drejtës zgjedhore në linjën telefonike falas 0800 54321.Të gjitha parregullsitë...

  më shumë
 • KOMUNIKATË E AVOKATIT TË POPULLIT ME RASTIN E 26 QERSHORIT-DITËS NDËRKOMBËTARE PËR MBËSHTETJEN E VIKTIMAVE TË TORTURËS

  26-06-2020

  Me shpalljen e 26 qershorit si Ditë ndërkombëtare për mbështetjen e viktimave të torturës, shënohet momenti kur në vitin 1987 hyri në fuqi Konventa e Kombeve të Bashkuara kundër torturës dhe llojit tjetër të...

  më shumë
 • KOMUNIKATË LIDHUR ME ARKËTIMIN PËR LËSHIMIN E DËFTESAVE

  17-06-2020

  Avokati i Popullit, duke i pasur parasysh informacionet se disa shkolla të shtetit u arkëtojnë nxënësve për lëshimin e dëftesave për arsimin e kryer, si dhe atë se kjo është një praktikë e gjatë, ndërsa në disa...

  më shumë
 • under construction

  09-06-2020

  më shumë
 • REKOMANDIME TË AVOKATIT TË POPULLIT PËR REALIZIMIN E TË DREJTAVE TË FËMIJËS NË KUSHTE TË GJENDJES SË SHPALLUR TË JASHTËZAKONSHME NË VEND

  24-04-2020

  Avokati i popullit, me vëmendje të madhe i vëzhgon masat e Qeverisë në lidhje me pandeminë e virusit Kovid 19, dhe në këtë drejtim realizimin e të drejtave të fëmijës në kushte të gjendjes së shpallur të...

  më shumë
 • REKOMANDIMI I AVOKATIT TË POPULLIT DERI TE QEVERIA E REPUBLIKËS SË MAQEDONISË SË VERIUT, PËR MBROJTJEN E KATEGORIVE VULNERABILE NË KUSHTE TË PANDEMISË NGA VIRUSI COVID - 19

  31-03-2020

  Avokati i Popullit, në përputhje me kompetencat e përcaktuara në Ligjin për Avokatin e Popullit (“Gazeta Zyrtare e RM” nr. 60/03, 114/09, 118/16, 189/16, 30/18), duke e ndjekur gjendjen me realizimin dhe...

  më shumë
 • REKOMANDIME PËR VEPRIMIN ME PERSONAT E PRIVUAR NGA LIRIA NË KUSHTE TË PANDEMISË NGA VIRUSI COVID – 19

  26-03-2020

  Në përputhje me nenin 31 të Ligjit për Avokatin e Popullit (“Gazeta Zyrtare e Republikës së Maqedonisë” nr. (60/03, 114/09, 118/16, 189/16, 35/18), “Avokati i Popullit vëmendje të posaçme i përkushton mbrojtjes...

  më shumë
 • PLANI I PUNËS I AVOKATIT TË POPULLIT NË KUSHTE TË JASHTËZAKONSHME

  20-03-2020

  Në përputhje me gjendjen e jashtëzakonshme, për shkak të mbrojtjes dhe ballafaqimit me pasojat nga përhapja e virusit COVID – 19, Avokati i Popullit e miratoi Planin e punës së institucionit Avokati i Popullit...

  më shumë
 • KOMUNIKATË NË LIDHJE ME PRANIMIN E QYTETARËVE/PALËVE NË INSTITUCIONIN AVOKAT I POPULLIT

  11-03-2020

  Avokati i Popullit në lidhje me situatën e krijuar dhe nevojën për parandalimin dhe pengimin e përhapjes së infeksionit me të ashtuquajturin Korona virus (Kovid 19), u rekomandon qytetarëve në dy javët e...

  më shumë
 • RASTIN ME TË MITURIN Е LIDHUR PËR KREVATI TË CILIN E BËRI PUBLIK AVOKATI I POPULLIT FITOI ZGJIDHJE GJYQËSORE NË STRAZBUR

  23-01-2020

  Rastin, të cilin Avokati i popullit e bëri publik në vitin 2013, kur gjatë një vizite të rregullt në Entin për mbrojtje dhe rehabilitim – Banja Bansko, gjeti një fëmi të lidhur për krevati me arsyetim se kjo...

  më shumë
 • PËRKUJTIM DHE MESAZH I AVOKATIT TË POPULLIT ME RASTIN E 4 JANARIT – DITËS BOTËRORE TË ALFABETIT TË BRAJIT

  04-01-2020

  Me rastin e 4 Janarit – Ditës botërore të Alfabetit të Brajit, Avokati i popullit, me qëllim të ngritjes së vetëdijes për rëndësinë e kësaj mënyre dhe mjeti për komunikim dhe realizim të plotë të të drejtave të...

  më shumë
 • KOMUNIKATË ME RASTIN E 10-DHJETORIT DITËS SË TË DREJTAVE TË NJERIUT

  10-12-2019

  Të nderuar,

  “Të gëzohemi derisa jemi të rinj”
  Kështu fillon himni i njohur i Universiteteve. Universialiteti dhe domethënia e këtij mesazhi e ka komponentin e njëjtë si edhe universialiteti dhe domethënia e...

  më shumë
 • AVOKATI I POPULLIT – MEKANIZMI PARANDALUES NACIONAL MIKPRITËS I TAKIMIT TË DYTË TË RRJETIT TË MEKANIZMAVE PARANDALUES NACIONAL TË EVROPËS JUGLINDORE

  25-09-2019

  Avokati i Popullit – Mekanizmi Parandalues Nacional, më datë 2 dhe 3 tetor do të jetë mikpritës dhe kryesues i takimit të dytë të Rrjetit të mekanizmave parandalues nacional të Evropës Juglindore...

  më shumë
 • KOMUNIKATË E AVOKATIT TË POPULLIT NË LIDHJE ME NGJARJET E FUNDIT ME DJEGIEN E DEPONIVE

  12-08-2019

  Avokati i popullit apelon deri te Qeveria, sidomos deri te Ministria për ambient jetësor dhe planifikim hapësinor në afat sa më të shkurtë të mundshëm kohor t’i intensifikojnë punët me menaxhimin e mbeturinave,...

  më shumë
 • U PREZANTUA RAPORTI VJETOR I AVOKATIT TË POPULLIT MEKANIZMIT PARANDALUES NACIONAL PËR VITIN 2018

  26-06-2019

  „Në këtë Raport vjetor të tetin me rradhë të Mekanizmit parandalues nacional janë pasqyruar gjendjet në vendet e privimit nga liria dhe ndalimit, si dhe gjendjet lidhur me trajtimin e refugjatëve në vendet e...

  më shumë
 • 20. QERSHORI DITA NDËRKOMBËTARE E REFUGJATËVE

  20-06-2019

  Për çdo vit, 20 qershorin bota e shënon si Ditën ndërkombëtare të refugjatëve.

  më shumë
 • AVOKATI I POPULLIT-MEKANIZMI PARANDALUES NACIONAL (MPN) NË QERSHOR DO TË JETË PRITËS I RRJETIT TË MEKANIZMAVE PARANDALUES NACIONAL TË EVROPËS JUGLINDORE

  07-06-2019

  Avokati i Popullit – Mekanizmi Parandalues Nacional, më datë 11 dhe 12 qershor, për herë të parë do të jetë pritës dhe kryesues i Rrjetit të Mekanizmave Parandalues Nacional të Evropës Juglindore, i cili këtë...

  më shumëKërko

Kalendari i ngjarjeve

gusht 2020
H M M E P S D
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
Krr
Sht

Anketa

A respektohen dhe sa respektohen të drejtat e personave me nevoja të veçanta në Republikën e Maqedonisë?


Blog

Vizitorë online: 1
© 2011 Avokati i Popullit i Republikes se Maqedonise