Ndihmojmë qytetarët që në mënyrë më të lehtë t’i realizojnë të drejtat dhe liritë e tyre, administrata publike mirëfilli t’u shërbejë atyre, si dhe të avancohet raporti ndërmjet organeve të pushtetit dhe qytetarëve.

si dhe në parimet tona:

Në mënyrë transparente, të ndershme dhe profesionale i ndjekim dhe mbikëqyrim veprimet e organeve të pushtetit.
Të barabartë në relacion me të gjithë.
Profesionistë në punë, të hapur për sugjerime dhe të gatshëm për përsosje të vazhdueshme.

Lajme dhe Ngjarje

 • 26-06-2020

  KOMUNIKATË E AVOKATIT TË POPULLIT ME RASTIN E 26 QERSHORIT-DITËS NDËRKOMBËTARE...

  më shumë
 • 17-06-2020

  KOMUNIKATË LIDHUR ME ARKËTIMIN PËR LËSHIMIN E DËFTESAVE

  më shumë
 • 09-06-2020

  under construction

  më shumë
 • Arkivi

Levdata dhe ankesa

E - INFORMATORIAktivitetet

FORUMI RAJONAL I OMBUDSMANËVE TË BALLKANIT 19-11-2018

19.11.2018, Sofje, Republika e Bullgarisë

FORUMI RAJONAL I OMBUDSMANËVE TË BALLKANIT

Zëvendësja e Avokatit të Popullit, znj. Vaska Bajramovska Mustafa bashkë me tre përfaqësues të Zyrës së Avokatit të Popullit morën pjesë në Forumin rajonal të Ballkanit i cili, nën patronazhin e Zyrës së Ombudsmanit të Republikës së Maqedonisë u mbajt në Sofje, ndërsa në këtë Forum Institucioni i Avokatit të Popullit kishte rolin e bashkë-iniciatorit.
 Në Forum u ra dakord të formohet një Platformë për rrjetëzimin e institucioneve të Ombudsmanëve të rajonit të Evropës Juglindore. Ky Rrjet joformal ka për qëllim shkëmbimin e përvojave dhe praktikave, por edhe veprimin e përbashkët për çështjet me interes të këtyre institucioneve për të drejtat e njeriut.

Për zyrtarizmin e këtij Rrjeti u nënshkrua Deklaratë nga ana e Ombudsmanëve të: Bullgarisë, Maqedonisë, Shqipërisë, Greqisë, Kosovës, Malit të Zi, Serbisë, Rumanisë, Moldavisë, Kroacisë, ndërsa Bosnja e Hercegovina hyrjen e saj në Rrjet do ta konfirmoj pas arritjes së konsensusit të brendshëm të tre ombudsmanëve nacional.

Në këtë Forum u ra dakord që kryesimi me Rrjetin të mund të jetë me rotacion, në çdo gjashtë muaj, ndërsa takimi i ardhshëm i këtij llojit të mbahet në muajin maj, vitin e ardhshëm në Bukuresht, Republika e Rumanisë.

Kërko

Kalendari i ngjarjeve

korrik 2020
H M M E P S D
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Qer
Gsh

Anketa

A respektohen dhe sa respektohen të drejtat e personave me nevoja të veçanta në Republikën e Maqedonisë?


Blog

Vizitorë online: 1
© 2011 Avokati i Popullit i Republikes se Maqedonise