Ndihmojmë qytetarët që në mënyrë më të lehtë t’i realizojnë të drejtat dhe liritë e tyre, administrata publike mirëfilli t’u shërbejë atyre, si dhe të avancohet raporti ndërmjet organeve të pushtetit dhe qytetarëve.

si dhe në parimet tona:

Në mënyrë transparente, të ndershme dhe profesionale i ndjekim dhe mbikëqyrim veprimet e organeve të pushtetit.
Të barabartë në relacion me të gjithë.
Profesionistë në punë, të hapur për sugjerime dhe të gatshëm për përsosje të vazhdueshme.

Lajme dhe Ngjarje

 • 25-09-2019

  AVOKATI I POPULLIT – MEKANIZMI PARANDALUES NACIONAL MIKPRITËS I TAKIMIT TË DYTË...

  më shumë
 • 12-08-2019

  KOMUNIKATË E AVOKATIT TË POPULLIT NË LIDHJE ME NGJARJET E FUNDIT ME DJEGIEN E...

  më shumë
 • 26-06-2019

  U PREZANTUA RAPORTI VJETOR I AVOKATIT TË POPULLIT MEKANIZMIT PARANDALUES...

  më shumë
 • Arkivi

Levdata dhe ankesa

E - INFORMATORIAktivitetet

 • DEBAT NË TEMË: “SI TË MBROHEN FËMIJËT NGA INFORMATAT TË CILAT NDIKOJNË DËMSHËM MBI ZHVILLIMIN E TYRE” NË ORGANIZIM TË AVOKATIT TË POPULLIT, MBËSHTETUR NGA AMBASADA E MBRETËRISË SË HOLANDËS

  26-04-2012

  “E drejta e fëmijëve të marrin pjesë në vendimet të cilat merren për ta, si dhe e drejta e mbrojtjes së tyre nga informatat dhe materialet e dëmshëm për zhvillimin e tyre psikofizik” ishte temë e tryezës së...

  më shumë
 • TAKIM I AVOKATIT TË POPULLIT Z. IXHET MEMETI ME SH.T. AMBASADORIN AIVO ORAV, SHEF I DELEGACIONIT TË UNIONIT EUROPIAN NË REPUBLIKËN E MAQEDONISË

  10-04-2012

  Avokati i Popullit z. Ixhet Memeti në suaza të aktiviteteve të tij ndërkombëtare realizoi takim me SH.T. ambasadorin Aivo Orav, shef i Delegacionit të Unionit Europian në Maqedoni.

  më shumë
 • DELEGACIONI I AVOKATIT TË POPULLIT TË MALIT TË ZI NË VIZITË PUNE TE AVOKATI I POPULLIT-MEKANIZMI PARANDALUES NACIONAL

  10-04-2012

  Avokati i Popullit z. Ixhet Memeti së bashku me ekipin e tij për parandalimin e torturës realizoi takim pune me Avokatin e Popullit të Republikës së Malit të Zi z. Shuçko Bakoviq dhe këshilltarët e tij.

  më shumë
 • TRYEZË E RRUMBULLAKËT: “MBROJTJA E FËMIJËVE NGA KEQPËRDORIMI I DROGAVE DHE SUBSTANCAVE TJERA PRISKOTROPE”

  29-03-2012

  “Informatat e Institucionin të Ombudsmanit vënë në dukje se çdo ditë e më tepër rritet numri i fëmijëve përdorues të drogave, nga njëra anë, si dhe ulet mosha e fëmijëve përdorues, nga ana tjetër...

  më shumë
 • FUSHATA: “TI KE TË DREJTË PËR DREJTËSI EKOLOGJIKE” NË ORGANIZIM TË AVOKATIT TË POPULLIT DHE QENDRËS PËR DEMOKRACI EKOLOGJIKE “FLOROZON”

  09-02-2012

  Avokati i Popullit dhe organizata joqeveritare Qendra për Ekologji Demokratike “Florozon” gjatë dy muajve të ardhshëm do të zbatojnë fushatën me moton: “Ti ke të drejtë për drejtësi ekologjike”, qëllimi i së...

  më shumë
 • “MEKANIZMAT PËR MBROJTJE NGA DISKRIMINIMI NË REPUBLIKËN E MAQEDONISË”

  08-02-2012

  “Mekanizmat për mbrojtje nga diskriminimi në Republikën e Maqedonisë” ishte tema e Tryezës së rrumbullakët, e cila u realizua në kuadër të Projektit “Tuning” për mbështetjen e Ombudsmanit të Maqedonisë, Projekt...

  më shumë
 • PROJEKT I RI PËR MBËSHTETJEN E INSTITUCIONIT AVOKAT I POPULLIT I FINANCUAR NGA AGJENCIA SUEDEZE PËR ZHVILLIM NDËRKOMBËTAR (SIDA) DHE MISIONI I OSBE-SË NË SHKUP

  02-02-2012

  Forcimi i kapaciteteve të ekipit, i cili punon në Njësinë e re të formuar për mbrojtje nga diskriminimi dhe monitorimi i përfaqësimit të drejtë dhe adekuat, do të jetë në fokusin e Projektit të ri të cilin...

  më shumë
 • AVOKATI I POPULLIT, Z. IXHET MEMETI REALIZOI TAKIM PUNE ME AMBASADOREN E REPUBLIKËS SË GJERMANISË, ZNJ. URLIKA KNOT

  26-01-2012

  Në takim u bisedua për rëndësinë e rolit të Institucionit të Avokat i Popullit në shoqëri, numrin e qytetarëve të cilët kërkojnë mbrojtjen e të drejtave, si dhe shkaqet e mundshme për tendencën e vazhdueshme të...

  më shumë
 • TAKIMI I PARË MIDIS AVOKATIT TË POPULLIT Z. IXHET MEMETI DHE AMBASADORIT TË SHBA-VE SH.T. PAUL D.WOHLERS

  04-01-2012

  Në takim u bisedua për pozitën dhe funksionimin e Institucionit Avokat i Popullit në shoqëri, por edhe për veçoritë të cilat e karakterizojnë punën e tij për parashtresat e qytetarëve.

  më shumë
 • AVOKATI I POPULLIT INICION NDRYSHIME THELBËSORE TË EDUKIMIT NË TË GJITHA NIVELET E ARSIMIT DHE LLOJET E ARSIMIMIT PËR TË DREJTAT DHE LIRITË

  22-12-2011

  Avokati i Popullit konsideron se është e domosdoshme që në të gjitha nivelet dhe llojet e arsimit të përfshihet lëndë e veçantë mësimore për të drejtat dhe liritë e njeriut dhe për mekanizmat mbrojtës, në suaza...

  më shumë
 • ZËVENDËS AVOKATJA E POPULLIT NDAU ÇMIME NË KUADËR TË FUSHATËS: “SË BASHKU PËR SHKOLLA PA DHUNË”

  11-12-2011

  Zëvendës Avokatja e Popullit znj. Nevenka Krusharovska dhe Martin Stefanovski, këngëtar i Grupit “Nekst Tajm”, në kuadër të fushatës me titull: “Së bashku për shkolla pa dhunë”, e ndanë çmimin e parë dhe të...

  më shumë
 • KONFERENCË: “MBROJTJA NGA DHUNA NË FAMILJE”

  24-11-2011

  “Mbrojtja nga dhuna në familje - gruaja dhe dhuna në familje”, ishte temë e Konferencës e cila u mbajt në Shkup në kuadër të Projektit “Tuining” për mbështetjen e Ombudsmanit të Maqedonisë, e financuar nga...

  më shumë
 • PUNËTORI ME TEMË: “DREJTËSIA E GJELBËR NË REPUBLIKËN E MAQEDONISË”

  21-11-2011

  “Pranë Institucionit Avokat i Popullit drejtohet një numër tejet i vogël i qytetarëve të cilët kërkojnë mbrojtjen e të drejtave të tyre për jetë në mjedis të shëndoshë. Po ashtu nuk kënaq zbatimi i...

  më shumë
 • “PËRMES AKTIVITETEVE QYTETARE DHE REFORMAVE NË MINISTRINË E PUNËVE TË BRENDSHME DERI NË SHOQËRI MË TË MIRË”

  10-11-2011

  ZËVENDËS AVOKATI I POPULLIT Z. TRIPUN TANUSHESKI MORI PJESË NË DEBATIN: “PËRMES AKTIVITETEVE QYTETARE DHE REFORMAVE NË MINISTRINË E PUNËVE TË BRENDSHME DERI NË SHOQËRI MË TË MIRË”

  më shumë
 • PËRFUNDOI PROJEKTI PËR PROMOVIMIN E AVOKATIT TË POPULLIT SI MEKANIZËM PARANDALUES NACIONAL I MBËSHTETUR NGA MISIONI I OSBE-së DHE AGJENCIA SUEDEZE PËR ZHVILLIM NDËRKOMBËTAR – SIDA

  03-11-2011

  Si të kontrollohen më së miri vendet në të cilat vendosen personat e privuar nga liria? Si të përmirësohet bashkëpunimi, por edhe si të implementohen më së miri rekomandimet e Avokatit të Popullit si Mekanizëm...

  më shumë
 • TRYEZE E RRUMBULLAKET: “NE C’MASE I REALIZOJNE TE DREJTAT E TYRE FEMIJET ME NEVOJA

  28-10-2011

  Ne kuader te Projektit “Tuining” per mbeshtetjen e Ombudsmanit te Maqedonise, te financuar nga fondet paraaderuese te Bashkimit Evropian (IPA), ne te cilin partnere jane: Ombudsmani Nacional i Spanjes dhe...

  më shumë
 • AVOKATI I POPULLIT E SHËNOI JAVËN E FËMIJËVE DUKE PRITUR NXËNËS NË AMBIENTET E INSTITUCIONIT

  07-10-2011

  Me rastin e shënimit të Javës së Fëmijëve, Institucioni Avokat i Popullit u vizitua nga një grup nxënësish të Shkollës Fillore “Mirçe Acev” nga Shkupi. Fëmijët u pranuan nga Zv/Avokatja e Popullit, znj...

  më shumë
 • TRYEZË E RRUMBULLAKËT: “PËRVOJA KOMPARATIVE NGA FUSHA E PRIVIMIT NGA LIRIA DHE ROLI I AVOKATIT TË POPULLIT”

  06-10-2011

  Në kuadër të Projektit “Tuining” për mbështetjen e Avokatit të Popullit të Republikës së Maqedonisë, në të cilin partnerë tuining të Avokatit të Popullit janë Avokati i Popullit i Spanjës dhe ai i Francës, më...

  më shumë
 • TRYEZA TË RRUMBULLAKËTA NË MANASTIR, SHTIP DHE TETOVË ME TEMË: “AVOKATI I POPULLIT – MEKANIZËM PARANDALUES NACIONAL”

  28-09-2011

  Nga data 28 deri më 30 Shtator në organizim të Avokatit të Popullit – Seksionit për parandalimin e torturës, ndërkaq në bashkëpunim dhe mbështetje të Misionit të OSBE-së dhe Agjencisë Suedeze për Zhvillim...

  më shumë
 • TRYEZË E RRUMBULLAKËT PËR BASHKËPUNIM NDËRINSTITUCIONAL PËR MBROJTJE NGA DISKRIMINIMI DHE MONITORIMI I PARIMIT TË PËRFAQËSIMIT TË DREJTË DHE ADEKUAT

  26-09-2011

  Më datë 26 Shtator, në bashkëpunim dhe mbështetje të Misionit të OSBE-së në Shkup, Avokati i Popullit organizoi Tryezë të rrumbullakët me temë: “Bashkëpunimi ndërinstitucional i organeve përgjegjëse për...

  më shumëKërko

Kalendari i ngjarjeve

nëntor 2019
H M M E P S D
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
Tet
Dhj

Anketa

A respektohen dhe sa respektohen të drejtat e personave me nevoja të veçanta në Republikën e Maqedonisë?


Blog

Vizitorë online: 1
© 2011 Avokati i Popullit i Republikes se Maqedonise