Ndihmojmë qytetarët që në mënyrë më të lehtë t’i realizojnë të drejtat dhe liritë e tyre, administrata publike mirëfilli t’u shërbejë atyre, si dhe të avancohet raporti ndërmjet organeve të pushtetit dhe qytetarëve.

si dhe në parimet tona:

Në mënyrë transparente, të ndershme dhe profesionale i ndjekim dhe mbikëqyrim veprimet e organeve të pushtetit.
Të barabartë në relacion me të gjithë.
Profesionistë në punë, të hapur për sugjerime dhe të gatshëm për përsosje të vazhdueshme.

Lajme dhe Ngjarje

 • 03-09-2021

  KOMUNIKATË E AVOKATIT TË POPULLIT PËR FILLIMIN E VITIT TË RI SHKOLLOR

  më shumë
 • 19-08-2021

  under construction

  më shumë
 • 13-07-2021

  APEL I AVOKATIT TË POPULLIT PËR INVOLVIMIN E FËMIJËVE NË PROTESTA

  më shumë
 • Arkivi

Levdata dhe ankesa

E - INFORMATORIAktivitetet

 • ME RASTIN E 19 NËNTORIT, DITËS BOTËRORE PËR PARANDALIMIN E ÇDO LLOJ ABUZIMI TË FËMIJËVE, FËMIJËT AVOKATË TË POPULLIT, TË DISA SHKOLLAVE, E VIZITUAN ZYRËN E AVOKATIT TË POPULLIT

  19-11-2014

  Me rastin e 19 nëntorit, Ditës Botërore për parandalimin e çdo lloj abuzimi të fëmijëve, fëmijët avokat të popullit, të disa shkollave, nga: Kumanova, Tetova dhe Gostivari e vizituan zyrën e Avokatit të...

  më shumë
 • TAKIM PUNE I TË PUNËSUARVE TË INSTITUCIONIT AVOKAT I POPULLIT ME RASTIN E DHJETËVJETORIT TË FUNKSIONIMIT TË ZYRAVE RAJONALE

  14-11-2014

  Me rastin e dhjetëvjetorit të funksionimit të zyrave rajonale të Avokatit të Popullit, nga data 14 deri më datë 16 nëntor 2014, në Strugë u organizua një takim pune i të punësuarve. Në këtë takim, Avokati i...

  më shumë
 • PROMOVOHEN UDHËZUESIT NË GJUHËN MAQEDONASE PËR NENET 5 DHE 10 TË KONVENTËS EVROPIANE PËR TË DREJTAT E NJERIUT

  24-10-2014

  “E drejta e lirisë dhe sigurisë personale, nga njëra anë dhe liria e shprehjes nga ana tjetër, janë parakusht për realizimin e shumë të drejtave të tjera, por edhe për funksionimin e demokracisë.

  më shumë
 • KONFERENCË RAJONALE ME TEMË: “MONITORIMI I INSTITUCIONEVE PSIKIATRIKE NË DREJTIM TË MBROJTJES NGA TORTURA DHE TRAJTIMEVE TJERA JOHUMANE”

  20-10-2014

  “Monitorimi i institucioneve psikiatrike në drejtim të mbrojtjes nga tortura dhe trajtimeve tjera johumane” ishte tema e Konferencës Rajonale e cila u mbajt në Shkup, në organizim të Instrumentit për Ndihmë...

  më shumë
 • NXËNËSIT E SHKOLLËS FILLORE “KUZMAN SHAPKAREV” NGA SHKUPI, VIZITUAN SEKSIONIN PËR TË DREJTAT E FËMIJËVE DHE PERSONAVE ME NEVOJA TË VEÇANTA

  16-10-2014

  Me iniciativë të nxënësve të Shkollës Fillore “Kuzman Shapkarev” nga Shkupi, përkatësisht anëtarët e seksionit letrar dhe gazetarisë e vizituan Institucionin e Avokatit të Popullit, me ç’rast realizuan takim me...

  më shumë
 • AVOKATI I POPULLIT NË CILËSINË E MEKANIZMIT PARANDALUES NACIONAL U TAKUA ME PËRFAQËSUESIT E KOMITETIT EVROPIAN PËR PARANDALIMIN E TORTURËS

  08-10-2014

  Avokati i Popullit, në cilësinë e Mekanizmit Parandalues Nacional (MPN), realizoi takim pune me Delegacionin e Komitetit Evropian për Parandalimin e Torturës dhe Trajtimit Jonjerëzor, Nënçmues ose Ndëshkues, në...

  më shumë
 • TAKIM I AVOKATIT TË POPULLIT Z. IXHET MEMETI ME AMBASADORIN E POLONISË NË REPUBLIKËN E MAQEDONISË Z. JACEK MULTANOVSKI

  22-09-2014

  Në suaza të aktiviteteve të veta, Avokati i Popullit, z. Ixhet Memeti realizoi takim me Ambasadorin e sapoemëruar të Polonisë në Republikën e Maqedonisë, z. Jacek Multanovski, në të cilin Ambasadori u informua...

  më shumë
 • TAKIM I AVOKATIT TË POPULLIT, Z. IXHET MEMETI ME AMBASADORIN E HUNGARISË NË REPUBLIKËN E MAQEDONISË, Z. XHOZEF BENCE

  15-09-2014

  Avokati i Popullit, z. Ixhet Memeti zhvilloi takim me Ambasadorin e Hungarisë në Republikën e Maqedonisë, Xhozef Bence, në të cilin biseduan për aktivitetet të cilat i ndërmerr Avokati i Popullit në lidhje me...

  më shumë
 • AVOKATI I POPULLIT Z. IXHET MEMETI U TAKUA ME PËRFAQËSUESIT E KOMISIONIT TË VENECIAS

  12-09-2014

  Avokati i Popullit, z. Ixhet Memeti zhvilloi takim me përfaqësuesit e Komisionit të Venecias, në të cilin u bisedua për amendamentet e propozuara të Kushtetutës së Republikës së Maqedonisë, me theks të veçantë...

  më shumë
 • TAKIM I AVOKATIT TË POPULLIT, Z. IXHET MEMETI ME SHEFIN E MISIONIT TË UNICEF-it NË REPUBLIKËN E MAQEDONISË, Dr. BERTRAN DESMULIN

  22-07-2014

  Avokati i Popullit, z. Ixhet Memeti, realizoi takim me Shefin e Misionit të UNICEF-it në Republikën e Maqedonisë, Dr. Bertran Desmulin, në të cilën biseduan për gjendjet me të drejtat e fëmijëve në vend, me...

  më shumë
 • AVOKATI I POPULLIT Z. IXHET MEMETI U TAKUA ME NJË PJESË TË AMBASADORËVE NË REPUBLIKËN E MAQEDONISË

  15-07-2014

  Avokati i Popullit sot realizoi takim me ambasadorët e më shumë vendeve anëtare të Bashkimit Evropian, Ambasadorin z. Aivo Orav, Shef i Delegacionit të Bashkimit Evropian në Maqedoni, si dhe Ambasadorin e...

  më shumë
 • TAKIME ME QYTETARËT PËR PROMOVIMIN E KOMPETENCAVE TË AVOKATIT TË POPULLIT NË LIDHJE ME TË DREJTAT E MBROJTJES SOCIALE DHE SHËNDETËSORE

  24-06-2014

  Avokati i Popullit realizoi takime me qytetarët e: Kumanovës, Shtipit, Prilepit dhe Manastirit, si dhe me qytetarët e vendbanimeve të: Novoselski Pat, Topansko Pole dhe Shuto Orizarë në Shkup, në kuadër të...

  më shumë
 • AVOKATI I POPULLIT VAZHDOI TAKIMIN ME QYTETARËT PJESËTARË TË GRUPIT VULNERABIL DHE TË MARGJINALIZUAR

  29-05-2014

  Më datën 29 dhe 30 maj Avokati i Popullit vazhdoi takimin me qytetarët pjesëtarë të kategorisë vulnerabile dhe të margjinalizuar të lagjes Topanë të Shkupit dhe Komunës-Gjorçe Petrov.

  më shumë
 • FILLOI FUSHATA E AVOKATIT TË POPULLIT PËR TAKIME ME QYTETARËT E MJEDISEVE RURALE

  22-05-2014

  Avokati i Popullit e mbajti takimin e parë me qytetarët e Komunës Studeniçan, si pjesë të aktiviteteve të planifikuara për vitin 2014 për takime me qytetarët e vendeve rurale dhe vendeve me numër më të madh të...

  më shumë
 • AVOKATI I POPULLIT HARTOI INFORMATË TË VEÇANTË PËR GJENDJEN ME PERSONAT E PAREGJISTRUAR NË EVIDENCËN AMZË SI SHTETAS TË REPUBLIKËS TË MAQEDONISË

  07-03-2014

  Në Republikën e Maqedonisë një numër i konsiderueshëm i personave ende nuk janë të regjistruar në evidencën amzë gjë që paraqet pengesë sa i përket realizimit të të drejtave themelore të këtyre personave.

  më shumë
 • INFORMATË PËR REGJISTRIMIN E FËMIJËVE NË SHKOLLAT E POSAÇME FILLORE DHE TË MESME

  26-02-2014

  Me qëllim të perceptimit të gjendjes lidhur me regjistrimin e fëmijëve në Shkollat e posaçme fillore dhe të mesme Avokati i Popullit gjatë periudhës së muajve tetor-dhjetor të vitit të kaluar, bëri hulumtime...

  më shumë
 • AVOKATI I POPULLIT Z. IXHET MEMETI U DREJTUA NË KONFERENCËN E MBAJTUR ME RASTIN E 3 DHJETORIT, DITËS NDËRKOMBËTARE TË PERSONAVE ME HENDIKEP

  03-12-2013

  “Sot, është Dita Ndërkombëtare e Kombeve të Bashkuara për personat me hendikep dhe me këtë rast dëshiroj ta theksoj angazhimin tonë si Institucion për promovimin dhe mbrojtjen e të drejtave, veçanërisht të...

  më shumë
 • AVOKATI POPULLIT Z. IXHET MEMETI U TAKUA ME RAPORTUESIN E KOMISIONIT PËR RESPEKTIMIN E OBLIGIMEVE DHE ANGAZHIMEVE TË VENDEVE ANËTARE TË KËSHILLIT TË EVROPËS, Z. ROBERT UALTER

  03-12-2013

  Avokati i Popullit i Republikës së Maqedonisë, z. Ixhet Memeti, realizoi takim me Raportuesin e Komisionit për Respektimin e Obligimeve dhe Angazhimeve të Vendeve Anëtare të Këshillit të Evropës, z...

  më shumë
 • NXËNËSIT E GJIMNAZIT “JOSIP BROZ TITO” NGA SHKUPI BISEDUAN ME ZËVENDËSEN E AVOKATIT TË POPULLIT ZNJ. VASKA BAJRAMOVSKA MUSTAFA

  20-11-2013

  “Të dëgjohet zëri i nxënësit, të organizohen më shumë debate, në të cilat do të diskutohet për problemet të cilat i kanë nxënësit në shkollë, si dhe të rritet bashkëpunimi i bashkësive të klasave”...

  më shumë
 • U PREZANTUAN REZULTATET NGA ANKETA: “PRAKTIKAT MË TË MIRA PËR INTEGRIMIN E ROMËVE”

  15-11-2013

  Grumbullimi i të dhënave për përvojën personale të bashkësisë rome për diskriminimin dhe informimi i tyre për Institucionin Avokat i Popullit, ishin objektivat e anketës së realizuar nga Instituti për Demokraci...

  më shumëKërko

Kalendari i ngjarjeve

tetor 2021
H M M E P S D
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Sht

Anketa

A respektohen dhe sa respektohen të drejtat e personave me nevoja të veçanta në Republikën e Maqedonisë?


Blog

Vizitorë online: 1
© 2011 Avokati i Popullit i Republikes se Maqedonise