Ndihmojmë qytetarët që në mënyrë më të lehtë t’i realizojnë të drejtat dhe liritë e tyre, administrata publike mirëfilli t’u shërbejë atyre, si dhe të avancohet raporti ndërmjet organeve të pushtetit dhe qytetarëve.

si dhe në parimet tona:

Në mënyrë transparente, të ndershme dhe profesionale i ndjekim dhe mbikëqyrim veprimet e organeve të pushtetit.
Të barabartë në relacion me të gjithë.
Profesionistë në punë, të hapur për sugjerime dhe të gatshëm për përsosje të vazhdueshme.

Lajme dhe Ngjarje

 • 24-04-2020

  REKOMANDIME TË AVOKATIT TË POPULLIT PËR REALIZIMIN E TË DREJTAVE TË FËMIJËS NË...

  më shumë
 • 31-03-2020

  REKOMANDIMI I AVOKATIT TË POPULLIT DERI TE QEVERIA E REPUBLIKËS SË MAQEDONISË SË...

  më shumë
 • 26-03-2020

  REKOMANDIME PËR VEPRIMIN ME PERSONAT E PRIVUAR NGA LIRIA NË KUSHTE TË PANDEMISË...

  më shumë
 • Arkivi

Levdata dhe ankesa

E - INFORMATORIAktivitetet

22-10-2008

22.102008, Shkup
AVOKATI I POPULLIT Z. IXHET MEMETI MORI PJESË NË DEBATIN PUBLIK ME TEMË: “PRAKTIKAT EVROPIANE DHE PROGRAMET PËR PARANDALIMIN E DHUNËS FAMILJARE”

“Praktikat evropiane dhe programet për parandalimin e dhunës familjare” ishte tema e debatit publik të Komisionit për Mundësi të Barabarta Ndërmjet Burrave dhe Grave, në të cilin mori pjesë Avokati i Popullit, z. Ixhet Memeti.

“Sot, dhuna mbi gruan dhe fëmijët është një nga shkeljet më të pranishme të të drejtave të njeriut. Dhuna jo vetëm që paraqet shkelje të të drejtave të njeriut por ajo e vështirëson dhe pengon realizimin e të drejtave themelore të njeriut.” – tha në fjalën e tij z. Memeti.

Sipas tij, luftimi efikas kundër këtij lloji të dhunës shpesh herë pamundësohet për shkak se viktimat, në të shumtën e rasteve gratë dhe fëmijët, nuk e denoncojnë dhunën.

Në debat morën pjesë edhe Ombudsmani i Aragonit, z. Fernando Garsija Visente, si dhe koordinatori i përhershëm i Organizatës së Kombeve të Bashkuara dhe përfaqësues i përhershëm i UNDP-së Marija Silva Luis Mehijas.


Kërko

Kalendari i ngjarjeve

qershor 2020
H M M E P S D
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Maj
Kor

Anketa

A respektohen dhe sa respektohen të drejtat e personave me nevoja të veçanta në Republikën e Maqedonisë?


Blog

Vizitorë online: 2
© 2011 Avokati i Popullit i Republikes se Maqedonise