Ndihmojmë qytetarët që në mënyrë më të lehtë t’i realizojnë të drejtat dhe liritë e tyre, administrata publike mirëfilli t’u shërbejë atyre, si dhe të avancohet raporti ndërmjet organeve të pushtetit dhe qytetarëve.

si dhe në parimet tona:

Në mënyrë transparente, të ndershme dhe profesionale i ndjekim dhe mbikëqyrim veprimet e organeve të pushtetit.
Të barabartë në relacion me të gjithë.
Profesionistë në punë, të hapur për sugjerime dhe të gatshëm për përsosje të vazhdueshme.

Lajme dhe Ngjarje

 • 23-01-2020

  RASTIN ME TË MITURIN Е LIDHUR PËR KREVATI TË CILIN E BËRI PUBLIK AVOKATI I...

  më shumë
 • 04-01-2020

  PËRKUJTIM DHE MESAZH I AVOKATIT TË POPULLIT ME RASTIN E 4 JANARIT – DITËS...

  më shumë
 • 10-12-2019

  KOMUNIKATË ME RASTIN E 10-DHJETORIT DITËS SË TË DREJTAVE TË NJERIUT

  më shumë
 • Arkivi

Levdata dhe ankesa

E - INFORMATORIAktivitetet

02-11-2007

02.11.2007, Shkup
PËRFUNDOI PROJEKTI “AVOKATI I POPULLIT NË MBROJTJE TË TË DREJTAVE TË PERSONAVE TË DËNUAR”

Me vizitën e Institucionit Ndëshkues – Përmirësues të “Idrizovës”, më datë 31 tetor, përfundoi projekti: “Avokati i Popullit në mbrojtje të të drejtave të personave të dënuar”, të cilin gjatë periudhës shtator-tetor e realizoi Zyra e Ombudsmanit dhe Misioni i OSBE-së në Maqedoni.
Në suaza të këtij projekti u vizituan: Burgu në Strumicë dhe Burgu në Gjevgjeli, pastaj ENP i llojit të hapur në Strugë dhe Burgu në Ohër, burgjet në Prilep dhe Manastir, ENP në Shtip, Burgu në Tetovë, Burgu Shkup, si dhe Reparti i Hapur në Kriva Pallankë dhe ENP “Idrizovë”. Së këtejmi, personave të dënuar iu shpërndanë broshura, përmbajtja e të cilave përfshinë një varg rregullash siç janë: Konventa evropiane për mbrojtje nga mundimi dhe veprimi jonjerëzor ose përçmues apo ndëshkimi, Rregullat Evropiane të Burgjeve, Ligji për ekzekutimin e sanksioneve, si dhe Ligji për Avokatin e Popullit dhe Rregullorja e Avokatit të Popullit.
Gjithashtu, personave të dënuar iu shpërndanë edhe fletë me formularë të parashtresave, të cilat mund t’i dërgohen Avokatit të Popullit. Me qëllim që personave të dënuar t’u lehtësohet aksesi deri te Avokati i Popullit, në të gjitha entet ndëshkuese - përmirësuese dhe edukuese – përmirësuese, pastaj janë vendosur sëndukë prej metali në të cilët personat e dënuar do t’i fusin parashtresat e tyre. Është paraparë që përfaqësues të Zyrës së Avokatit të Popullit një deri dy herë në muaj t’i marrin parashtresat nga sëndukët, në mënyrë që pastaj të veprohet sipas tyre.
Përndryshe, materiali i përgjithshëm është shtypur në gjuhën maqedonase, shqipe dhe rome. Në entet ndëshkuese – përmirësuese dhe edukuese – përmirësuese janë shpërndarë gjithsej 345 broshura në gjuhën maqedonase, 220 në gjuhën shqipe dhe 210 në gjuhën rome.


Kërko

Kalendari i ngjarjeve

shkurt 2020
H M M E P S D
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29
Jan
Mar

Anketa

A respektohen dhe sa respektohen të drejtat e personave me nevoja të veçanta në Republikën e Maqedonisë?


Blog

Vizitorë online: 1
© 2011 Avokati i Popullit i Republikes se Maqedonise