Ndihmojmë qytetarët që në mënyrë më të lehtë t’i realizojnë të drejtat dhe liritë e tyre, administrata publike mirëfilli t’u shërbejë atyre, si dhe të avancohet raporti ndërmjet organeve të pushtetit dhe qytetarëve.

si dhe në parimet tona:

Në mënyrë transparente, të ndershme dhe profesionale i ndjekim dhe mbikëqyrim veprimet e organeve të pushtetit.
Të barabartë në relacion me të gjithë.
Profesionistë në punë, të hapur për sugjerime dhe të gatshëm për përsosje të vazhdueshme.

Lajme dhe Ngjarje

 • 24-04-2020

  REKOMANDIME TË AVOKATIT TË POPULLIT PËR REALIZIMIN E TË DREJTAVE TË FËMIJËS NË...

  më shumë
 • 31-03-2020

  REKOMANDIMI I AVOKATIT TË POPULLIT DERI TE QEVERIA E REPUBLIKËS SË MAQEDONISË SË...

  më shumë
 • 26-03-2020

  REKOMANDIME PËR VEPRIMIN ME PERSONAT E PRIVUAR NGA LIRIA NË KUSHTE TË PANDEMISË...

  më shumë
 • Arkivi

Levdata dhe ankesa

E - INFORMATORIAktivitetet

30-01-2007

RREGULLA TË REJA EVROPIANE PËR TË BURGOSURIT

Institucionet e burgjeve në Evropë, në vitin 2006, fituan kodeks praktik – Rregulla Evropiane të Burgjeve, me të cilat përcaktohet drejtimi i administrimit të institucioneve, përkatësisht mënyra se si duhet të veprohet me personat e dënuar, me qëllim të arrihet më lehtë dhe më shpejtë risocializimi dhe riedukimi i tyre.
Komiteti i Ministrave të Këshillit të Evropës, vitin e kaluar i miratoi Rregullat Evropiane për Burgjet (versioni i fundit është aprovuar në vitin 1987), të cilat nuk kanë veprim obligues me ligj, por Këshilli rekomandon përfshirjen e tyre në legjislacionet kombëtare. Qëllimi kryesor i standardeve për burgjet, të kodifikuara në këtë mënyrë, ka për qëllim sigurimin e mbrojtjes përkatëse të të drejtave dhe dinjitetit të personave të burgosur, në mënyrë që të zbuten pasojat e largimit të tyre nga bashkësia.
Zyra e Avokatit të Popullit, si Institucion i cili në bazë të kompetencave të veta ka autorizim në këtë fushë, i përktheu Rregullat Evropiane të Burgjeve dhe përmes wep-faqes së vet i bëri të arritshme për opinionin e gjerë publik.

  Rregulla Evropiane të Burgjeve

Kërko

Kalendari i ngjarjeve

qershor 2020
H M M E P S D
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Maj
Kor

Anketa

A respektohen dhe sa respektohen të drejtat e personave me nevoja të veçanta në Republikën e Maqedonisë?


Blog

Vizitorë online: 12
© 2011 Avokati i Popullit i Republikes se Maqedonise