Ndihmojmë qytetarët që në mënyrë më të lehtë t’i realizojnë të drejtat dhe liritë e tyre, administrata publike mirëfilli t’u shërbejë atyre, si dhe të avancohet raporti ndërmjet organeve të pushtetit dhe qytetarëve.

si dhe në parimet tona:

Në mënyrë transparente, të ndershme dhe profesionale i ndjekim dhe mbikëqyrim veprimet e organeve të pushtetit.
Të barabartë në relacion me të gjithë.
Profesionistë në punë, të hapur për sugjerime dhe të gatshëm për përsosje të vazhdueshme.

Lajme dhe Ngjarje

 • 24-04-2020

  REKOMANDIME TË AVOKATIT TË POPULLIT PËR REALIZIMIN E TË DREJTAVE TË FËMIJËS NË...

  më shumë
 • 31-03-2020

  REKOMANDIMI I AVOKATIT TË POPULLIT DERI TE QEVERIA E REPUBLIKËS SË MAQEDONISË SË...

  më shumë
 • 26-03-2020

  REKOMANDIME PËR VEPRIMIN ME PERSONAT E PRIVUAR NGA LIRIA NË KUSHTE TË PANDEMISË...

  më shumë
 • Arkivi

Levdata dhe ankesa

E - INFORMATORIAktivitetet

PRES-KONFERENCA E AVOKATIT TË POPULLIT Z.IXHET MEMETI PËR GJENDJET NË QENDRËN PËR PRANIMIN E TË HUAJVE NË GAZI-BABË 12-06-2015

12.06.2015, Shkup

PRES-KONFERENCA E AVOKATIT TË POPULLIT Z.IXHET MEMETI PËR GJENDJET NË QENDRËN PËR PRANIMIN E TË HUAJVE NË GAZI-BABË

„Për shkak të numrit të zmadhuar të personave të cilët qëndrojnë në Qendrën për pranimin e të huajve si dhe problemet me të cilat ballafaqohen duke përfshirë edhe revoltin e tyre, ekip i Avokatit të Popullit (i përbërë nga disa seksione) vizitoi Qendrën, bisedoi me personat, ndërkaq realizoi edhe inspektim në dokumentacionet e këtyre personave. Hasëm gjendje katastrofale dhe kushte johumane, nën standarde minimale me çka ashpër shkilet dinjiteti i njeriut“.

Këtë, në mes tjerash e tha Avokati i Popullit z.Ixhet Memeti në pres-konferencën në të cilën prezantoi gjendjet në Qendrën për pranimin e të huajve në Gazi Babë, pas vizitës së realizuar.

Avokati i Popullit z.Ixhet Memeti potencoi se brengos komunikimi jashtzakonisht i keq i organeve kompetente, ndërkaq i cili ndonjëherë realizohet jashtë ligjit.

„Kjo çështje është shum komplekse dhe kërkon qasje nga shum sektore me qëllim të ndryshimit të rregullores juridike në më shum sfera. Rekomandoj qasje serioze lidhur me menaxhimin e dobët dhe joprofesional me problemin, si dhe zmadhimin e kapaciteteve pranuese me kushte përkatëse dhe humane për vendosje“ tha Memeti.


Kërko

Kalendari i ngjarjeve

qershor 2020
H M M E P S D
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Maj
Kor

Anketa

A respektohen dhe sa respektohen të drejtat e personave me nevoja të veçanta në Republikën e Maqedonisë?


Blog

Vizitorë online: 1
© 2011 Avokati i Popullit i Republikes se Maqedonise