Ndihmojmë qytetarët që në mënyrë më të lehtë t’i realizojnë të drejtat dhe liritë e tyre, administrata publike mirëfilli t’u shërbejë atyre, si dhe të avancohet raporti ndërmjet organeve të pushtetit dhe qytetarëve.

si dhe në parimet tona:

Në mënyrë transparente, të ndershme dhe profesionale i ndjekim dhe mbikëqyrim veprimet e organeve të pushtetit.
Të barabartë në relacion me të gjithë.
Profesionistë në punë, të hapur për sugjerime dhe të gatshëm për përsosje të vazhdueshme.

Lajme dhe Ngjarje

 • 24-04-2020

  REKOMANDIME TË AVOKATIT TË POPULLIT PËR REALIZIMIN E TË DREJTAVE TË FËMIJËS NË...

  më shumë
 • 31-03-2020

  REKOMANDIMI I AVOKATIT TË POPULLIT DERI TE QEVERIA E REPUBLIKËS SË MAQEDONISË SË...

  më shumë
 • 26-03-2020

  REKOMANDIME PËR VEPRIMIN ME PERSONAT E PRIVUAR NGA LIRIA NË KUSHTE TË PANDEMISË...

  më shumë
 • Arkivi

Levdata dhe ankesa

E - INFORMATORIAktivitetet

FILLOI FUSHATA E AVOKATIT TË POPULLIT PËR TAKIME ME QYTETARËT E MJEDISEVE RURALE 22-05-2014

22.05.2014, Komunës Studeniçan

FILLOI FUSHATA E AVOKATIT TË POPULLIT PËR TAKIME ME QYTETARËT E MJEDISEVE RURALE

Avokati i Popullit e mbajti takimin e parë me qytetarët e Komunës Studeniçan, si pjesë të aktiviteteve të planifikuara për vitin 2014 për takime me qytetarët e vendeve rurale dhe vendeve me numër më të madh të grupeve të qytetarëve të margjinalizuar dhe vulnerabil.

Qëllimi i këtyre takimeve është që qytetarët të informohen me të drejtat e mbrojtjes sociale, mbrojtjes dhe sigurimit shëndetësor, si dhe sigurimit pensional dhe invalidor dhe njëkohësisht edhe me mënyrat e realizimit të këtyre të drejtave dhe mekanizmat për mbrojtje gjatë cenimit eventual.

Në takim, qytetarët e pranishëm shprehën interesim për temat e prezantuara, veçanërisht në lidhje me dispozitat ligjore të cilat e rregullojnë pensionin e pleqërisë, mënyrën e pagimit të shërbimeve tek mjeku amë, si dhe kompensimet në para për të drejtat sociale, gjithashtu u interesuan edhe për realizimin e të drejtave nga fusha të tjera, veçanërisht për regjistrimin e fëmijëve në librat amzë.

Qytetarëve iu shpërndanë edhe materiale (fletëpalosje, broshura, buletine) të Avokatit të Popullit në gjuhën maqedonase, shqipe, turke, rome, vllahe, serbi dhe në gjuhën boshnjake.


Kërko

Kalendari i ngjarjeve

qershor 2020
H M M E P S D
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Maj
Kor

Anketa

A respektohen dhe sa respektohen të drejtat e personave me nevoja të veçanta në Republikën e Maqedonisë?


Blog

Vizitorë online: 2
© 2011 Avokati i Popullit i Republikes se Maqedonise