Ndihmojmë qytetarët që në mënyrë më të lehtë t’i realizojnë të drejtat dhe liritë e tyre, administrata publike mirëfilli t’u shërbejë atyre, si dhe të avancohet raporti ndërmjet organeve të pushtetit dhe qytetarëve.

si dhe në parimet tona:

Në mënyrë transparente, të ndershme dhe profesionale i ndjekim dhe mbikëqyrim veprimet e organeve të pushtetit.
Të barabartë në relacion me të gjithë.
Profesionistë në punë, të hapur për sugjerime dhe të gatshëm për përsosje të vazhdueshme.

Lajme dhe Ngjarje

 • 26-06-2020

  KOMUNIKATË E AVOKATIT TË POPULLIT ME RASTIN E 26 QERSHORIT-DITËS NDËRKOMBËTARE...

  më shumë
 • 17-06-2020

  KOMUNIKATË LIDHUR ME ARKËTIMIN PËR LËSHIMIN E DËFTESAVE

  më shumë
 • 09-06-2020

  under construction

  më shumë
 • Arkivi

Levdata dhe ankesa

E - INFORMATORIAktivitetet

20-09-2019

Shkup

TAKIM I AVOKATIT TË POPULLIT Z. IXHET MEMETI ME ZËVENDËSIT E OMBUDSMANËVE TË REPUBLIKËS SË KROACISË TENA SHIMONOVIQ EINVOLTER DHE REPUBLIKËS SË SLLOVENISË MIHA HORVAT

Avokati i Popullit realizoi takim me zëvendës avokatët e popullit të Republikës së Kroacisë – Tena Shimonoviq Einvolter dhe Republikës së Sllovenisë Miha Horvat, të cilët me mbështetjen e Misionit të OSBE në Shkup, në kontekst të realizimit të mandatit - Avokati i Popullit mik i gjykatës, realizuan trajnim dyditor me punonjësit e zyrës së  Avokatit të Popullit të Republikës së Maqedonisë së Veriut.

Në këtë takim u fol për sfidat me të cilat ballafaqohen ombudsmanët në realizimin e mandatit mik i gjykatës-mënyrën e veprimit të paraqitjes së parashtresave dhe bashkëpunimin me gjykatat. Bashkëbiseduesit ranë dakord se problemet me të cilët përballen në kuadër të mandatit janë thuaja se identike dhe se në të ardhmen duhet të punohet për rritjen e bashkëpunimit me gjykatat me qëllim të realizimit papengesë të mandatit. Ata, gjithashtu, ranë dakord se duhet të punohet edhe për promovim më të madh me qëllim që qytetarët të njoftohen me këtë kompetencë të re, përkatësisht për ndihmën të cilën mund ta marrin nga Avokati i Popullit në kuadër të procedurave gjyqësore.

Kërko

Kalendari i ngjarjeve

korrik 2020
H M M E P S D
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Qer
Gsh

Anketa

A respektohen dhe sa respektohen të drejtat e personave me nevoja të veçanta në Republikën e Maqedonisë?


Blog

Vizitorë online: 1
© 2011 Avokati i Popullit i Republikes se Maqedonise