Ndihmojmë qytetarët që në mënyrë më të lehtë t’i realizojnë të drejtat dhe liritë e tyre, administrata publike mirëfilli t’u shërbejë atyre, si dhe të avancohet raporti ndërmjet organeve të pushtetit dhe qytetarëve.

si dhe në parimet tona:

Në mënyrë transparente, të ndershme dhe profesionale i ndjekim dhe mbikëqyrim veprimet e organeve të pushtetit.
Të barabartë në relacion me të gjithë.
Profesionistë në punë, të hapur për sugjerime dhe të gatshëm për përsosje të vazhdueshme.

Lajme dhe Ngjarje

 • 10-12-2019

  KOMUNIKATË ME RASTIN E 10-DHJETORIT DITËS SË TË DREJTAVE TË NJERIUT

  më shumë
 • 25-09-2019

  AVOKATI I POPULLIT – MEKANIZMI PARANDALUES NACIONAL MIKPRITËS I TAKIMIT TË DYTË...

  më shumë
 • 12-08-2019

  KOMUNIKATË E AVOKATIT TË POPULLIT NË LIDHJE ME NGJARJET E FUNDIT ME DJEGIEN E...

  më shumë
 • Arkivi

Levdata dhe ankesa

E - INFORMATORIAktivitetet

TAKIM I AVOKATIT TË POPULLIT Z. IXHET MEMETI ME ZNJ. KORIN JONKER, SHEFE E MISIONIT TË OSBE/ODIHR 29-03-2019

Shkup

TAKIM I AVOKATIT TË POPULLIT Z. IXHET MEMETI ME ZNJ. KORIN JONKER, SHEFE E MISIONIT TË OSBE/ODIHR

Avokati i Popullit, z. Ixhet Memeti realizoi takim me znj. Korin Jonker shefe e Misionit Vëzhgues për Zgjedhjet Presidenciale në Republikën e Maqedonisë së Veriut OSBE/ODIHR - Misioni në Shkup, në të cilin u diskutua për zgjedhjet e ardhshme presidenciale dhe për zgjedhjet e parakohshme për kryetarë të tri komunave, rrethi i parë i të cilave duhet të mbahet më 21 prill.

Në këtë takim theksi u vu në gatishmërinë e Institucionit, në kontekst të mbrojtjes së të drejtës së zgjedhjes, ndërsa Avokati i Popullit, z. Memeti, informoi se për këtë qëllim, nga data një prill do të filloj të funksionoj linja telefonike në të cilën mund të paraqitet çdo lloj cenimi i të drejtës zgjedhore.

Gjithashtu, në kontekst të përforcimit të mbrojtjes së të drejtës së zgjedhjes, Avokati i Popullit e theksoi pikëpamjen e tij për nevojën e bashkëpunimit të përhershëm të institucioneve, me qëllim të reduktimit të parregullsive të cilat paraqiten thuaja se në të gjitha zgjedhjet.

Ai informoi se institucioni Avokat i Popullit edhe më tej vazhdon të konstatoj dobësi në aspekt të azhurnimit të listës së zgjedhësve, si dhe koordinimit të dobët midis Komisionit Shtetëror të Zgjedhjeve dhe Ministrisë së Punëve të Brendshme për zgjidhjen e këtij problemi, ndërkohë që e aktualizoji edhe çështjen e nevojës së përmirësimit të edukimit të organeve të cilët i zbatojnë zgjedhjet.


Kërko

Kalendari i ngjarjeve

dhjetor 2019
H M M E P S D
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
Jan

Anketa

A respektohen dhe sa respektohen të drejtat e personave me nevoja të veçanta në Republikën e Maqedonisë?


Blog

Vizitorë online: 1
© 2011 Avokati i Popullit i Republikes se Maqedonise