Ndihmojmë qytetarët që në mënyrë më të lehtë t’i realizojnë të drejtat dhe liritë e tyre, administrata publike mirëfilli t’u shërbejë atyre, si dhe të avancohet raporti ndërmjet organeve të pushtetit dhe qytetarëve.

si dhe në parimet tona:

Në mënyrë transparente, të ndershme dhe profesionale i ndjekim dhe mbikëqyrim veprimet e organeve të pushtetit.
Të barabartë në relacion me të gjithë.
Profesionistë në punë, të hapur për sugjerime dhe të gatshëm për përsosje të vazhdueshme.

Lajme dhe Ngjarje

 • 25-09-2019

  AVOKATI I POPULLIT – MEKANIZMI PARANDALUES NACIONAL MIKPRITËS I TAKIMIT TË DYTË...

  më shumë
 • 12-08-2019

  KOMUNIKATË E AVOKATIT TË POPULLIT NË LIDHJE ME NGJARJET E FUNDIT ME DJEGIEN E...

  më shumë
 • 26-06-2019

  U PREZANTUA RAPORTI VJETOR I AVOKATIT TË POPULLIT MEKANIZMIT PARANDALUES...

  më shumë
 • Arkivi

Levdata dhe ankesa

E - INFORMATORIAktivitetet

10-12-2018

Shkup

AVOKATI I POPULLIT, Z.IXHET MEMETI MORI PJESË NË KONFERENCËN ME RASTIN E DITËS NDËRKOMBËTARE TË TË DREJTAVE TË NJERIUT

Në kuadër të kremtimit të Ditës ndërkombëtare të të drejtave të njeriut 10 dhjetorit dhe 70 vjet nga miratimi i Deklaratës universale për të drejtat e njeriut, avokati i popullit z.Ixhet Memeti mori pjesë në konferencën „Roli i avokatëve në mbrojtjen dhe promovimin e të drejtave të njeriut‘’, organizuar nga ana e Odës së avokatëve të Republikës së Maqedonisë, në partneritet me Ambasadën e Shteteve të Bashkuara të Amerikës (SHBA).

Duke folur me temën „Roli i mbrojtësve të lirive dhe të drejtave të njeriut“ avokati i popullit, z. Memeti theksoi se mbrojtja e lirive dhe të drejtave të njeriut kërkon vigjilencë, përkushtim dhe qëndrueshmëri në përpjekjet për t’i përmirësuar dhe promovuar ato.

„Avokati i popullit dhe avokatët janë luftëtarë të cilët kundërshtojnë parregullsitë në shoqëri, duke vepruar nga pozicioni i pavarësisë dhe profesionalizmit si tipare të sundimit të së drejtës. Funksioni ynë ka shumë ngjashmëri, dhe përskaj profesionalizmit nënkupton përgjegjësi, etikë dhe moral gjatë veprimit’’, tha avokati i popullit, z.Ixhet Memeti.

Përndryshe, Konferencën e hapën kryetari i Odës së Avokatëve të Republikës së Maqedonisë z. Lubomir Mihajllovski, ministri për drejtësi znj. Renata Deskoska dhe ambasadori i SHBA-ve në Republikën e Maqedonisë E. T. Xhes Bejli. Pjesëmarrës ishin edhe kryetari i Gjykatës Kushtetuese të Republikës së Maqedonisë z. Nikolla Ivanovski, zëvendës kryetari i Odës së avokatëve znj. Jelena Ristiq, Agjenti qeveritar, Byroja për përfaqësimin e Republikës së Maqedonisë pranë Gjykatës Evropiane për të drejtat e njeriut znj. Danica Xhonova dhe znj. Neda Naumovska nga Fondacioni shoqëri e hapur.

Kërko

Kalendari i ngjarjeve

nëntor 2019
H M M E P S D
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
Tet
Dhj

Anketa

A respektohen dhe sa respektohen të drejtat e personave me nevoja të veçanta në Republikën e Maqedonisë?


Blog

Vizitorë online: 2
© 2011 Avokati i Popullit i Republikes se Maqedonise