Ndihmojmë qytetarët që në mënyrë më të lehtë t’i realizojnë të drejtat dhe liritë e tyre, administrata publike mirëfilli t’u shërbejë atyre, si dhe të avancohet raporti ndërmjet organeve të pushtetit dhe qytetarëve.

si dhe në parimet tona:

Në mënyrë transparente, të ndershme dhe profesionale i ndjekim dhe mbikëqyrim veprimet e organeve të pushtetit.
Të barabartë në relacion me të gjithë.
Profesionistë në punë, të hapur për sugjerime dhe të gatshëm për përsosje të vazhdueshme.

Lajme dhe Ngjarje

 • 25-09-2019

  AVOKATI I POPULLIT – MEKANIZMI PARANDALUES NACIONAL MIKPRITËS I TAKIMIT TË DYTË...

  më shumë
 • 12-08-2019

  KOMUNIKATË E AVOKATIT TË POPULLIT NË LIDHJE ME NGJARJET E FUNDIT ME DJEGIEN E...

  më shumë
 • 26-06-2019

  U PREZANTUA RAPORTI VJETOR I AVOKATIT TË POPULLIT MEKANIZMIT PARANDALUES...

  më shumë
 • Arkivi

Levdata dhe ankesa

E - INFORMATORIAktivitetet

TAKIM I AVOKATIT TË POPULLIT Z. IXHET MEMETI ME ZNJ. SUZAN K. FALATKO, ZËVENDËSE-DREJTORESHË E ZYRËS SË SHBA PËR ÇËSHTJE TË EVROPËS JUG-QENDRORE 15-02-2018

15.02.2018, Shkup

TAKIM I AVOKATIT TË POPULLIT Z. IXHET MEMETI ME ZNJ. SUZAN K. FALATKO, ZËVENDËSE-DREJTORESHË E ZYRËS SË SHBA PËR ÇËSHTJE TË EVROPËS JUG-QENDRORE

Avokati i Popullit z. Ixhet Memeti realizoi takim me znj. Suzan K. Falatko, zëvendëse-drejtoreshë e Zyrës së Shteteve të Bashkuara për çështje të Evropës Jug-Qendrore, në të cilin u bisedua për gjendjet me promovimin e lirive dhe të drejtave të njeriut dhe zbatimin e rekomandimeve të Avokatit të Popullit nga ana e organeve administrative.

Njëkohësisht, në këtë takim u diskutua edhe për sfidat me të cilat ballafaqohet institucioni, si dhe për reformat rrjedhëse në Republikën e Maqedonisë.

Përkatësisht, z. Memeti informoi se është përmirësuar dukshëm komunikimi me organet/organizatat të cilat i monitoron Avokati i Popullit, por se zbatimi dhe praktikimi i kompetencave të reja ligjore është pamundësuar për shkak të mungesës së kapaciteteve kadrovike.

Duke e marr parasysh se numri më i madh i parashtresave të parashtruara pranë Avokatit të Popullit janë nga fusha e jurisprudencës, në takim u bë fjalë edhe për reformat në jurisprudencë dhe rolin e Avokatit të Popullit në këtë proces.
Dy bashkëbiseduesit ranë dakord se me rëndësi të jashtëzakonshme është të sigurohet mbështetje e vazhdueshme e Institucionit, duke e marrë parasysh rolin e Ombudsmanit në mbrojtjen e të drejtave të qytetarëve.


Kërko

Kalendari i ngjarjeve

tetor 2019
H M M E P S D
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
Sht

Anketa

A respektohen dhe sa respektohen të drejtat e personave me nevoja të veçanta në Republikën e Maqedonisë?


Blog

Vizitorë online: 1
© 2011 Avokati i Popullit i Republikes se Maqedonise