Ndihmojmë qytetarët që në mënyrë më të lehtë t’i realizojnë të drejtat dhe liritë e tyre, administrata publike mirëfilli t’u shërbejë atyre, si dhe të avancohet raporti ndërmjet organeve të pushtetit dhe qytetarëve.

si dhe në parimet tona:

Në mënyrë transparente, të ndershme dhe profesionale i ndjekim dhe mbikëqyrim veprimet e organeve të pushtetit.
Të barabartë në relacion me të gjithë.
Profesionistë në punë, të hapur për sugjerime dhe të gatshëm për përsosje të vazhdueshme.

Lajme dhe Ngjarje

 • 24-04-2020

  REKOMANDIME TË AVOKATIT TË POPULLIT PËR REALIZIMIN E TË DREJTAVE TË FËMIJËS NË...

  më shumë
 • 31-03-2020

  REKOMANDIMI I AVOKATIT TË POPULLIT DERI TE QEVERIA E REPUBLIKËS SË MAQEDONISË SË...

  më shumë
 • 26-03-2020

  REKOMANDIME PËR VEPRIMIN ME PERSONAT E PRIVUAR NGA LIRIA NË KUSHTE TË PANDEMISË...

  më shumë
 • Arkivi

Levdata dhe ankesa

E - INFORMATORIAktivitetet

PUNËTORI PËR PËRVOJAT E VETËQEVERISJES LOKALE NË MENAXHIMIN E MBETURINAVE 07-02-2018

07.02.2017, Veles

PUNËTORI PËR PËRVOJAT E VETËQEVERISJES LOKALE NË MENAXHIMIN E MBETURINAVE

„Ekonomia qarkore: përvojat e vetëqeverisjes lokale në menaxhimin e mbeturinave“ ishte tema e punëtorisë së organizuar nga zyra e Avokatit të popullit, me mbështetjen e Ambasadës së Mbretërisë së Holandës e cila u mbajt në Veles.

Në punëtorinë në të cilën morri pjesë ambasadori i Mbretërisë së Holandës në Republikën e Maqedonisë E.T Vouter Pllomp, kryetarë të disa komunave, përfaqësues të Ministrisë për mjedis jetësor dhe planifikim hapësinor dhe të organizatave joqeveritare të cilët punojnë në fushën e mbrojtjes së mjedisit jetësor, u prezantua hulumtimi për ,, Situatat me deponimin e mbeturinave në Republikën e Maqedonisë’’, i realizuar nga ana e institucionit të Avokatit të popullit. Përvojat me menaxhimin e mbeturinave në Holandë i prezantoi z.Hans Brojkellman, ndërsa me temën,, Hyrje në ekonominë qarkore’’ foli z. Hans Van Ek.

„Ka ligje, por të njëjtit nuk zbatohen në praktikë për shkak të ndërgjegjes së pamjaftueshme të atyre të cilët duhet ta zbatojnë ligjin. Për këto arsye u bëj thirrje  autoriteteve në vend që me seriozitet dhe në mënyrë cilësore të fillojnë me zbatimin e dispozitave. Njëkohësisht pa vonesë të fillojnë me ndërtimin e deponive rajonale sipas të gjitha standardeve me qëllim të realizimit të të drejtës së qytetarëve për të jetuar në një mjedis të shëndetshëm’’, tha ndër të tjera, në fjalimin e tij përshëndetës avokati i popullit z. Ixhet Memeti.

Sipas Memetit krahas së drejtës së garantuar me Kushtetutë për mjedis të shëndoshë jetësor, brengos fakti që vite me rradhë shteti përmes institucioneve të veta nuk kushton vëmendje të mjaftueshme dhe nuk ndërmerr masa konkrete për mbrojtjen dhe avansimin e mjedisit jetësor.

Duke prezantuar hulumtimin, këshilltari shtetëror z.Niko Bojaxhiev theksoi se konkluzion i përgjithshëm në bazë të të dhënave është se në Republikën e Maqedonisë deponimi i mbeturinave kryhet nën çdo nivel se është nën standarde, dhe pothuajse nuk respektohet asnjë normë ligjore e cila i përket kësaj çështjeje.

„Nga gjithsej numri i komunave 42 shfrytëzojnë deponi lokale për mbeturina komunale dhe lloje të tjera, me ç’rast asnjëra nuk posedon leje të integruar ekologjike, përkatësisht nuk i plotëson standardet ligjore, Deponi rajonale shfrytëzojnë 14 komuna, ndërsa 11 komuna (kryesisht më të vogla rurale) nuk shfrytëzojnë deponi lokale dhe as rajonale’’, theksoi Bojaxhiev.


Kërko

Kalendari i ngjarjeve

qershor 2020
H M M E P S D
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Maj
Kor

Anketa

A respektohen dhe sa respektohen të drejtat e personave me nevoja të veçanta në Republikën e Maqedonisë?


Blog

Vizitorë online: 1
© 2011 Avokati i Popullit i Republikes se Maqedonise