Ndihmojmë qytetarët që në mënyrë më të lehtë t’i realizojnë të drejtat dhe liritë e tyre, administrata publike mirëfilli t’u shërbejë atyre, si dhe të avancohet raporti ndërmjet organeve të pushtetit dhe qytetarëve.

si dhe në parimet tona:

Në mënyrë transparente, të ndershme dhe profesionale i ndjekim dhe mbikëqyrim veprimet e organeve të pushtetit.
Të barabartë në relacion me të gjithë.
Profesionistë në punë, të hapur për sugjerime dhe të gatshëm për përsosje të vazhdueshme.

Lajme dhe Ngjarje

 • 24-04-2020

  REKOMANDIME TË AVOKATIT TË POPULLIT PËR REALIZIMIN E TË DREJTAVE TË FËMIJËS NË...

  më shumë
 • 31-03-2020

  REKOMANDIMI I AVOKATIT TË POPULLIT DERI TE QEVERIA E REPUBLIKËS SË MAQEDONISË SË...

  më shumë
 • 26-03-2020

  REKOMANDIME PËR VEPRIMIN ME PERSONAT E PRIVUAR NGA LIRIA NË KUSHTE TË PANDEMISË...

  më shumë
 • Arkivi

Levdata dhe ankesa

E - INFORMATORIAktivitetet

18-10-2017

18.10.2017, Shkup

AVOKATI I POPULLIT Z. IXHET MEMETI REALIZOI TAKIM ME AMBASADOREN E REPUBLIKËS SË AUSTRISË NË MAQEDONI, E.S. ZNJ. RENATE KOBLER

Avokati i popullit z.Ixhet Memeti realizoi takim me ambasadoren e Republikës së Austrisë në Maqedoni, znj. Renate Kobler,  në të cilin u bisedua për situatat me promovimin dhe mbrojtjen e lirive dhe të drejtave të njeriut, për sfidat me të cilat po ballafaqohet institucioni, dhe veçanërisht për vlerësimet fillestare të Institucionit lidhur me raundin e parë të zgjedhjeve lokale.

Gjegjësisht, Avokati i popullit z.Memeti informoi se komunikimi me organet/institucionet dukshëm është përmirësuar, por për shkak të mungesës së kapaciteteve dhe mospërputhjes së rregullores ligjore, zbatimi praktik i ndryshimeve të reja ligjore ende është i pamundshëm.

Në kontekst të mbrojtjes së të drejtës zgjedhore, si dhe vështrimeve fillestare të Institucionit, Avokati i popullit me keqardhje konstatoi se lëshimet nga vitet e mëparshme edhe mëtej vazhdojnë, përkatësisht lëshime në listën zgjedhore dhe komunikim i dobët ndërmjet Komisionit shtetëror zgjedhor dhe Ministrisë për punë të brendshme.

Ambasadorja Kobler theksoi se Republika e Austrisë edhe mëtej do të vazhdojë të jet aleate e Institucionit në formë të projekteve të përbashkëta, veçanërisht gjatë presidencës së Austrisë me Bashkimin Evropian në gjysmën e dytë të vitit 2018.


Kërko

Kalendari i ngjarjeve

maj 2020
H M M E P S D
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Pri
Qer

Anketa

A respektohen dhe sa respektohen të drejtat e personave me nevoja të veçanta në Republikën e Maqedonisë?


Blog

Vizitorë online: 1
© 2011 Avokati i Popullit i Republikes se Maqedonise