Ndihmojmë qytetarët që në mënyrë më të lehtë t’i realizojnë të drejtat dhe liritë e tyre, administrata publike mirëfilli t’u shërbejë atyre, si dhe të avancohet raporti ndërmjet organeve të pushtetit dhe qytetarëve.

si dhe në parimet tona:

Në mënyrë transparente, të ndershme dhe profesionale i ndjekim dhe mbikëqyrim veprimet e organeve të pushtetit.
Të barabartë në relacion me të gjithë.
Profesionistë në punë, të hapur për sugjerime dhe të gatshëm për përsosje të vazhdueshme.

Lajme dhe Ngjarje

 • 24-04-2020

  REKOMANDIME TË AVOKATIT TË POPULLIT PËR REALIZIMIN E TË DREJTAVE TË FËMIJËS NË...

  më shumë
 • 31-03-2020

  REKOMANDIMI I AVOKATIT TË POPULLIT DERI TE QEVERIA E REPUBLIKËS SË MAQEDONISË SË...

  më shumë
 • 26-03-2020

  REKOMANDIME PËR VEPRIMIN ME PERSONAT E PRIVUAR NGA LIRIA NË KUSHTE TË PANDEMISË...

  më shumë
 • Arkivi

Levdata dhe ankesa

E - INFORMATORIAktivitetet

06-10-2017

05.10.2017, Kumanovë

AVOKATI I POPULLIT, Z. IXHET MEMETI MORI PJESË NË NGJARJEN TË CILËN E ORGANIZOI QENDRA NACIONALE ROME-KUMANOVË

Avokati i Popullit, z. Ixhet Memeti, mori pjesë në ngjarjen me temë: “Hajde të flasim për diskriminimin”, në organizim të Shoqatës Qendra Nacionale Rome në Kumanovë.

Në fjalimin e tij, Avokati i Popullit theksoi se diskriminimi është mjaft i pranishëm tanimë disa vjet, kur edhe u shpeshtuan reagimet e pjesëtarëve të grupeve të ndryshme etnike dhe grupeve të margjinalizara duke thënë se nuk ndihen të barabartë me të tjerët.

“Përçmimi, dhimbja por edhe pafuqia e viktimave për t’u mbrojtur nga diskriminimi është njësoj e pakëndshme, si edhe dhuna fizike dhe padyshim lë pasoja mbi shëndetin fizik, psikologjik dhe emocional tek individët ose grupi i personave-viktima të diskriminimit”, tha mes tjerash z. Memeti.

Avokati i Popullit, z. Memeti, në fjalimin e tij e përfundoi me rekomandimin se për zvogëlimin e dhunës dhe gjuhës së urrejtjes nevojitet angazhim serioz dhe punë e përkushtuar në fushën e parandalimit dhe luftimit të diskriminimit të romëve.

Në këtë ngjarje, të pranishmëve iu drejtua edhe Ambasadori i Republikës së Francës në Maqedoni, z. Kristian Timonie, si dhe përfaqësuesi i Ministrisë së Arsimit dhe Shkencës.


Kërko

Kalendari i ngjarjeve

maj 2020
H M M E P S D
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Pri
Qer

Anketa

A respektohen dhe sa respektohen të drejtat e personave me nevoja të veçanta në Republikën e Maqedonisë?


Blog

Vizitorë online: 1
© 2011 Avokati i Popullit i Republikes se Maqedonise