Ndihmojmë qytetarët që në mënyrë më të lehtë t’i realizojnë të drejtat dhe liritë e tyre, administrata publike mirëfilli t’u shërbejë atyre, si dhe të avancohet raporti ndërmjet organeve të pushtetit dhe qytetarëve.

si dhe në parimet tona:

Në mënyrë transparente, të ndershme dhe profesionale i ndjekim dhe mbikëqyrim veprimet e organeve të pushtetit.
Të barabartë në relacion me të gjithë.
Profesionistë në punë, të hapur për sugjerime dhe të gatshëm për përsosje të vazhdueshme.

Lajme dhe Ngjarje

 • 23-01-2020

  RASTIN ME TË MITURIN Е LIDHUR PËR KREVATI TË CILIN E BËRI PUBLIK AVOKATI I...

  më shumë
 • 04-01-2020

  PËRKUJTIM DHE MESAZH I AVOKATIT TË POPULLIT ME RASTIN E 4 JANARIT – DITËS...

  më shumë
 • 10-12-2019

  KOMUNIKATË ME RASTIN E 10-DHJETORIT DITËS SË TË DREJTAVE TË NJERIUT

  më shumë
 • Arkivi

Levdata dhe ankesa

E - INFORMATORIAktivitetet

STUDENTËT E FAKULTETIT JURIDIK ,,JUSTINIJANI I PARË’’ NGA SHKUPI VIZITUAN ZYRËN E AVOKATIT TË POPULLIT 11-05-2017

11.05.2017, Shkup

STUDENTËT E FAKULTETIT JURIDIK ,,JUSTINIJANI I PARË’’ NGA SHKUPI VIZITUAN ZYRËN E AVOKATIT TË POPULLIT

Zëvendës avokati i popullit znj. Vaska Bajramovska Mustafa realizoi takim me studentët e Fakulltetit juridik ,,Justinijani i Parë’’ pranë Universitetit ,, Shën Kirili dhe Metodi’’ - Shkup, në të cilin i njoftoi me rolin, mandatin dhe kompetencat e Avokatit të popullit në promovimin, parandalimin dhe mbrojtjen e lirive dhe të drejtave të njeriut, me theks të veçantë në kompetencat e reja të Avokatit të popullit, konform ndyshimeve dhe plotësimeve të Ligjit për avokatin e popullit.

Studentët u interesuan për mënyrën e konstatimit të shkeljes të një të drejte të caktuar, masat të cilat Avokati i popullit mund t’i ndërmerr, si dhe për veprimet e organeve pas intervenimeve të Avokatit të popullit. Gjithashtu, studentët u interesuan për mënyrën e mbrojtjes së të drejtave të grupeve vulnerabile (gra, fëmijë, persona me nevoja të posaçme), për të drejtat e personave të privuar nga liria dhe për mbrojtje nga diskriminimi. Në këtë kontekst u informuan për punën e seksionit për mbrojtjen e fëmijëve dhe personave me aftësi të kufizuara, seksionit për mbrojtje nga diskriminimi dhe për Mekanizmin parandalues nacional, në kuadër të institucionit të Avokatit të popullit.

Kërko

Kalendari i ngjarjeve

janar 2020
H M M E P S D
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Dhj
Shk

Anketa

A respektohen dhe sa respektohen të drejtat e personave me nevoja të veçanta në Republikën e Maqedonisë?


Blog

Vizitorë online: 1
© 2011 Avokati i Popullit i Republikes se Maqedonise