Ndihmojmë qytetarët që në mënyrë më të lehtë t’i realizojnë të drejtat dhe liritë e tyre, administrata publike mirëfilli t’u shërbejë atyre, si dhe të avancohet raporti ndërmjet organeve të pushtetit dhe qytetarëve.

si dhe në parimet tona:

Në mënyrë transparente, të ndershme dhe profesionale i ndjekim dhe mbikëqyrim veprimet e organeve të pushtetit.
Të barabartë në relacion me të gjithë.
Profesionistë në punë, të hapur për sugjerime dhe të gatshëm për përsosje të vazhdueshme.

Lajme dhe Ngjarje

 • 24-04-2020

  REKOMANDIME TË AVOKATIT TË POPULLIT PËR REALIZIMIN E TË DREJTAVE TË FËMIJËS NË...

  më shumë
 • 31-03-2020

  REKOMANDIMI I AVOKATIT TË POPULLIT DERI TE QEVERIA E REPUBLIKËS SË MAQEDONISË SË...

  më shumë
 • 26-03-2020

  REKOMANDIME PËR VEPRIMIN ME PERSONAT E PRIVUAR NGA LIRIA NË KUSHTE TË PANDEMISË...

  më shumë
 • Arkivi

Levdata dhe ankesa

E - INFORMATORIAktivitetet

NXËNËSIT E SHKOLLËS FILLORE ,,RAJKO ZHINZIFOV’’ NGA SHKUPI VIZITUAN ZYRËN E AVOKATIT TË POPULLIT 02-12-2016

02.12.2016, Shkup

NXËNËSIT E SHKOLLËS FILLORE ,,RAJKO ZHINZIFOV’’ NGA SHKUPI VIZITUAN ZYRËN E AVOKATIT TË POPULLIT

Si punon institucioni i Avokatit të Popullit? Cili është roli dhe mandati i tij në shoqëri? Si u ndihmon qytetarëve, sidomos fëmijëve? Këto ishin vetëm disa pyetje të cilave z.Ixhet Memeti iu përgjigj gjatë takimit me nxënësit e klasës së pestë pranë Shkollës fillore ,,Rajko Zhinzifov’’ nga Shkupi. Nxënësit në veçanti u interesuan për të drejtat e tyre, edhe si fëmijë edhe si nxënës, si dhe për mënyrat se si të kërkojnë mbrojtjen e tyre.

Avokati i Popullit z.Memeti i njoftoi me mënyrën se si punon institucioni-kush dhe si mund të drejtohet, si procedohen ankesat, dhe cilët janë mekanizmat e Avokatit të Popullit për mbrojtjen e të drejtave të qytetarëve. Ai njoftoi fëmijët me Seksionin për mbrojtjen e të drejtave të fëmijëve dhe të personave me nevoja të veçanta, si dhe në cilat raste dhe në cilën mënyrë fëmijët mund të drejtohen pranë Avokatit të Popullit, në qoftë se konsiderojnë se u është shkelur ndonjë e drejtë.


Kërko

Kalendari i ngjarjeve

qershor 2020
H M M E P S D
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Maj
Kor

Anketa

A respektohen dhe sa respektohen të drejtat e personave me nevoja të veçanta në Republikën e Maqedonisë?


Blog

Vizitorë online: 2
© 2011 Avokati i Popullit i Republikes se Maqedonise