Ndihmojmë qytetarët që në mënyrë më të lehtë t’i realizojnë të drejtat dhe liritë e tyre, administrata publike mirëfilli t’u shërbejë atyre, si dhe të avancohet raporti ndërmjet organeve të pushtetit dhe qytetarëve.

si dhe në parimet tona:

Në mënyrë transparente, të ndershme dhe profesionale i ndjekim dhe mbikëqyrim veprimet e organeve të pushtetit.
Të barabartë në relacion me të gjithë.
Profesionistë në punë, të hapur për sugjerime dhe të gatshëm për përsosje të vazhdueshme.

Lajme dhe Ngjarje

 • 24-04-2020

  REKOMANDIME TË AVOKATIT TË POPULLIT PËR REALIZIMIN E TË DREJTAVE TË FËMIJËS NË...

  më shumë
 • 31-03-2020

  REKOMANDIMI I AVOKATIT TË POPULLIT DERI TE QEVERIA E REPUBLIKËS SË MAQEDONISË SË...

  më shumë
 • 26-03-2020

  REKOMANDIME PËR VEPRIMIN ME PERSONAT E PRIVUAR NGA LIRIA NË KUSHTE TË PANDEMISË...

  më shumë
 • Arkivi

Levdata dhe ankesa

E - INFORMATORIAktivitetet

TAKIM I AVOKATIT TË POPULLIT, Z. IXHET MEMETI, ME AMBASADORIN E REPUBLIKËS SË KOSOVËS, E.T. YLBER HYSA 15-12-2015

15.12.2015, Shkup

TAKIM I AVOKATIT TË POPULLIT, Z. IXHET MEMETI, ME AMBASADORIN E REPUBLIKËS SË KOSOVËS, E.T. YLBER HYSA

Avokati i Popullit, z. Ixhet Memeti, realizoi takim me Ambasadorin e Republikës së Kosovës, E. T. Ylber Hysa, në të cilën biseduan për rëndësinë dhe mbrojtjen të drejtave dhe lirive të njeriut. Dy bashkëbiseduesit veçanërisht i bënë vështrim mbrojtjes së të drejtave të personave, shtetas të Republikës së Kosovës, të cilët janë pjesë të procesit gjyqësor për ngjarjet në “Lagjen e Trimave”, në Kumanovë, me ç’rast Ambasadori, z. Hysa e theksoi rëndësinë për nevojën e respektimit të të gjitha të drejtave dhe procedurave të personave të cilët gjenden në paraburgim. Gjithashtu, ai e shprehu shqetësimin e tij nga ankesat e drejtuara në adresë të tij nga ana e familjarëve të këtyre persona dhe që kanë të bëjnë me trajtimin e keq, veçanërisht gjatë transportimit deri në gjykatë.

Avokati i Popullit, z. Ixhet Memeti e informoi Ambasadorin se ky rast, në Zyrën e Ombudsmanit, ndiqet që nga dita e parë e ngjarjes, si dhe se në ndërkohë, pas marrjes së informatave, janë hapur dy procedura të reja. Së këtejmi, personat e paraburgosur janë vizituar, është zhvilluar bisedë me ta, është bërë këqyrje mbi dokumentacionin shëndetësor dhe pas veprimeve të ndërmarra, Avokati i Popullit konsideron se ka elemente të mjaftueshme për dyshime se gjatë transportit ndaj tyre është kryer vepër penale.

Për të dhënat e konstatuara Avokati i Popullit deri te prokurori publik do të paraqes kallëzim për hapjen e procedurës me qëllim të përcaktimit të përgjegjësi penale për nëpunësit policorë.


Kërko

Kalendari i ngjarjeve

qershor 2020
H M M E P S D
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Maj
Kor

Anketa

A respektohen dhe sa respektohen të drejtat e personave me nevoja të veçanta në Republikën e Maqedonisë?


Blog

Vizitorë online: 1
© 2011 Avokati i Popullit i Republikes se Maqedonise